Каква четка и паста за зъби използвате?

• 50 298
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря, ще я опитам, хубав ден!

# 46
  • София
Ползвам Philips Sonicare Diamond clean

Пастите ми са всеки път различни, вода за уста Listerine.
Ползвам зъбен душ - Waterpik WP-880

# 47
Записвам се и аз в темата Simple Smile Откакто ползвам елекрическа Орал-Б, нямам проблеми с венците, много рядко леко кървене. Преди по едно време беше ужас. След едно-единствено чистене на зъбен камък през живота ми зъболекарката каза, че изобщо не натрупвам. Обикновено я ползвам само вечер, след което си усещам зъбите измити идеално  Flutter

Понякога и вечер си карам с механичната, според усещането. За чувствителни зъби май най-добри са ми четките на Лакалут и Сенсодин. По съвет на зъболекарката ползвам пасти за зъби Сензодин - наистина помагат за чувствителни. От време на време за едно миене на ден редувам с друга - различни. От избелващите май съм най-доволна от тяхната и от тези на Арома - бяха една по-нова и на вид по-луксозна серия. Ползвала съм Pearl Drops, не виждам голяма разлика. Последно ползвах една по-скъпа, не помня името, но не видях особен ефект - а я комбинирах със същата вода за уста.

От водите съм най-доволна от Билка с грейпфрут, Листерин - лилавата е гадна на вкус, но с нея минават веднага раздразнения и възпаления на венците. Поне през ден почиствам между зъбите със специална четчица, задължително ако съм яла нещо, което може да остане (месо, лепкави сладкиши, ядки).

# 48
Четките ги сменям на два месеца, каквито ми попаднат, а паста предимно crest.

# 49
  • au bout du monde
Ползвам механична на Кюрапрокс. Това е най-добрата четка за мен. Колко четки смених преди да я намеря ooooh!
Купих и Соникер на Филипс, много са ми твърди четките обаче. Пробвах  Diamond clean и другата Pro result, ще поръчам и сензитив, ако не е достатъчно мека ще прекратя ползването на електричната четка.

Пастата в момента е:

# 50
  • Варна
С ММ сме с http://www.emag.bg/elektricheska-chetka-za-zybi-philips-sonicare … -36/pd/DP1V6YBBM/ + http://www.emag.bg/usten-irigator-philips-sonicare-airfloss-1-pr … -02/pd/DRN9RBBBM/. Доволна съм от тях и за детето също минахме на детската sonicare.
Паста за зъби Elgydium като редуваме антиплака и избелваща, чиито ефект за мен е страхотен щом е видим за мен, а не само за стоматолога. Вода за уста Listerine. GUM също използваме, но това са паста и вода за уста, които не са за всекидневна употреба, а след интервенция.

# 51
Но относно четките за чувствителни венци съм станала спец, защото май вече съм ползвала абсолютно всичките, и според мен най-щадящи венците са на Сенсодин - най-малка им е главичката и косъмчетата са меки.

На същото мнение съм.  Peace Ползвам само тези меки четки на Сенсодин като сменям на два-три месеца.

Освен това ползвам и четка за почистване на езика. Това е първото нещо, което правя сутрин, и дъхът ми е поразително свеж за много по-дълго. След това измивам зъбките с паста Gum и завършвам с вода Paroex (пак на Gum).

Вечер паста за венците и зъбен душ (Oral B, но не съм във възторг. Ще търся нещо по-добро).
Водата за уста ползвам по схема - една седмица Paroex, една седмица Bilka с грейпфрут. Така ми каза стоматолога.

Професионално почистване при стоматолог, на 6 месеца. Избелване на две години. Непушач. Кафе, чай, червено вино - много често  Laughing

# 52
  • София/Севлиево
Четка за зъби електрическа Орал Б,през 2-3 месеца и сменям накрайниците,всички у дома сме с такива.Пастата е винаги различна,но най -често някоя на Лакалут,а за детето гледам да взимам такива,без съдържание на флуор и да са безопасни при поглъщане,т.к. понякога все още я гълта.

# 53
  • Варна
Какви взимаш без флуор? Проверявах Елгидиум и още няколко в аптеката, но всички са за над 2г имат флуор и ми остана само вариянта на Ненедент (бебешките).

