Желание за дете и проблемни отношения

• 33 078
  • 475
  •   1
Отговори
# 390
Магдена, защо приемаш нещата лично. Какво значение имам аз за теб. Нито ще ти гледам децата, нито ще ти плащам сметките. Съжалявам за детето ти. Надявам се с правилната грижа да може да бъде самостоятелен в бъдеще.
Ти мислиш за още едно дете, не за повече. Защо се отъждествяваш с написаното от мен.
Аз имам едни приятели детето им е с аутизъм, много го лекуваха, сега се справя много добре, говори, интелигентен е. Бащата много иска още едно дете, но майката е категорична - няма сили повече.
Аз също смятам, че човек трябва да си знае силите. Защото с гневни коментари по форумите проблемите не ти се решават.
Магдена пожелавам ти още едно здраво дететенце. Но си пази енергията и не се ядосвай така, няма смисъл.

# 391
Наистина изисква силна мотивация. Аз познавам жена, която за десет години роди четири деца и си е съвсем обикновена - има много помощ обаче. Други, примерно Милянкова, ми е странна...
Струва ми се, че нея никой не я е питал иска или не.
И Наталия Водянова вече има 4, но защо не

Има и трети случай, "колекционерки на бебета", това си е половин (ако не и цяло) психично заболяване.

Четири деца за 10 години са ОК...тревожно е, ако са 4 за 4-5 години.

А желателността на партньора е според възрастовата група, има и други фактори. Нормално е с 2-3 деца по-трудно да привлечеш "първокласен", тоест мъж без багаж, без свои деца и с приличен вид и доходи. Не е невъзможно, просто ще е доста по-трудно, но от друга страна може да спести доста лутане, не-ставащите сами ще бягат; това, че на свободната жена й се лепят 10 не значи, че всички са ставащи.

Обаче при същите условия на вторичния пазар пак се намират партньори, за които жената може да е доста привлекателна. Да не говорим, че като станем на по 60, ако решим да ставаме за смях, на никой няма да му пука кой колко деца има.

# 392
Наистина изисква силна мотивация. Аз познавам жена, която за десет години роди четири деца и си е съвсем обикновена - има много помощ обаче. Други, примерно Милянкова, ми е странна...
Струва ми се, че нея никой не я е питал иска или не.
И Наталия Водянова вече има 4, но защо не
Не, има 5.

# 393
Отделно от всичко написано, всяко дете може да се роди с увреждане или в последствие да отключи болест и е добре, всяка жена да бъде подготвена, че не е застрахована. Това е живота, каквото и да предприемем трябва да сме готови за евентуално лошо стечение на обстоятелствата - затова в контекста на темата, при наличие на две здрави деца и не особено добри отношения със съпруга не виждам смисъл от следващо дете, което да утежни ситуацията още повече, а пък недай си боже да е с проблеми. Това си е моето светоусещане, но това не пречи на който иска да си ражда.
Приятелките ми са към 40 г. И всички ги подкрепям и укоражавам да раждат, дори от донори в клиники. Защото най-важното е за една жена да стане майка, ако го иска.

# 394
Ако Европа още си беше цивилизована, подредена и предсказуема, с кеф да си останеш с едно дете.

Ама сега...даже се чудя дали да не планирам 5. Иначе ще се окажем много малко бели, умни и кротки хора срещу голяма бройка свръхфертилни, агресивни, нехаресващи ни и да кажем по-тъповати хора. Мисля в перспектива и въпреки обещанията на Белла Анна, че след 20 години роботи ще ни вършат цялата работа, аз си мисля, че ще е много тъжна картинка "самотни застаряващи европейци с някакви имоти и пари срещу бедни и многобройни, млади и енергични новодошли". Само да решат, за една нощ ще изколят излишните, дето навремето са бърчили нос и не са искали да сменят памперси.
Абсолютно споделям. Уж качеството на живота се подобрява, а пък хората стават все по-болни с отслабена имунна система. Стерилитет и при младите, алергии и депресии. И никакви технологии не могат да заменят човешкият фактор според мен.

