Православието като начин на живот-6

• 60 379
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Мен пък точно това ми направи добро впечатление, че ще има място за събиране на енориашите и детски кът. Също в репортажа бяха "пропуснали" да подчертаят, че заведението е със самостоятелен вход. ЖДК, уважавам това, че изрази честно мнението си и без да се заяждам питам: вкъщи не ти ли мирише на месо? Аз готвя на децата месо и през Великия пост. Simple Smile

Не познавам отец Василий и нямам намерение да го защитавам, но представете си всички свещеници, които познавате и си помислете къде се намира той  реално в личната ви скала от свещеници-светци до свещеници-требничари и по-лошите от тях .

И аз се смутих, когато видях репортажа, но предпочитам да гледам на нещата с добър помисъл, както ни съветва старецът Паисий. Защото иначе грехът на осъждането ще си е мой, не на журналистите, нито на този, когото осъждам.

# 706
Когато тук прочетох за новината, ми прозвуча много хубаво и чудесна възможност, че ще има пространство, където да се общува и учи православието.  Simple Smile
На мен такова място ми липсва и ми е липсвало....
Преди време бях гледала в един православен форум някакви качени линкове за руски Църкви , в които се организират представления, а самия олтар е използван за кукленото шоу.
Видя ми се някак неестествено, прочетох стабилни критики, но все пак, приех, че и това може би е начин децата да навлизат  в осмислянето на вярата.
Един православен,  с който имах кореспонденция,  ме беше нарекъл ' тръстика , веена от вятъра'. Още не знаех, че този текст го е  взел от Библията. Имам да се уча и дерзая...колкото ми е по силите, разума, Божията милост.

# 707
Разбира се, че е хубаво да има място за събиране. Или аз казах, че е лошо? Написах какво ме смущава и не смятам, че има нужда от каквито и да било обяснения повече. И вярвайте ми, не съм единствена.
Ще поживеем и ще видим как ще функционира заведението.
Мама Барба, пиша, че ми е трудно. И никак не желая да ми става по-трудно.
Наречи ме малодушна, слаба - такава съм.

# 708
  • В царството на игрите:)
Честита Нова църковна година! Нека е пълна с благодат и добри помисли и дела!
Честит празник!

# 709

ЖДК, нямам намерение никак да те наричам. Simple Smile Един ден преди Великия пост ако знаеш как ми се ядеше месо! Даже споделих в темата за поста тогава.

milmich, честит празник и на теб! И на всички ви! Бог да помага!

# 710
Честит празник и от мен Hug

Отивам да чета в нета, какъв празник е днес Blush

# 711
  • София
Напомням, че на 14.09.2017 год., когато честваме Въздвижение на Светия Кръст Господен (Кръстовден) е строг пост. Растителна храна без мазнини и без риба!

# 712
  • Кьолн
Здравейте! Допреди няколко месеца редовно следях темата. След това от липса на време не съм влизала.
Силно вярваща съм.Не съм безгрешна обаче.Спазвам постите и редовно се моля на Бог.
Старая се да правя добро всеки ден.Не подминавам нуждаещ се.Не искам да се хваля,а просто се нуждая ат съвет.
Всичко в живота ми вървеше добре докато не реших да напусна съпруга си,защото разбирах че не съм щастлива, че той не ме обича.Напуснах го и изведнъж всички нещастия се струпаха на главата ми.За седмици преживях толкова,колкото никога през целия ми дълъг живот.Дори и нападение и кражба.
Продължавам да се моля но каточели Бог ме е изоставил.Дори и голямата ми дъщеря ме упреква за това.Казва че Бог ме наказва.
Вие как мислите като вярващи? Нали Бог е добро и обича всички свои чада били те и грешни.И не знам просто ме е страх.Много бих искала да чуя и вашите мнения.Дали не съм се фанатизирала и случайности отдавам на вярата?Никога няма да спра да съм вярваща,но се обезверявам...

# 713
mozila, съжалявам, че преминаваш през трудни моменти.
Не мисля, че с трудностите в живота Бог ни наказва. Приемам, че ни изпитва, че ни дава възможност да провидим Неговата воля, че ни дава шанс да погледнем на живота си от друг ъгъл, през други очи. Защото всяко едно преживяване ни променя, надгражда ни, дава ни възможност да преосмислим себе си.
Да погледнем и към светите ни отци, въпреки че са възлюбени от Бога, те не са имали лесен живот. Нищо земно не ги е подминало, напротив. С какво ние да сме по-различни? Божията любов се проявява по много начини. Не веднъж сме коментирали, че когато ти се случи нещо не можеш да прецениш то колко добро или лошо е, докато не видиш реалното отражение на събитието в живота си.
Доколкото до решението ти да напуснеш мъжа си ... нищо не мога да ти кажа. Това е толкова лично и съкровено, че не смятам, че е повод за обсъждане в група хора в нета. Не зная дали би могло да се намери връзка между решението и случващото се в живота ти.

# 714
Mozila, първо,браво за смелостта и волята да напуснеш мъжа си, след като си чувствала, че той вече няма чувства към теб.
Всяко нещо, което ти се случва, го приемай като опит, като прекрасна възможност да натрупаш опит и да обогатиш вижданията си за живота, например.
На мен са ми се случили някои гадни неща и ми се ще да имаше човек, който да ми каже, че това не е края на света, че всъщност така ще стана по-силна и действително се радвам дори, че съм ги преживяла всичките тези неща, защото след тях не можеш да си представиш каква сила ми дойде и не ме оставя! Всеки ден се сблъсквам с трудности, но благодарение на това, през което съм преминала, тези трудности сякаш минават покрай мен!
Ще видиш-и ти след време ще се чувстваш така. Сега трябва да промениш мисленето си-да не се фокусираш върху това, което те смачква емоционално, а че това ще те изгради като човек и ще направи характера ти по-силен!

# 715
  • по пътя
mozila, на първо време е най-важното да нямате никакви претенции към мъжа си, да простите обидите, да се освободите от гнева и да разберете, че всеки човек изпълнява Божията воля, учи ни на нещо и най-вече ни учи да обичаме и прощаваме.Независимо дали живеете с този мъж, ако още сте му обидена и гневна , нищо няма да се промени. Простете истински и го пуснете по пътя му,а вие поемете вашия, но вече без стари тежести.

# 716
mozila, венчани ли сте с твоя съпруг?

# 717
  • Кьолн
Благодаря ви момичета! Много ми помогнахте наистина с коментарите си!Трябва да променя много неща в мисленето и действията си!Нека Бог ви закриля!
Мама Барба,да венчана съм в църква.

# 718
Не искам да се бъркам в неща, с които не съм запозната. Но аз не бих пристъпила брачната клетва без особено сериозни основателни причини. Да кажем домашно насилие или изневяра. Не се сещам за друго достатъчно основателно в момента.

Във всеки брак има трудни моменти. Някои бракове са низ от трудни моменти. Но ние сме обещали пред Бога, че ще извървим земния си път до този човек. И заедно ще спечелим рая.

Това не са приказки наизуст. Аз самата съм била в ситуация да искам да се махна от мъжа си. Спря ме точно този обет. И не съжалявам. Сега знам, че има начин нещата да се оправят. В момента сме в един от най-хубавите периоди от брака ни.

Сетих се да допиша още нещо. От това, което пишеш ми се струва, че раздялата ви се отразява на децата ти.

Не приемай написаното като упрек към теб или като съвет. Пак казвам, че не искам да ти се бъркам. Написах го, защото преди две седмици пак прочетох нещо подобно: "Не обичам другия и той няма чувства към мен. Това е краят, нали?" Ами, не! Не е краят. Това е начинът да докажем, че не сме голословни. "С търпение спасявайте душите си." и "Който претърпи до край той ще се спаси."

Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 12:33 от mama Barba

# 719
Мама Барба, жената си е имала основателни причини за да си тръгне, сигурна съм. Една жена, особено с деца, не си тръгва просто ей така от дългогодишен брак. Пък и вярваща, такива жени обикновено търпят до последно.
Това са прекалено лични неща, за да взимаме отношение.
Мозила, не изпитвай вина, ако в сърцето си чувстваш, че си постъпила правилно. Децата ти също нямат право да те съдят, това е си е твоят личен живот и твоят личен избор. Един ден ще те разберат.

Общи условия

Активация на акаунт