Желание за дете и проблемни отношения

• 33 004
  • 475
  •   1
Отговори
# 15
Поздрави на гостенчето, Абсурт.  Големия ми син казваше баба на  всяка жена с къса коса, щото  неговата е с такава прическа. Няма да обяснявам колко неудобно съм се чувствала, като бабосваше  девойки с къси коси,  веднъж достойно излязох от положение, щото девойката беше с куче и  се опитах да обясня, че искал да каже бау-бау /нали заради кучето/ , макар, че ясно отръкът си каза - я,още една баба Laughing

# 16
Сериозно ли се робува още на отживелиците на колко години ража една жена. Всички жени с които общувам в момента са на възраст около 40 год. и големите им деца са на годините на дъщеря ми 4-5 год. Като казах че имам син на 17 се опулиха. Никой не си и помисля, че на 45 е по-редно да се гледат внуци, отколкото да се учи табицата за умножение.

# 17
Майка ми, на 56, редовно я мислят за майка на голямата ми дъщеря (на 7).

Проблемът е не възрастта на авторката, а проблемите в брака.

# 18
. Не разбирам как едно дете ще е ощетено с това, че като стане на 20, майка му ще е на 40 или 60 и в двата случая за детето ще са еднакво възрастни
Не разбираш, защото не си го преживяла- в детската градина, после в училище, когато те питат това баба ти ли е?
Когато ти се иска да се надбягвате, да те носят на конче, да вървите по улицата и да си горда с мама, с която да ви казват, че сте сестри.......
Пропастта между поколенията съществува, но когато е прескочено едно, съвсем трагично става.
Няма дете, което и на 2 години да е, да не прави разлика между 40 и 60 годишните.

Да, ама сега вече е доста често срещано, така че не прави впечатление.

# 19
Майка ми, на 56, редовно я мислят за майка на голямата ми дъщеря (на 7).

Проблемът е не възрастта на авторката, а проблемите в брака.

При мен в тази роля е свекърва ми. Редовно я мислят за майка на сина ми, който ще е пети клас. Свекърва ми е на 55 г.

Но на синът ми например, му правят впечатление по - възрастните родители.

# 20
Аргумента, че някой може да се подиграва на детето заради възрастта на родителя ми се струва направо глупав. Много по-смислено е да се работи в посока да не се допускат подигравки в градините и училищата. Защото на едно дете може за всичко да му се подиграват. То ако се гледа от тази гледна точка по-добре изобщо да не се ражда, някой ако иска да се подиграва причина винаги ще си намери.
А майката ако е отговорна такава детето винаги ще я обича и ще е привързано към нея без значение от възрастта й.

По въпроса на авторката трябва да си помисли добре дали може да гледа бебе и още две деца сама, защото е напълно вероятно да изпадне в точно такава ситуация. И колкото и да й се вижда розово бъдещето сега тогава сигурно няма да се окаже точно така.
Иначе ако мъжът е съгласен да действа, но да има предвид горното. Ако не е да си прецени дали е готова да започне отначало с някой друг.

# 21
Ако има проблеми в брака, първо трябва те да се решат, после да се мисли за дете.
Според мен всяка възраст е добра да се стане родител, ако все още може, т.е. физиологически щом природата е "решила", че жената може да забременее на 45 например, кои сме ние, че да оспорваме това?

А това с подигравките на други деца относно възрастта на родителите, е супер тъпо като аргумент.  Crazy
Или пък, че детето като е на 20, родителят ще е на 60-70 г.....И какво от това?!?

Колко млади хора си отиват и оставят невръсни деца. За там няма ред!!!
Мнението ми е хората да се радват на днешния ден и да не робуват на предразсъдъци!  Peace

# 22
Или пък, че детето като е на 20, родителят ще е на 60-70 г.....И какво от това?!?

Няколко неща.
1. На 20 може да иска да е студент. Надявам се има спестена издръжка, не виждам как човек на 70 ще работи още 5 години, за да издържа студент, особено ако има данни за медицина примерно.
2. На 20 детето ще трябва да научи неща, дето не са му за възрастта- вместо купони, ще трябва и той или тя да ти мисли хроничните болежки, рецептите, лични лекари и подобни.
3. Няма да може да разчита на баба и дядо, особено ако чака малко повечко.

Горната ситуация може да се улесни само в следния случай: ако семейството има много деца и най-големите вече са възрастни, с доходи, и са готови да помагат на най-малките.

Иначе в тая ситуация- по-скоро против трето дете. Трябва да се различи желанието "искаме трето дете, защото сме страхотен екип и ще е много хубаво" от "искам бебе, защото това са ми последните яйцеклетки".

