Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 524
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И ние затова не я будим, но като я чуя как в съня си си лапа ръчичките и се мъче да суче ми става жал. Иначе ние палеца не го сучем, а направо се мъчим цялата ръчичка да вкараме и като не става си помагаме с другата  Laughing
Цветна палитра , и ние сме с шише и биберон на авент, но не ги харесва. От шишето в началото сучеше, но после спря, а биберон никога не е искала, все го плюе.  ooooh!

# 106
  • Стара Загора
И ние сме така с ръчичките  Laughing Не се задоволява с пръстче, а си навира целия юмрук в устата.
Ние все още се храним и през нощта, като всяка нощ е различно времето.
При нас кърменето също стана малко по-трудно. Не иска легнала или в поза люлка, а да се разхождам и леко да я подрусвам. Някоя мама беше споделила, че кърми в банята на тъмно на пуснат вентилатор - ами помага Simple Smile Също така вечер по тъмно я кърмя на терасата, че е по-хладно отколкото вкъщи.

Аз отново съм на безмлечна диета, тъй като гастрото ме накара да си ям нормално и на следващия ден пак зелено ако.. Та този път като пожълтее памперса ще вкарвам храните една по една да видим на кое реагира. Другата седмица ще помоля личната да ни даде и направление за алерголог. Правиха ни ПКК и хемоглобинът й е 95, на вас правили ли са ви изследвания вече и какви са резултатите ви?

# 107
Изследванията преди бяха на 6м. Да не са го променили newsm78

# 108
  • София
Майчета от Пловдив, къде продават помпи за кърма?

# 109
Във Вис Виталис има със сигурност няколко вида. Аз оттам си пазарувах преди да се роди бебка, сега си поръчвам от сайта им. За 2-3 дни пристигат до Калофер и е безплатна доставката Simple Smile

# 110
  • София
Във Вис Виталис има със сигурност няколко вида. Аз оттам си пазарувах преди да се роди бебка, сега си поръчвам от сайта им. За 2-3 дни пристигат до Калофер и е безплатна доставката Simple Smile
Благодаря  Peace

# 111
  • Пловдив
И нашия младеж си нацелва нарочно палеца и го суче, бутам биберон като го видя, но му се сърди. И така си играем с него, той слага, аз бутам биба или сега му слагам играчка в ръчичката, че поне нея да лапа. Много ме е страх да не почне да си смуче палеца.

# 112
  • София
И нашия младеж си нацелва нарочно палеца и го суче, бутам биберон като го видя, но му се сърди. И така си играем с него, той слага, аз бутам биба или сега му слагам играчка в ръчичката, че поне нея да лапа. Много ме е страх да не почне да си смуче палеца.
Същата работа Simple Smile
Мен не че ме страх да почне да си смуче палеца... Мисля си, че е нормално на този етап, но е доста мъчително като го приспивам ,защото рядко заспива без биба, особено навън. Тия дни като излезем с количката пищи яко и прилагаме точно тази игра ръка - биба, докато пищим. И така, вървя си по улицата с ревящо бебе, и търпя докато заспи Simple Smile Напоследък рядко заспиваме без рев.

Мами как поспиват вашите бебенца? Незнам нормално ли е това, но нашия бебчо спеше повече в началото...а уж трябва да е обратното. Беше започнал да става през около три часа ,че и повече, но откакто дойдохме в Пловдив -всяка нощ през два...незнам от жегата ли е или не, ама за капак все ставаме в 6... Sad

# 113
И нашият човек става много рано, понякога в 5 дори... иначе се буди различно. Понякога прави пауза по 4-5 часа, друг път става през два. Сутрин има дрямка, но тя е на ръце в мен и съответно аз не мога да спя с него.
Вие как си приспивате дечицата?

# 114
  • София
И нашият човек става много рано, понякога в 5 дори... иначе се буди различно. Понякога прави пауза по 4-5 часа, друг път става през два. Сутрин има дрямка, но тя е на ръце в мен и съответно аз не мога да спя с него.
Вие как си приспивате дечицата?

