Извънматочна бременност - как протече при вас и какви бяха последствията?

• 30 240
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
*Шоколадче*, понякога и аз се чудя как успяваме перфектно да се самодиагностицираме по форумите, а лекарите направо или се правят на ударени, или от толкова много информация, която имам, не виждат очевидното  #Cussing out. Толкова ли пък рядко се случва извънматочна бременност, че да не са наясно!  Stop Моят АГ в Пирогов каза, че винаги при проблем трябва на сто процента да се изключат три варианта - ИБ, киста и още едно, което забравих. Пак навреме си реагирала - аз не можех да ставам и в корема ми е имало 2 л кръв - съответно заради тях бях с лапаротомия, а не лапароскопия.
Лекарят, койо ме оперира, каза също, че след извънматочна задължително се назначават микробиология и изследване за хламидии, защото често се причинява от инфекции. Трябвало да се направят след първия цикъл (най-рано). Аз още не съм ги направила, но тези дни трябва да отида.

# 31
А задължително  ли е след1 цикъл или да отложа за зимата преди нови евентуални опити?  Иначе си взех епикриза -"само" 600мл кръв, ти с 2 л уауу,аз се чувствах  с подут корем,но ти как си била!? Да е жив и здрав този форум и зачатие препрочетох....

# 32
А задължително  ли е след1 цикъл или да отложа за зимата преди нови евентуални опити?  Иначе си взех епикриза -"само" 600мл кръв, ти с 2 л уауу,аз се чувствах  с подут корем,но ти как си била!? Да е жив и здрав този форум и зачатие препрочетох....

Ами на мен ми каза да мине поне един цикъл и след него. Може и след няколко.

# 33
Момичета здравейте ! Дайте мнение - преди седмица някъде си направих тест - беше с 2 чертички - онзи ден вечерта получих зацапване и след разговор с моя гинеколог започнах да пия утрогестан 2 пъти вечер. Вчера, т.е на другия ден започна кървене съвсем леко , отидох веднага при него и той каза , че най - вероятно е извънматочна и ме изпрати веднага на чхг. Пада се да съм в 6гс - чхг то се оказа много малко 43.99 и той ми обясни , че най - вероятно плода е спрял развитие още в самото начало и това , което трябва да се случи в следващите два дни е да получа кървене като цикъл. След като свърши трябва да ида пак на преглед. В понеделник съм на ново чхг. Та от днес наистина имам нещо като цикъл , като изхвърлям много съсиреци тъмна кръв. Понеже четох много и навсякъде виждам , че се стига да операция , дали аз няма да се размина с нея ?! И още нещо , на моменти ми се появява напрежение и болка , точно като при цикъл , ниско долу и най- вече в лявата тръба ( където е бременността). Надявам се някоя от вас да сподели мнението си с мен Simple Smile

# 34
Възможно  е и да е спонтанен аборт. И сега да се чистиш. Но ако следващото чхг се е леко повишило има риск да е точно извънматочна.

# 35
Ох дано ВС да е наред , че от вчера до днес направо се побърках... в понеделник ще правя ново чхг ...

# 36
  • София
Извънматочна или кухо яйце.Дано не е нито едно от двете!Успех и следете чхг

# 37
Аз вчера вечерта се чух с АГ, каза, че е нормално да се появи това кървене и да имам леки болки - днес са мн слаби , от време на време даже , не са постоянно - утре пускам чхг

# 38
  • Варна
MBW, не прилича на извънматочна - при нея ЧХГ продължава да нараства. Повтаряш изследването след 48 часа.

Тъй като сега виждам темата и на 1 стр. прочетох, че нямало във форума такава - има си, с доста голяма библиотека:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672321;topicrefid=20

# 39
И на мен ми звучи повече като спонтанен аборт, отколкото като извънматочна. Стискам палци всичко да влезе в норма.

# 40
Привет момичета, ами оказа се извънматочна и ми правиха лапароскопия преди два дни - махнаха ми лявата тръба -  сега се възстановявам ...

# 41
Много съжалявам,  че и на теб се случи.  Добрата страна е, че навреме се е разбрало и реагирало, тук не една бяхме по спешност  в последния момент.  МИслех че в толкова ранен етап  може  без рязане на тръба.... нещо препоръчаха ли ти като бъдещи  насоки? На мен  казаха нищо да не правя, но по тукашно инфо прецених да пусна цитонамазка, МБ, тест за уреа/ микоплазма и хламидии, ако е чисто цветна снимка за проверка проходимостта  на другата  тръба. На някои изненадващо цъфва някой от гореизброените проблеми.

# 42
  • София
И аз съм с една махната тръба. Не е проблем да забременееш, но те съвествам да направиш цветна снимка, за да се види другата в какво състояние е!

# 43
Ами аз сега в петък ще ходя да ми махат конците и ще се разбера с доктора и ще ви пиша. Да ви питам нещо друго , според вас нормално ли е от раната на пъпа да усещам на моменти леко дразнене, като сърбеж и много ама много леко кървене от сутринта - една чертичка. Аз звъннах на лекаря ми , той каза че е нормално да имам кървене , обаче аз да си ви питам и вас .

# 44
И имахте ли лека болка на мястото на махнатата тръба - операцията ми беше в петък

Общи условия

Активация на акаунт