# 23

Няколко неща.
1. На 20 може да иска да е студент. Надявам се има спестена издръжка, не виждам как човек на 70 ще работи още 5 години, за да издържа студент, особено ако има данни за медицина примерно.
2. На 20 детето ще трябва да научи неща, дето не са му за възрастта- вместо купони, ще трябва и той или тя да ти мисли хроничните болежки, рецептите, лични лекари и подобни.
3. Няма да може да разчита на баба и дядо, особено ако чака малко повечко.

1. Като иска да е студент, ще намери начин да се издържа. Каква е гаранцията, че баща му/майка му ще могат да го издържат дори и да са на 40 г.?
2.  ooooh! Е, не! Това наистина ли го мислиш?
3. Защо трябва да разчита на баба/дядо? Хубаво е да ги има, ама пък да разчита...?!?

За мен е нелогично да се откажеш да имаш дете на 40+ /особено първо/, само защото след 20 години щяло да стане еди какво си? Както казах и по-горе, човек трябва да се радва на днешния ден.  Peace

# 24
Аз ако бях това дете, хич нямаше да ми е кеф на 20 да мисля за кръвно и болежки, само защото майка ми е решила да се радва на момента. Странно е, детето става като един вид играчка.

Ей това най-много ме спира да одобрявам раждането на 40: че ако жената наистина е искала деца, щеше да ги направи приоритет. А на 40 някак все едно си взима скъпа играчка, да й се радва. А децата са хора, животът е достатъчно труден, заслужават максимално добър старт и не говоря за пари, а за неща, дето не се купуват с пари.

# 25
The Siren of Titan, не съм на твоето мнение и няма да ме убедиш.

Има много двойки с проблеми. Дай да няма деца, ако преминат 40 г.... newsm78 Имам познати, които на близо 50 г. осиновиха бебе, защото не можаха да имат свое. Или викаш, да бяха оставили нещата така, щом са над 40 г.?

Аз ако бях това дете, хич нямаше да ми е кеф на 20 да мисля за кръвно и болежки, само защото майка ми е решила да се радва на момента. 

Сигурно е по-добре изобщо да не се раждаш тогава?  Thinking

Ей това най-много ме спира да одобрявам раждането на 40: че ако жената наистина е искала деца, щеше да ги направи приоритет. А на 40 някак все едно си взима скъпа играчка, да й се радва. А децата са хора, животът е достатъчно труден, заслужават максимално добър старт и не говоря за пари, а за неща, дето не се купуват с пари.

Приоритетите се променят с времето.... Peace

Кои са тези неща, които не се купуват с пари и една 20-годишна майка /или пък баща/ може да ги даде на детето си, а 40-годишната не може?

Не започвай с болестите. Ако си на 20 г. и, не дай си Боже, майка ти, която е на 40 г., се разболее, няма ли да се погрижиш за нея? По същия начин, ако е на 60.  Thinking

# 26
20-годишната майка ще е 50-годишна баба, ако дъщеря й роди на 30.

Освен това ДНК-то в яйцеклетките на 20-годишна е по-здраво и с по-малко мутации от това в яйцеклетките на 40-годишна. Дори при износването има разлика- генната експресия преди раждане е важно нещо. На 20 метаболизмът е съвсем различен, всичко е съвсем различно.

На 40 малко хора се разболяват, на 70 дори и най-здравите са си като болни.

# 27
Моите родители живеят в друг град, много добре са осигурени и чудесно се грижат един за друг, въпреки че са на над 70 години. Wink Вдигат кръвно далеч от мен и не ме притесняват никога с нищо.  Вярно, не помагат, ни и грам никога не пречат. Така че доста е странно това изказване, особено както децата често са направо в чужбина един ден  Mr. Green

По въпроса - не бих родила нито първо, нито второ, нито трето дете, ако са ми обтегнати отношенията с бъдещия татко  Naughty Преживях развод след 6 месеца проблем, появил се внезапно и това да знам предварително, че не са ми екстра отношенията и да родя дете няма как да стане просто. Освен ако твърдо не съм наясно, че ще си го гледам сама примерно  Peace

# 28
Имам позната която роди близнаци/ин витро/ на 47 г.Ами никак не и е лесно , ама се справя няма избор.
Бащата е на 50 .
Аз съм на 46 и имам внук на 2,5 и виждам че не е лесно на тази възраст да тичаш след двегодишно което кипи от енергия.
Темата леко се измести , но ще кажа на авторката че не бих родила при тези обстоятелства.

# 29
  • София
 Laughing  Аз съм дете на възрастни родители и на 20 така се "притеснявах" за кръвно и болежки, че избрах и аз да родя по-късно. Оставете Мамасита да си теоритизира, няма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт