Каква четка и паста за зъби използвате?

• 50 372
  • 233
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • SF
И имат избеваща зъбите функция?
Тази, която е на тебе и сина ти, изглеждат много футуристични! Има ли от "по-евтините" с една глава, защото на мене не ми трябват две? С една се надявам още малко да падне цената и вече мога да се замисля..

# 122
  • Бургас
Ето тази мисля, че е същата:
http://www.technopolis.bg/bg/Tooth-brushes/Dental-care-PHILIPS-S … X6986-03/p/834039
Аз смених орал б с филипс, заради венците. Да видим след две седмици ефекта   Laughing

# 123
  • SF
Започва да става по-поносимо като цена. Сведохме я до половината Simple Smile
Обаче главата се сменя на всеки 3 седмици. Правилно ли съм разбрала?

# 124
  • Бургас
Батерията издържа до 3 седмици с едно зареждане. Има UV устройство за дезинфекция на главите, така че поне 3 месеца би трябвало да изкарат.

# 125
И имат избеваща зъбите функция?
Тази, която е на тебе и сина ти, изглеждат много футуристични! Има ли от "по-евтините" с една глава, защото на мене не ми трябват две? С една се надявам още малко да падне цената и вече мога да се замисля..

Може много да спестиш, ако не искаш да има специално копче за избелващ режим, който просто е почистващ режим (31000 оборота) от 2,5 минути:

https://www.animated-teeth.com/electric_toothbrushes/b-sonicare- … ean.documentation

Можеш да си вземеш и по-стар модел онлайн с намалена цена, не ти трябват разни екстри като 5 режима на работа, чашки и калъфчета.

# 126
  • au bout du monde

Здравей, може ли да сравниш сензитив функцията на двата вида четки еднаква ли е? На diamond clear по- щадяща ли е?
Чудя се дали си заслужава да купувам нова.

В амазон цените са по-евтини. Diamond clear e 129€ в немския, а в английския 120£.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 01:38 от La Libellule

# 127
  • SF
Батерията издържа до 3 седмици с едно зареждане. Има UV устройство за дезинфекция на главите, така че поне 3 месеца би трябвало да изкарат.

Аз това не съм го разбрала правилно. Смяна на глава на всеки 3 седмици ми се стори малко прекалено вече.

кукумицинка, ако "евтината" онлайн версия е 150 лева, не си заслужава за стар модел. Иначе да - няма да ползвам всички режими при всяко миене.

# 128
  • Бургас
Черната още не е разопакована (другата седмица). И не мога да направя сравнение на живо. Но в сайта на филипс моята изобщо няма сензитив програма. Само че, DiamondClean е 62000 пулсации, а другата 31000.
http://www.philips.bg/etc/philips/b2c/compareproducts.html?local … 9352/04,HX6932/36

# 129
  • Ловеч
Philips Sonicare ползваме от година, доволна съм. Паста Lacalut, Sensodyne  и Paradontax, но ми е отвратителна. Мъжа ми иска да я пробва, но си седи така и на него не се хареса.

# 130
  • Бургас
След три дни употреба на филипс, орал б ми се струва като бор машина. 😎

# 131
  • Варна
След три дни употреба на филипс, орал б ми се струва като бор машина. 😎
Хах, това ми хареса. Наистина са много различни и за мен гвърдо в полза на филипс.
Ние с ММ имаме като вашия комплект с УВ лампата, детето соникеър от детските и съм доволна, но сега, ако купувох щях да заложа на новите. До 6та серия нямаха особена разлика, но вече удвоиха импулсите, което е много добре и подтикващо към смяна.
За главите-цените са различни. Най-евтини са обикновените -4бр за 50лв, а иначе има flex care, sensitive и какви ли не още на цени от ~25лв. Специално за flex care мого смело да кажа, че ми е любимата глава и е уникална.
Относно инвестициите- аз в здраве инвестирам и за мен това е такова. Ползвам комбинация със зъбен душ, сега съм и с брекети (вярно самолигиращи и по-лесни за поддръжка, но все пак брекети) и нямам никакви изменения в пародонта или натрупване на зъбен камък. С механична четка каквато и техника да използваш няма как да постигнеш този резултат. Всеки, който се е мил с такава четка знае усетената разлика след първото измиване и за какво говоря. Да, вярно, че плащаш цуна и за марката, но е неизбежно. В случая не само марка, а и гаранция за качество.
Аз съм голям фен и не се замислям да плащам на хора, които наистина зноят как да си вършат работата.
Детската четка като пристигна прочетох и нейната книжка и с изненана установих следното: през първите 14 измивания времето постеренно ще се увеличава до достигане на нежното както и интезитета, за да може венците на детето ви да свикнат постеренно с четката и да получи плавен преход към този вид почистване". Ами няма кок до не оценя тази грижа. Може да не е нещо кой знае какво и за тях да е програмиране за 5 минути, но е факт, че друг не ми го предлага и макар липсата на конкуренция имат стимул наистина за грижа, за което претендират.

П.с. не работя за филипс  Laughing

# 132
Електрическа четка не съм ползвала, въпреки че зъболекарят ми силно препоръчва.
Тествала съм и скъпи, и по-евтини обикновени четки и засега съм доволна от Нордикс. OralB също имат добри модели, от по-меките за чувствителни венци.

Като паста за зъби, ползвам Лакалут, когато има нужда, но гледам да съчетая с жабурене с чай от смрадлика, за стягане на венците. Тествала съм българските Тетра, не са лоши, но задължително в комбинация с по-силна вода за уста, тъй като ми липсва освежаващия дъх, който обикновено остава след измиване.

От водата за уста:
Листерин - доста е силна, оставя освежаващ дъх, но според мнение на зъболекарите оцветява зъбите.
Елудрил - отново, когато има нужда. Обикновено я препоръчват за 2-седмично ползване.

Колгейт и Астера - значително по-слаби като ефект.

Интересно ми е да споделите мнения и рецепти за домашна паста за зъби и вода за уста. Simple Smile

# 133
  • Варна
Паста само Пародонтакс. Вярно, люти доста и слагам съвсем по мъничко, но откакто я ползвам венците ми станаха светлорозови, преди все бяха червени и чистият дъх остава през цялата нощ. Изобщо не смея вече да я заменя с друга. Четка също пародонтакс, имам и електрическа Донтодент от ДМ, редувам ги. И конци използвам, вода за уста каквато купи ММ, но не червена, червените са за краткотрайна употреба, максимум 2 седмици.

# 134
Ползвам мека четка за зъби на Лакалут.

Общи условия

Активация на акаунт