На море в Гърция 2016 - IV

• 122 470
  • 784
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
КОнкурсът продължава да тече с пълна сила  Mr. Green

# 706
Момичета, някой знае ли дали коланът е задължителен при шофиране в Гърция при напреднала бременност?
Моя позната е глобена 350евро и книжката й е задържана.
Някой знае ли какъв е законът и дали може да обжалва?
350 евро само за колан не може да бъде според мен, имало е и други нарушения. За да обжалва и трябва адвокат, а тарифите са им солени. Законово у нас са освободени бременните, в Гърция също съм шофирала без колан, но и без притеснение. Да глобят бременна  с такава глоба има нещо неизказано. Да го плати в двуседмичен срок и ще й е наполовина. Само, че на място някъде в поща, по банков път не може.

# 707
  • някъде ... тук ...
Според този сайт е точно толкова за без колан + 10 дни без книжка. За бременни нямам идея.

# 708
  • Пловдив
КОнкурсът продължава да тече с пълна сила  Mr. Green

Нали  Laughing

Щото тъкмо щях да потвърдя, че водни със сигурност има  Wink

# 709
  • Берлин
Аз пак..с въпрос - има ли нещо, което е добре да знаем при 1ва почивка в Гърция? Имам предвид особености - колан, столче за дете на 11, някакви практични съвети...Четох в сайта на Външно,но информацията е от преди 1 година...

# 710
Коланът е задължителен, столче - до 36 кг и 150 см, както е във всички европейски страни (на 11 навярно отдавна е над тези размери), спазват се правилата за скорост стриктно, защото глобите са солени, както се вижда и от горните постове.
Ако нямате новия малък талон, който се издава от КАТ от около година и половина, си носите големия. Това е всичко.

# 711
Здравейте, миналата година почивхме на Сарти и темата ми беше много полезна. Тази година запазих на Неа Скиони (Касандра), четох хубави отзиви за плажа, но сега нещо се разколебавам като гледам в Гугъл, че пясъчната част е доста малко, повечето е камъни. Така ли е наистина?
Ако плажът е много малък, кой друг в близост бихте ми препоръчали. Ханиоти? При Посиди виждам много голяма плажна ивица - хубаво ли е там?

# 712
Не се носи голям нож в колата и не са позволени допълнително монтирани тегличи.

# 713
Здравейте, ние преди седмица се върнахме от Гърция. Карахме доста бързо, но спазвахме всички знаци, близнаците са на 6 год и бяха в столчета. И двамата сме с колани.
Това, което знам за Гърция е, че ФАРОВЕТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и понеже ние влязохме със запалени фарове, ги изгасихме, за да не ни глобят.
На границата минахме за 1 мин. Таксата е 2,40 евро за магистралата. Ами това е мисля.

Аз пак..с въпрос - има ли нещо, което е добре да знаем при 1ва почивка в Гърция? Имам предвид особености - колан, столче за дете на 11, някакви практични съвети...Четох в сайта на Външно,но информацията е от преди 1 година...

# 714
  • Берлин
Благодаря за отговорите.
Сега остава да кажете и какво не бива да се пропусне /храна и алкохол/, кое е различно и си струва да се пробва  Embarassed

# 715
Благодаря и аз прочетох голяма част от темите за Гърция. Как е по удобно да се влезе на Пелопонес, виждам два варианта. Благодаря и на Петър, че ми писа.

# 716
Зависи към коя част на Пелопонес сте се насочили - по атинската магистрала е най-бързо, но ще платите около 40 евро толове. (С малки изключения е непрекъсната магистрала до Спарта и Каламата.)
Ако отивате в западната част на Пелопонес, може и през Егнатия Одос и Патра.

# 717
Много благодаря и аз не знам. Искаме малко да обиколим както споменах без много да търсим плажове. Вие ми посочихте малко точки, ама не мога да го сглобя. newsm78

# 718
  • София
Благодаря за отговорите.
Сега остава да кажете и какво не бива да се пропусне /храна и алкохол/, кое е различно и си струва да се пробва  Embarassed
ВСИЧКО!!! Храната им е в пъти по вкусна алкохола също апекарните... ах пекарните chef

# 719
  • Берлин
Благодаря за отговорите.
ВСИЧКО!!! Храната им е в пъти по вкусна алкохола също апекарните... ах пекарните chef

Ще се пробва значи всичко.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт