ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 158
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Привет!
Нова седмица, ново начало, нова надежда.
Пожелавам да е усмихната и спокойна! Hug

Благодаря за споделените снимки и преводи! Hug Hug Hug

От мен една пиано версия на известна песен на Тойгар, която ми е много, много любима

Ето и оригиналния клип, за любителите на неговата музика. https://www.youtube.com/watch?v=ModAQRwptWo

Текстът ми напомня за някои нюанси от настроението на част от митингуващите, но животът продължава и трябва да се гледа напред.

Скрит текст:
Korkuyorum

Uyku nedir bilmeyen ben,
Bu aralar dertten midir kendimi yataklara atıyorum.
Ağzımın tadı pek bir bozuk, herkes havalardandır diyor.
Ben esas sebebi çok iyi biliyorum.

Korkuyorum cesaretim kayıp.
Dünya mı zor bünyem mi zayıf?
Derdime suları katıp katıp
İçiyorum...
Üzülüyorum kayıplarımı sayıp.
İçinden aşkları ayıklayıp
Geriye hiçbir şey kalmadığını
Görüyorum...

Sanki hayata bir buzlu camdan bakıyoruz.
Metreyi kaybetmişiz dolaylara çok sapmışız.
Sarf edilen güçle orantılı büyüyor içteki aşk.
Biz çabalamamış sadece güç birliği yapmışız.
Korkuyorum, korkuyorum...

Korkuyorum cesaretim kayıp.
Dünya mı zor bünyem mi zayıf?
Derdime suları katıp katıp
İçiyorum...
Üzülüyorum kayıplarımı sayıp.
İçinden aşkları ayıklayıp
Geriye hiçbir şey kalmadığını
Görüyorum...

# 721

Варна  bouquetблагодаря за преводите Hug  Наде bouquet за новините Hug

Много се радвам, че любимото ни семейство е било на концерт- музиката ще ги пречисти от негативите в политиката Grinning освен това отпразнуваха годишнината както те обичат да се забавляват Heart Eyes Peace

Изобщо не ми се коментира политиката на Ердоган и вчерашният митинг, но за съжаление ще ни се наложи да следим събитията заради слабостта ни към турските сериали и любимите ни актьори... зависими сме Mr. Green какво да се прави 33uu

Това , че Халит е подходящ за политик си го мисля не от вчера... С неговата харизма и достолепност, мъдрост, премереност, такт...списъка с неговите достойнства е дълъг, политик- да, но в едно цивилизовано гражданско общество , което в Турция не е мнозинство...в някои райони в Турция, а и по света, все още има хора , които живеят с хилядолетни традиции и не искат да се променят. Да, не искат- в тази епоха на високи технологии и комуникации лесно е да видиш ,че има и по- лесен, по- добър и по- цивилизован живот- лесно е да го разбереш, но ако искаш... Close

А за Ердоган какво- години наред си създава условия и сега си разиграва коня както си иска #2gunfire  както вече писахте целият свят стана мазало Shocked #Crazy и всичко е за пари- много пари- толкова много, че нашата представа е малка да го разбере...

Другата причина , да не ми се коментира е, че де факто ние не знаем пълната истина- нали сега е модерно да се говори за хибридни, кибер и не знам какви си войни...на кого и в какво да вярваш #Crazy

Вчерашният митинг роди една много лоша новина- Турция ще приеме закона за смъртното наказание. От това по- лошо - накъде... Shocked ще последва убийство  на хора от  без съд и присъда, без доказателства, ако има те ще са скалъпени; ще  пострадат и невинни... и все хора , били на солидни длъжности...ще се обезглави голяма част от интелигенцията, а останалата  ще мълчи от страх... нищо добро няма в утрешният ден на Турция... Naughty

# 722

Победителят от "Сървайвър" е написал: " Благодаря за подкрепата, която ми дадоха тези великолепни хора".

Тагнал е Берг като БерГЮЗЕЛ.  Laughing Laughing Laughing

Това е много сладко- игра на думи- ГЮЗЕЛ- хубава Peace Grinning

# 723
Варна,че е голяма,голяма е.
Факт е ,че запада не разполага  с истински лидери
Допусна се голяма търпимост,груби грешки и не знам как ще се оправят в бъдеще,
като  решенията ще се вземат  от същите "умни глави".
Така че нищо добро не чакам
Ердоган държи в ръцете си сериозен коз -бежанците,които плашат
Европа,а най-вече нас.Да не забравяме и един от най големите транзитни пътища-
Босфора.Всичко от Черноморския регион минава от там .
Аз лично не вярвам в подадената ръка към опозицията.Мисля че е негово игра за
момента.Демократично мислещите хора са изплашени и им трябва време за да вдигнат глава.
Ако се гласува и смъртното наказание....

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 13:37 от nadejda2639

# 724
Можем само да следим как ще се развият нещата.

Аз също не вярвам, че като си е сменил козината, Ердоган си е сменил и нрава.

Но и не мисля, че всичко пред него е цветя и рози.
Неслучайно непрекъснато се говори в пресата за "вторични трусове". Днес и министерството на образованието излезе със съобщение хората в системата да бъдат готови за саботажи и провокации. Смята се, че образованието е най-инфилтрирано с хора на Гюлен.
Така че спокойствието е само на повърхността. Насилието ражда насилие. Съдбата често си прави шеги. Да не се окаже Ердоган първият потърпевш от връщането на смъртното наказание.

..............................

По днешни информации името на нашия сериал ще е Vatan sevgisi /Любов към родината/.

Повече ми харесваше Vatanim sensin /Ти си моята родина/. Дано да остане то.

.............................

Цитат
Това , че Халит е подходящ за политик си го мисля не от вчера.

Хора като Халит нямат никакъв шанс в политиката в държави като Турция. За съжаление.

Дори Ататюрк е налагал идеите си насилствено. Той е бил не по-малко авторитарен. Но поне реформите му са били прогресивни. Всяка голяма трансформация предизвиква съпротива, затова няма как да стане без твърда ръка. Спомнете си колко боляри са били избити при налагане на християнството в България.

# 725
  • В тъмната гора.
http://philosophyclub.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D1%84%D0%B5% … %BE-%D1%81%D0%BF/

Много интересна статия за Гюлен.
Най-много ме впечатли следното:
/Философът ислямист Гюлен пропагандира философска система, която е смесица на мистична форма на исляма, съчетана със силна привързаност към демокрацията, образованието, науката и диалога между различните религии. Именно там е може би конфликтът с Ердоган, който пропагандира една специфична форма на неоосманизъм, коята влиза в конфликт с турския секуларизъм.
Движението на Гюлен се нарича „Алианс за споделени ценности“ и винаги се е противопоставяло и осъждало намесата на военните във вътрешната политика на страната. Това не пречи на Ердоган днес да твърди, че „най-големият терорист в страната седи на спокойствие там в Пенсилвания“ и да иска от президента Обама да докаже, че Турция е стратегически съюзник на САЩ, предавайки Гюлен на турското правосъдие.

# 726
Мishel_  Hug   bouquet

Благодаря за споделената статия за Гюлен.

# 727

Каквито и красиви приказки да използва Гюлен, намесена ли е религията, нищо хубаво не очаквам.

Какъв е тоя ислям със силна привързаност към демократичните ценности? Това са взаимоизключващи се неща. За мен Гюлен, Ердоган, голяма разлика няма. Най-добрият вариант е истинско светско управление, но няма основа за това. Проблемът не е Ердоган сам по себе си, а това че неговата идея за Турция се споделя и харесва на повечето хора. Той има реално влияние в обществото. Ако не беше така, с малко побутване отвън, няколко протеста  в страната и властта му щеше да падне. В момента с протести може да бъде свален само с цената на гражданска война.

................................

Още една снимка от концерта на Буика.

