Резултати от микробиология - много моля за мнение

• 6 801
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Приятелят ми няма хламидии - поне нещо успокоително. Знаете ли при това положение той трябва ли да се лекува също?

# 16
Днес е някакъв кошмарен ден! Кой ме би през главата да чета в нета за хламидиите, винаги съм се ужасявала до паника от тази болест. Не се стърпях и ходих да пусна директен тест - урина. И хоп - положителен.
Къде си го пусна този директен тест на урина за хламидия?  newsm78
Не се отчайвай, ще се оправиш.

# 17
  • София
В лаборатория "Д-р Ноневи" - София.
Благодаря ви за подкрепата!  Hug

# 18
  • Варна
Скрит текст:
Мога да ти препоръчам тази лаборатория:
http://www.pirotska-clinic.com/mikrobiologia.html

На снимката е микробиологът, който лично взима секрет и го изследва на момента. Мил, внимателен и компетентен. За съжаление, не работят със ЗК. Според мен, пусни си изследванията там и чак след това започни лечение.

Аз тази лаборатория не я препоръчвам !
Доста дълго време ходих там , точно при въпросният г-н.

Би ли споделила повече подробности. Защо не си доволна?

# 19
Скрит текст:
Мога да ти препоръчам тази лаборатория:
http://www.pirotska-clinic.com/mikrobiologia.html

На снимката е микробиологът, който лично взима секрет и го изследва на момента. Мил, внимателен и компетентен. За съжаление, не работят със ЗК. Според мен, пусни си изследванията там и чак след това започни лечение.

Аз тази лаборатория не я препоръчвам !
Доста дълго време ходих там , точно при въпросният г-н.

Би ли споделила повече подробности. Защо не си доволна?

Разбира се ,
от години се опитвам да се отърва от хроничен цистит.
Ходих там няколко месеца подред почти всяка седмица.Всеки божи път ми се взимаше влагалищен секрет + стерилна и нормална урина и всеки път се намираше нещо заради което да отида след няколко дни и отново същата процедура да се повтори.Там цените са си ЦЕНИ.Постоянно има нещо в изследванията , до момента в който се почувствах като касичка!
Започнах да си ползвам Бодимед и Геника и изведнъж хилядите неща които ми излизаха на изследванията при него - изчезнаха ! Thinking

# 20
С риск да бъда разпъната на кръст от съфорумките ще споделя своя опит. Преди десет  години бях в подобно положение - инфекции, течения , неприятна миризма. Имам претенцията да имам високо ниво на лична хигиена, както и следвах инструкциите на лекарите. Използването на презервтив при секс  с постоянния и единствен тогава партньор бе задължителен. Резулатат - зеро, кръгла нула ! Тогава заминах в чужбина, за кратко се преселихме в Дания. От стрес и промяната дори и проблемът се задълбочи. Прежалих на нямането близо хиляда крони (още не бях осигурявана там) за гинеколог-жена на около 50-те с трудно произносимо име. Това което чух ме шокира и в началото си помислих, че са най-глупаво похарчените ми пари. Посъветва ме да не използвам гелове и сапуни-дори и интимните нарушават PH-то. Вагината е така устроена, че да се самопотдържа и нарушаването на естествената и киселинност води до повишаване на нейната уязвимост. Посъветва ме да не използвам влажни кърпички, интимни дезодоранти (тогава за първи път разбрах, че има подобни) и това което ме шокира най-много да огранича използването на бельо, ако изпитвам дискомфорт поне докато съм в дома си. Обяснението бе, че бельото е измислено като моден аксесоар през 19 -век и няма нито една медицинска причина от използването му. Дори и памучното води до спарвания и задържа влагата, а вагината няма нужда от запарване.Скептично се отнесох към това и започнах да чета--блоговете на доктор Джулиан Дийн, Dr. Alyssa Dweck, та до препоръчващата хомеопатия доктор Кейт. Повтаряше се едно и също навсякъде. Започнах да не използвам сапуни и гелове, а в началото да не спя с бельо и в дома си да не го ползвам. За около месец течението ми намаля, а киселият привкус (не ме питайте от къде го знам) и миризмата на спарено изчезнаха. Започнах и в ежедневието си все по рядко да ползвам бельо. Резултатът - липса на подобни проблеми-миризми, инфекции от нищото, течения и прочие. От години.

# 21
Здравейте, Според вас възможно ли е микробиологичното изследване да не хване бактериите и да даде на всичко отрицателно. Какво мислите за това?
* Candida spp.:   ( - ) Отрицателен      
Нормални изолати   Посявката не даде бактериален растеж      
Kултурелно изследване и заключение   *      
Ранев МБИ   ***   

# 22
дайте мнение за резултатите ни от микробиология или ме насочете към  друга тема

При мен: изолирани микроорганизми-нормална аеробна бакт.флора,Candida spp.(-)отр.
микроскопски препарат: единични lactobacilli,грам(+)коки,1-2 Lenco/поле;плоски епит.клетки

при ММ-изолирани микроорганизми]-нормална аеробна бакт.флора,Candida spp.(-)отр.
микроскопски препарат-преобладават lactobacilli;плоски епит.клетки;<1Lenco/поле

И при двата резултата няма нито заключение нито препоръки,ама май при мене ще иска още лечение.

Общи условия

Активация на акаунт