# 54
  • Шотландия
Аз съм с електрическа на Орал Б, но се замислям за Филипс, ако някой е ползвал и двете, да сподели за разликата. Ползвам и интердентални четчици и конец задължително, въпреки че много му се противих. Имам и Waterpik, няма такова почистване като с него, каквото и друго да използвам, той е най-доброто. Венците кървят, ако не са в добро състояние. В указанието пише да се почне с половин сила, ако кървят и постепенно със заздравяване на венците да се преминава към по-голяма сила. Аз съм стигнала до най-голямата сила и венците ми спряха да кървят и са в много по-добро състояние. Вода за уста ползвам малко, защото тук съветват да не се ползва с паста или след нея, а в друго време, но аз не съм си вкъщи освен сутрин и вечер, та някакси не се получава. Паста - Сензодин, понякога лакалут или друга.

# 55
Аз преди ползвах най-обикновена електрическа четка Орал Б с батерии, проблемът и беше наслагване на гадости и потъмняване на уплътненията. После си взех същата, но със зарядно и определено е по-удобно от смяната на батерии.

Сега имаме Foreo Issa, ама нещо май не можа да ни впечатли за няколкото месеца ползване. Хубавото е, че се зарежда веднъж на няколко месеца.

Паста за зъби без флуор търсих и аз скоро и открих Парадонтакс Класик само,  вероятно и в България е по същата "рецепта", но не знам дали става за деца, а и на вкус сигурно няма много да им допадне.

Отдавна се чудя и за някакъв душ за уста и този Waterpik определено ме заинтигува, ще проуча Peace

# 56
  • София/Севлиево
Пастата без флуор е на Билка , с вкус на грейфрут.Иначе и Ненедент взимах,но вече е голям,има 8 постоянни зъба и мисля,че му трябва за по-големи деца.

# 57
  • Варна
Благодаря! Ще я потърся да видя състава. Моят син е малък (2г), но вече пастата търпи смяна.
Конкретно сравнение между ОралБ и Филипс не мога да направя, но това което ме накара да вземем Филипс Соникеър за всички е, че зъболекарката ми категорично отрича кръглите глави и то с доводи, които аз приемам. Чистят само повърхността без междузъбното пространство + отдръпване на венеца по средата на зъба (получава се ъгъл/триъгълник вместо нормална извивка на венеца в основата на зъба (дано ме разбрахте с томй обяснение) след продължително използване заради тази кръгла форма. Другото предимство ми е и че мога и без зъбен душ. Не е излишен, но вече не е задължителен на всяко миене, т.к. зъбите са добре почистени навсякъде. Тези четки могат да мият и без паста за зъби. Определено усещам разликата като нашите са 5та серия, а скоро излезе 7ма, които със сигурност ще са още по-добри.
Скоро ми предстои операция в устната кухина и направо не си представям как вероятно известно време няма да мога да ползвам четката. Вече имам чувство, че с механичка каквото и да правя не мога да си измия зъбите.

# 58
Пасти за зъби без флуор са всички, които представят като хомеопатични - т.е. че могат да се използват при прием на хомеопатични средства, тъй като хомеопатите считат, че флуорът в пастите за зъби пречи на успеха на лечението с хомеопатия. На Билка, освен с грейпфрут, имаше и с лимон май, Астера също имат,  както и много други марки. Обикновено по аптеките ги нареждат подобни пасти близо една до друга на съответния рафт.

За електрическа четка зъболекари са ми казвали, че не е препоръчително при парадонтоза. От обикновените четки, тъй като с годините съм ползвала всички сравнително евтини, излизали на пазара, мога да кажа, че Триза е най-добре като качество за цената си. Дори съвсем базовите им модели с цена по 2-3 лева, са хубава средна твъррост, почистват добре и успяват да изкарат 2 месеца, докато при повечето други марки евтините им четки успяват хем да са  прекалено твърди и нараняващи венците, хем не почистввт добре, хем се деформират много преди крайния срок за експлоатация.

# 59
  • София/Севлиево
За механичните четки на Триса със средна твърдост съм напълно съгласна.Когато пътувам винаги си нося такава,защото често ги губя...

Общи условия

Активация на акаунт