# 395
  • София
Абсолютно споделям. Уж качеството на живота се подобрява, а пък хората стават все по-болни с отслабена имунна система. Стерилитет и при младите, алергии и депресии. И никакви технологии не могат да заменят човешкият фактор според мен.
Не е "уж", просто хората си обръщат все повече внимание и не могат да изтърпят дори и минимална болка или неразположение. А медиите преекспонират всеки банален грип.
Депресия? Прекопай няколко реда лозе - тогава и храната ще ти е вкусна, и сънят дълбок, и почивката сладка.

# 396
Има нещо такова.
Само за стерилитета не знам, много често се среща като че ли, нямам спомен преди да е бил чак такъв проблем.

# 397
  • София
Ами и сега да раждаме всички на по 21-23 и няма да ни е проблем стерилитета, струва ми се.

# 398
  • София
Винаги е имало такива хора, но в миналото по правило жената е била виновната, разбира се. Думата "бездетка" не е от днес. Обичаят да се ходи "на росен" и израза "Те ти булка Спасовден" май идват оттам.
Днес съм на вълна цитати:

- А ние с Пена много се погаждаме - обади се нетърпеливо Стоян. - Само една мъка си имахме, дядо Господ и нея ни махна от сърце, та сега... Десет години, речи го, рожба си нямахме, па ни даде Господ момченце хубаво...
- Е, да е живо, да е живо - възгласиха се с участие всички от масата.
- Засмяла ви се е къщата сега. Знам, знаам - пропя по-старата.
- Е, стрино Марио, то Стоян какъв е станал отка се доби малкото, не мога да го изкарам до механата да иде...

Е. Пелин

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 15:44 от Cuckoo

# 399
При младите ясно, много инфекции, ранно начало на половия живот...колко му е да се заразат с нещо безсимптомно още на 14, да си го отглеждат няколко години и дори на 21 вече да са с увреждания. Има и друго нещо- не само стерилитет, ами и ниска фертилност, което пък е от стил на живот и стрес.

Обаче след 35 почва все по-малко да е стерилитет или инфертилитет и почва да си е жив дъртизъм, който някои хора се опитват да заобиколят с новите технологии. Но това, както вече писах, не е лекуване.

В интерес на истината не ме интересува нечий живот, по-скоро ме интересува тенденцията да не се ражда. Защото е индикатор за загуба на надежда, визия и вяра. И защото тия, дето бърчат нос и чакат уважение, защото са "живели според своя план" често незнайно защо са заразени и с прогресивни политически идеи, които се опитват да сервират недопечени на всички останали. Та така, не е до децата и кой кога ги ражда, а мисленето и светогледа зад тия практики.

# 400
Едно време /преди 100-150 г./ момите са се женили на по 15-16 г. и започвали да раждат деца. До 20 г. са имали по 1-2. Проблемите със забременяване са били рядкост, а неомъжена жена на 25 г. е била стара мома.

# 401
Ами и сега да раждаме всички на по 21-23 и няма да ни е проблем стерилитета, струва ми се.

Как, бре? Нали извадиха представително проучване на вестник Гардиън, че днешният стерилитет бил следствие от напредналата възраст на майките на пациентките.  Joy

За първичния стерилитет няма значение възрастта. И на 20 да почнеш с опитите, е все тая. Иначе, сериозно, макар че много се отдалечаваме от темата, наистина и аз не си спомням преди да е имало такъв проблем с безплодието, както и с раковите заболявания.

# 402
За тотален стерилитет (дори не инфертилитет) трябва да имаш наистина сериозен проблем и едва ли ще е само той.

А иначе ако се позабавиш, и едната проста хламидия може да ти направи живота интересен. Не ми се мисли колко жени има, които си я въдят и не знаят. И не само в България.

# 403
v posledno vreme dosta svalqt normite pri spermogramite.

# 404
Може би просто повече се говори, защото се лекува.

Преди който няма - няма и малко така, срамота, не се коментира. Баба ми са четири сестри - две  имат по едно дете, една - две и една е без деца, женена е и е искала. От снахите пак има една с осиновено.

Внуците имаме по едно -две деца и една мацка с ин витро.
Общо взето - пак същото...

Общи условия

Активация на акаунт