Каква четка и паста за зъби използвате?

• 50 362
  • 233
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Паста само Пародонтакс. Вярно, люти доста и слагам съвсем по мъничко, но откакто я ползвам венците ми станаха светлорозови, преди все бяха червени и чистият дъх остава през цялата нощ. Изобщо не смея вече да я заменя с друга. Четка също пародонтакс, имам и електрическа Донтодент от ДМ, редувам ги. И конци използвам,
вода за уста каквато купи ММ, но не червена, червените са за краткотрайна употреба, максимум 2 седмици.
Хм, това не го знаех.....благодаря за информацията.
А коя вода е за пародонтоза и може да се използва продължително време?

# 136
  • Варна
По принцип червените, да речем Елудрил, но е хубаво да се ползват две седмици, след което да се редуват с някаква синя или зелена вода. След някой и друг месец пак може да направиш курс с червена и пак да минеш на друг цвят. Това, което е обяснила пародонтоложката на ММ е, че червените съдържат хлорхексидин, който при продължителна употреба може да започне да дразни венците, защото е силен дезинфектант, а също и да оцвети зъбите.

# 137
По принцип червените, да речем Елудрил, но е хубаво да се ползват две седмици, след което да се редуват с някаква синя или зелена вода. След някой и друг месец пак може да направиш курс с червена и пак да минеш на друг цвят. Това, което е обяснила пародонтоложката на ММ е, че червените съдържат хлорхексидин, който при продължителна употреба може да започне да дразни венците, защото е силен дезинфектант, а също и да оцвети зъбите.
Благодаря ти.    Simple Smile
Аз така или иначе ги редувам, просто не знаех това за червените.

# 138
Четете съдържанието - не всички червени съдържат хлорхексидин, а някои води с друг цвят също го съдържат. Няма как само на цвета да разчиташ, но на повечето такива си пише, че са за краткоткрайна употреба, ако е по-високо съдържанието. Някои пасти за зъби като Лакалут, Елгидиум, Гъм и т.н. също съдържат тази съставка.

# 139
Привет,
някой ползва ли електр. четки на Philips Sonicare HX6912- доволни, недоволни?
В какъв ценови диапазон варират?

# 140
  • Варна
Доколкото съм чела са много хубави, единствените, които имат някакво реално предимство пред механичните. Но са скъпи и четките, и накрайниците. Нямам идея от конкретни цени.

# 141
  • SF
Какво мислите за тази четка?

И ако разбирате, да ми кажете каква е разликата с тази:

# 142
  • Varna
Привет,
около 250лв казват че са много хубави

# 143
  • София
Какво мислите за тази четка?

И ако разбирате, да ми кажете каква е разликата с тази:

Имам първата и съм доволна Simple Smile

# 144
  • SF
Дава ли някакви технически проблеми - да не пълни батерята, да пада, да прекъсва... Нещо друго, което не се сещам. Сега съм с такава на батерии, но много бързо падат и ми писна всяка седмица да ги сменям. Когато ги подменям, там, където се слагат батериите, винаги е мокро. За такива технически проблеми питам.

# 145
  • Варна
Това е проблем на четките със сменяеми батерии. Затова никак не са за предпочитане, по-добре такива със зарядно.

# 146
  • SF
Да, днес ще отида до някоя Ремедиум и ще си купя, за да приключа спонсорството си към Варта.

# 147
  • София
Дава ли някакви технически проблеми - да не пълни батерята, да пада, да прекъсва... Нещо друго, което не се сещам. Сега съм с такава на батерии, но много бързо падат и ми писна всяка седмица да ги сменям. Когато ги подменям, там, където се слагат батериите, винаги е мокро. За такива технически проблеми питам.
Не, нямам забележки към четката- батерията ми държи около 6 дни.

# 148
А моята е с батерии, орал-б от най-обикновените им, ползвам я обикновено само вечер, рядко сутрин, издържат по няколко месеца. Никога не е било мокро там, където са батериите, а само отвън. Напълно осезаемо е по-добре от механична четка, така че не само такава за 250 лв. върши работа Simple Smile

# 149
Привет,

иМА промоция в Кауфланд - 2 такива четки за 189,лв.

Общи условия

Активация на акаунт