Жената е писала "Един човек с красиво сърце"

# 728
Предлагам да се концентрираме върху новинките около сериала и Халит и Берг.
За наша радост, все пак има такива. Вярно е, че ситуацията в ТР е бурна, но пък в крайна сметка техният живот и работа продължават. И добре, че е така.
Постовете свързани с политиката в Турция  - ердогановци и гюленисти да бъдат в спойлер.
--------------------------------------

Варна, благодаря за превода на последните новини около предстоящия проект.  Hug
На мен също ми харесва много повече предпоследното заглавие. Ако все пак е сигурно, че остава последния появил се вариант, до 17 часа можем да променим и заглавието на темата.

# 729
За наша радост, все пак има такива.

Ще има новини, ако наистина започнат да снимат на 13 август. Дано някой даде знак в събота с някое постче в социалните мрежи дали е вярна или не днешната информация.

Но не бива да си правим илюзии. Специално отношението към нашия сериал ще мине през силно полярните настроения в момента, цялата тази сгъстена атмосфера на нетърпимост, нападки и озлобеност.
Дано да греша. Ако направят успешен проект при цялата негативна кампания, която се води срещу тях, ще бъде истински подвиг. Моля се това да стане, горещо се моля, защото само тогава ще могат да си поемат дъх. В противен случай талибаните ще станат още по-злоради и нахални.

# 730
За наша радост, все пак има такива. Вярно е, че ситуацията в ТР е бурна, но пък в крайна сметка техният живот и работа продължават. И добре, че е така.
Постовете свързани с политиката в Турция  - ердогановци и гюленисти да бъдат в спойлер.
--------------------------------------

Варна, благодаря за превода на последните новини около предстоящия проект.  Hug
На мен също ми харесва много повече предпоследното заглавие. Ако все пак е сигурно, че остава последния появил се вариант, до 17 часа можем да променим и заглавието на темата.

newsm10

Имаш право, много се политизирахме Mr. Green  вече има новини около сериала, ще започнат да излизат и имена на актьорите, които са ангажирани- нека в новата тема да си пишем по темата Peace а за политиката в спойлер...

За името- както решите, но това прозвище "изменник" е много  тягостно...
Ако и другите са съгласни , редактирай името на темата, а ако има нова и окончателна  промяна до следващата тема, отново ще я променим Peace

# 731
"Изменникът" със сигурност ще отпадне.

Ако искате,  сложете в новата тема Vatan sevgisi   / "Любов към родината".

Ние до началото на сериала ще я изпишем темата, така че ще можем да коригираме името, ако пак се наложи.

# 732
По принцип за нищо не си правя илюзии. Винаги, за всяко нещо, си имам едно наум. Оставям си една вратичка, за да не съм прекалено разочарована след това. Нито преди 15 юли, когато нещата вървяха и се радвах, че този проект ще събере отново Халит и Берг, още по-малко след събитията от 15-ти. По ясни причини - колко е крехко всичко и как понякога обстоятелствата не работят в твоя полза.
Призивът ми да направим някакъв завой в коментарите  - както е писала и Лили - е, че прекалено се политизирахме. Уважавам всяко мнение и желание за коментар, в темата ни винаги е имало всякакви новини,  затова предложих да слагаме тези мнения в спойлер.

# 733
  • В тъмната гора.
Ако направят успешен проект при цялата негативна кампания, която се води срещу тях, ще бъде истински подвиг. Моля се това да стане, горещо се моля, защото само тогава ще могат да си поемат дъх. В противен случай талибаните ще станат още по-злоради и нахални.

Инатът, упоритостта, непреклонността в семейство Ергенч, съм сигурна, че е заслуга на Берг.  Много харесвам Халит, интелигентността и дипломатичността му, но повече обичам непокорността и прямотата на Бергюзар. Те са като два различни полюса. Само можем да гадаем какво му коства на Халит да обуздае понякога нрава на свободолюбивата си и независима жена. А ситуации и дразнители в момента колкото си искаш. За тях този сериал се явява като мисия, ако успеят чрез него да предадат чувства, мисли и идеи, това наистина ще е подвиг.

# 734

В Учанкуш също пише, че започват на 13 август.

Там пък името е Vatanim sensin.

Мернах инфо, че май и Седеф Авджъ ще участва. И още един тъмен субект, но не му знам името.  Joy

Това последното подлежи на проверка.

Общи условия

Активация на акаунт