Ние се приспиваме според случая, по принцип гледам да го приспя в кошарката /с биба в уста, люлеейки го. Взехме му люлееща се, защото рядко заспива без люлеене/. Но не винаги става. Някой път на ръце, когато е много изнервен /рядко се случва- нашият не обича много-много на ръце; но когато е така, му е нужно и да му попеят... Баба му често го приспива с някаква стара руска песничка  Grinning/. Понякога го люлея в кошчето за кола /пак пригодено на домашна люлка/ и после го слагам в леглото... А в най-оптималният случай заспива директно след последното хранене, без да го пипна дори... Няма нужда да казвам колко обичам тези моменти  Laughing
Но иначе през целия ден - само и единствено в кошчето за кола -люлка. Нищо друго не помага. Или разходка - заспива в движение.

# 115
Ние до скоро се приспивахме на ръце. След това започнахме да я оставяме в кошарата в полубудно състояние и излизаме от стаята за да заспи самичка. От 1-2 дена пробвам просто да я оставя в кошарата без да правя нищо ( получи се веднъж само). Биба не използваме и не помага и за съня. С люляне пробвахме в началото имаше полза, но после взе да се разсейва. Но ако е нервна на ръце най се успокоява.

# 116
Рада биберон не иска от самито начало. Първо я приспивахме на ръце, ама откакто съм си сама в къщи я оставям в кошарата и тя заспива сама. Чак ми е странно  #Crazy т.е. откакти няма колики и си спи и си заспива сама.

# 117

Аз си взех от Хиполенд на Cangaroo електрическа за 57 лв и съм много доволна. Благодарение на нея бебка все още хапва поне малко кърма.

Иначе и ние вече не спим на една страна, сама си се наглася. Дори се принудих да купя спален чувал и се родих, че всяка сутрин я намирах напълно отвита с навирени краченца  Grinning. И нас много ни мъчат зъбките от няколко дни. Нервна е и не иска да хапва нормално. Дъвче пръстенчетата на играчката си и се нерви като не може да ги лапне. Ръчичките ги лапа целите. От два дни я забелязах, че прави едни муцунки и си търка горното и долното венче едно в друго. Педиатърката ни каза да вземем Камилия за зъбките. Хомеопатично, на дозички като физиологичния разтвор, но по-малки. Уж е по-добре положението, ама пак се мъчи детето.

Иначе моята шушка още от болницата си заспива сама, евентуално с бибка в нейното легло или на спалнята или на дивана в хола. Не обича да я дундуркам. Поне добре че за сега спи, че с тия зъбки.

# 118
Днес трябваше да сложим ваксините, но сме трети ден на системи заради 40 градуса температура и разстройство. Според изследванията - вирус. Лекарите казаха, че вече имали деца с този вирус. Не ходете много-много сред хора.
В болницата, в която раждах съм. От отделение до отделение има огромна разлика. Както бях доволна от държавната болница, сега знам, че следващия път (дано няна такъв всъщност!) няма да се поколебая да отида в частна. Вече трети ден не сме се къпали. С вода. Къпим се с мокри кърпички защото няма топла вода. Аз почнах да мириша вече. Всичко е ново, ремонтирано, но щъкат хлебарки от тоалетната чиния и мивката. Когато раждах, бях на първите етажи и нямаше хлебарки, а тук на 14 има...Отношението на някои от сестрите -ужасно. Вчера се разстроих много, още ме държи и май скоро няма да ми мине. Абоката на Макси се беше извадил-отидох да го боцкат отново. Късаше се от рев, а сестрата му боцкаше ръцете и не можеше да улучи вена. Извика др. сестра. Тя ми каза да изляза от стаята, аз отказах, при което тя казва да ходя в частна болница, ако искам да си стоя при детето и се развика, че най-много мрази да й цъкат и припадат... Аз бях бетон дотогава, но ми дойде в повече. Осввн това ме обвиниха, че вените на малкия са такива, защото не давам вода. Тя била на 40 год., моля ви се, да не й говоря какво съветяа световната здравна организация. Изобщо това не е никаква организация. Бая си поревах после. А най-фрапантното е,че при постъпването му изписаха да пие едни дрожди за коремчето, след няколко дни се оказа, че останалите лекари не знаят за тях..ами ако беше някой по-сериозен медикамент?! Сега малкия се къса от рев, защото е постоянно легнал с тези системи, не мога дори да го вдигна, защото кръвта се връща към системата.. А довечера цяла нощ ще е на системи..

# 119
Милите Sad стискам палци скоро да се приберете у дома Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт