Годжи бери - супер храна

• 6 170
  • 33
  •   1
Отговори
Напоследък чувам много добри мнения за този плод, четох и в интернет. Годжи бери е наречен плода на дълголетието. Използва се зa: бързо отслабване, сърце, , черен дроб,  щитовидна жлеза, метаболизъм, бъбреци, При токсоплазмоза. При цироза. При хепатит.  При диабет. При цистит. При пиелонефрит. При подагра. При хипертония, При инфаркт, При аритмия.

Някой отслабвал ли е с годжи бери? Как го приемахте, колко дълго? Кога се появява ефекта?

# 1
  • Sofia
приемам го от 3-4год,.ефект за отслабване не съм видяла Crossing Arms

# 2
приемам го от 3-4год,.ефект за отслабване не съм видяла Crossing Arms
А как се чувстваш, четох, че засищало.

# 3
  • Sofia
как ще засища като не бивало да се яде повече от 50гр Naughty,че дори и по-малко,някои дори ги броят...

Аз обикновено ги слагам в овесената каша или ако правя някакви ядкови бонбони или бисквити.

# 4
Lycium barbarum L. е латинското име на Годжи бери-то. Наскоро бях на теренна практика в Царево и там този храст си вирее покрай пътя. А в магазините го продават на безумни цени. Самото растение е отровно, но плодовете му не са. Също както и при домата. Растението е отровно, но плодовете не.  Плодът на Лициума има силно енергизиращ ефект, поради тази причина трябва да се внимава какво количество се консумира. Имайте в предвид, че трябва да не се консумира ако имате висока температура.  Naughty  Но както е казал Парацелз: Всичко е отрова, всичко е лекарство, едното и другото се определят от дозата  bouquet  

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 14:40 от steli.vd

# 5
  • Sofia
Не знаех,че не бива да се затопля...сетих се,че за първи път/преди 7-8год./ го купих от китайски магазин  като лиции и беше предназначено да се приема като чай при проблеми с бъбреци,а плодчето след това да се хапва

# 6
Не се изразих правилно... ooooh!
Имах в предвид, да не се консумира, ако имате висока температура.
Съжалявам за неправилния израз  Praynig

# 7
  • Sofia
аааа,ясно Peace
аз не съм разбрала

# 8
аааа,ясно Peace
аз не съм разбрала

Не, аз не се изразих правилно. Даже ще го поправя Simple Smile

# 9
Съществуват около 40 вида годжи, които си приличат много, но само един вид, който расте някъде в Хималайте има репутацията, която му се приписва.
Пред растящото световно търсене е по-вероятно да се продава нещо набрано  от някоя китайска плантация или от някой храст край пътя както каза Стели по-горе,
Веднъж си играх да му търся съставките и да ги сравня с други храстоподобни. Това, което ви дава годжито почти едно към едно може да се намери и в боровинките,. С тази разлика, че боровинките са много по-приятни на вкус и разбира се по-достъпни..

Целебните свойства на едно растение зависят от терена, на който расте. То може да ги има в Хималаите и да ги няма долу в равнината.
От друга страна, чисто психологически, човек се чувства по-добре и по-здрав когато е похарчил повече пари за здраве.
Естествено годжито е по-скъпо от боровинката, от там може би и предпочитанията на хората към него.

# 10
Знаете ли, че продават червена и черна боровинка по пътя към Доспат? По-миналата година беше някъде около 6 лв кг. А относно брането на годжи бери или други билки, знайте, че едно растение (без значение какво) има действие върху човека, само ако е растяло макс. на 500км от човека.  Имаше някаква такава закономерност, която ми се върти в главата, ама точната причина ще я напиша по-късно, тъй като в момента не се сещам как беше.  ooooh!

# 11
  • Варна
Яла съм го повече от година, с почивка между приемите месец-два.
Никакъв ефект не видях.

# 12
Яла съм го повече от година, с почивка между приемите месец-два.
Никакъв ефект не видях.

Какъв е ефекта, който търсиш?

# 13
  • Варна
Приемах го за подсилване на имунната система и заради кожата.
Каквото с него, такова и без него беше при мен.

# 14
Приемах го за подсилване на имунната система и заради кожата.
Каквото с него, такова и без него беше при мен.

За да се лекуваш с растения, трябва да се знае, че те не са като хапчетата. Ефекта не е моментален. Ефекта се получава след натрупване. Освен това, не можеш да разчиташ само на него да ти подсили имунитета или да оправи кожата. Когато ползваш растения за една или друга цел, лекуването или профилактиката трябва да е съпътствана с други методи. Примерно ядеш сушени плодове, приемаш от тях и под формата на чай, ако е за кожата, правиш си тоник или компреси. Освен това трябва да го комбинираш и с други растения. За съжаление сме свикнали да виждаме моментален ефект от приетото вещество, само че с лекарствата е концентрирано и добито по изкуствен път, а растението притежава това, което само е успяло да си образува преди да бъде откъснато. Просто добави и други методи към Годжито Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт