Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 269
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
addicted2U, стискам палци с Макси всичко да се оправи бързо. Hug Пиши какво стана при педиатъра. Ти се чудеше за ваксините нали не са му ги сложили преди това?!

Хващат ли предмети  бебоците ви? Не им ли е време вече?! Да знам, че всяко бебче е индивидуално, но все пак  Simple Smile
Моята щерка има само едно обръщане от корем по гръб. Жалко, че точно в този момент се карахме с баща й и пропуснах събитието, защото не се е повторило.

# 91

Laughing Laughing Laughing Laughing Ето ни с въпросния жираф Софи  Laughing Laughing Laughing

# 92
  • Варна
И нашата мома се криви много, ръцете все са в устата, плаче доста, мисля че са зъбки. Струва ми се, че белее венчето и е леко подуто от едната страна, също така голям кеф и прави да го масажирам.
Днес бяхме на консултация, станала е 7,340 кг., 63 см., доста е пухкава, но докторката ме уверява, че няма проблем в това, било нормално за кърмените бебчета.
Забравих да попитам за активността й, много обича както е легнала да я хванеш за ръчичките и да се изправи, все стъпала или седнала иска да стои, абе много бърза да пораства, но май не е много редно да ги прави тези неща на 3 месеца  newsm78
Биха ни първата ваксина, дано я понесе лекичко, че и без това тези дни е страшно кривичка  Praynig
Ема също спи по гръб, но общо взето главичката е на страната на която искам, обърната към мен.
Май ни няма на първа страничка, бебе Ема, 3550 гр., 50 см., родена на 04.04.

Дописвам - да започна от седмица да се опитва да хваща, къде съзнателно къде не. Също така на няколко пъти се разсмива с глас, но бързо прекратява, струва ми се, че се стряска от това, чак започва да хълца.

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 09:41 от zina

# 93
Напълно е възможно да се появят зъбки. На ММ например на 3м. му е излязло първото зъбче...явно госпожицата на него ще прилича  Laughing
Ние още не сме се завъртали от гръб по корем и не можем да хващаме играчки (на 2м. и 2 седмици) това нормално ли е , че като ви слушам колко бързо действат вашите бебоци ще взема да се притесням newsm78

# 94
Здравейте, момичета! При нас е малко борба с това АМ. Наложи се да вземем друго. Взехме НАН и хапва по малко. Аз упорито и давам да суче на всяко хранене, че и за успокояване, за приспиване...Наливам се с чай за кърмачки, ям жито, орехи...пък каквото стане. А и с помпата си станахме дружки пак и помпам на сухо Crazy
Не знам дали ще възстановя количествата, но дано се поувеличат поне малко. Леко съм притеснена, че не пие много от адаптето. По 50-60мл само. Един път изпи 100мл. Баткото беше (пък и още е) злояд. Ядеше по 70-80мл на 2м и качваше. Нея я имах за по-лакома, но...да видим каква ще я свършим с това смесено хранене.

# 95
Ние втори ден сме много криви!Спи му се но не може да спи повече от 10 мин.не иска и навън -плаче в количката!Иска само да го държа прав или седнал/а не може/! newsm78 Много се лигави и ръцете са постоянно в устата!Ядем през 2 часа!Много е крив!
Успява да си хваща играчките в активната гимнастика и дрънка с някои от дрънкалките които са по-леки! HugСмее се с глас пред огледалото и когато го гъдилкам!

# 96
Цветна палитра, би трябвало да се получи. Особено щом веднъж ти се разкара този мастит от главата. Ако можеш, намирай време поне малко да се починеш от всичко.
И при нас ръцете са постоянно в устата и редовно се чудя гладен ли е не е ли. Лигави се страшно много, чак дрешките си мокри  Laughing Днес е цял ден на гърда... на всеки час и малко; освен кривотийките и това.
Аз да се оплача.. не обича да е по корем и това е!

# 97
При нас кашата е голяма. Плаче ми се. Днес малката се изхожда няколко пъти и последния памперс беше с кървави нишки и слуз. Утре имаме ваксина, а в други ден летим за България. Не знам дали нещата можеха да се объркат повече от това. Ваксината е втори прием и трябва да се сложи до 6 седмици след пурвия. Ние няма да сме тук. Мога ли да я откажа, изобщо да не я слагат след като вече има сложена една доза?

# 98
  • София
Аз нещо съм пропуснала новата темичка...
И аз се боря със запушени каналчета напоследък , все на една и съща гърда, малчо показва пристрастие към другата и явно оттам идва всичко... пия лецитин, правя компреси. По-добре е сега, ама имах и температура по едно време
Иначе, тъпо или не, аз и досега не мога да разбера има ли колики, няма ли? От време на време давам Еспумизан, като видя , че се мъчи нещо... Последните дни спим САМО по корем /освен когато се приспим след банята/...Незнам това признак за колики ли е...
Но ние пък вървим с един месец общо взето след тукашните бебенца /родихме се на 2 май при термин 20ти парил/.
Адиктед, оправяйте се бързо.
Цветна палитра, наистина ти съчувствам и се надявам скоро да се оправиш... Мъчително понякога се оказа туй нещо с гърдите... Аз в началото се паникьосах, но после реших да го давам по полека, да се стремя да изцеждам /на ръка... помпата ме изнервя нещо/, и да давам на малчо по -често тази гърда,колкото и да не го кефи понякога. Смених и позата за кърмене при нея. Помага.

# 99
Ох момичета май и аз ще си имам проблеми с това кърмене... Не мога да позная Викито тези дни, първо започна да яде на 3-4 часа и то по десетина минути...в началото суче добре 3-4мин и после се почва рев, дърпане стигнах до там да я кърмя докато вървя само така я залъгвам  #Crazy #Crazy Не знам на това, че я сърбят венците ли се дължи или на нещо друго  newsm78
Също така снощи последно я кърмих към 21ч. към 1 се размърда и в съня си започна да си лапа ръчичката, ММ стана погали я и тя заспа и я кърмих чак в 5ч. От 1-2 дена започна с тези паузи вечер и не знам да я събуждам ли да я кърмя или така да я оставяме.  Rolling Eyes Какво мислите?

# 100
Аз съм на мнение, че щом детето спи, значи не е гладно Simple Smile
Като огладнее, сигурно събужда всички съседи  Laughing

# 101
Здравейте Simple Smile Нашето момиче снощи за пръв път направи пауза и спинка от 9 до 4 и 30 тази сутрин  Shocked Друг път яде към 19 и 30 - 20, после към 22и 30 - 23 и между 2 и 4 се събужда и после в 6 пак и накрая в 8  Joy
Не мисля, че трябва да се будят, щом спят значи не са гладни  Simple Smile
аddicted2U, какво стана с педиатъра? как е Максим?
цветна палитра, стискам палци да се оправяш бързо, вие на колко сте? Аз като давам АМ правя 120 мм, но много рядко го изпива, обикновено някъде около 80 мл яде и почва да бута шишето, явно й е достатъчно

# 102
Аз съм добре кажи-речи. Само трябва да довърша лечението. Малката е на 2м и половина. Кърмя и правя по 100мл. Голяма разправия е тези дни. Сутринта около 5 сука каквото имаше, направих АМ. Едва 40мл изпи. После около 8-9 пак цокна малко, но шишето не успях да пробутам. А със сигурност не се е наяла. Преди мастита успявах да изцедя поне 100мл от двете гърди, а сега в най-добрия случай успявам 20мл. Айде казват бебето било по-добро от помпата-да изсуква 30-40. Но това е крайно недостатъчно. А и като знам как се чуваха преглъщания начесто...пък сега е едно измъчено сукане. Сутринта по спешност ходих за ново шише. Вьех на МАМ. Синчето им харесваше бибероните. Авентските не ги обичаше. На нея и взех уж от по-новите им шишета. Но и тя се дърпа. Тоя авент нещо не се лансира при нас май.

# 103
  • Варна
Аз съм на мнение, че щом детето спи, значи не е гладно Simple Smile
Като огладнее, сигурно събужда всички съседи  Laughing

Абсолютно и аз съм на това мение  Peace

Вашите бебчета смучат ли си палците, при нас взе да става постоянно  ooooh!

# 104
  • София

Вашите бебчета смучат ли си палците, при нас взе да става постоянно  ooooh!
[/quote]

Какви ти палци, цяла ръка поглъща Grinning Даже се позадави онзи ден като си беше наврял юмрючето в устата зад гърба ми Grinning
Лошото е, че все по-често си плюе биберона, което трайно удължава процеса на заспиване....

Общи условия

Активация на акаунт