Професионални серии за коса - тема 108

• 108 646
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Чукарландия
gabsito, да попитам: серума за връхчета на Маракеш дали лекува цъфтежи и накъсване? Ти имаш ли такъв проблем с връхчетата? Hug
докато го използвах нямах цъфтежи.Косата ми цъфти много по принцип.Този път 8 месеца нямах нито един цъфтеж.Мисля,че е благодарение на него.Не ми се дават пари за голяма опаковка обаче колкото и да ми е любим. Накъсване също нямах. Единствено косата започна да изтънява.За мен обаче е постижение да нямам цъфтежи толкова месеци.

Ще чакам да заредят по-малката опаковка и ще си го взема! Голямата опаковка е прекалено голяма за финиш за връхчета. Peace

Ползвала съм какво ли не за връхчетата, накъсването не спира. И на Алтерна, и на Гроу Горджъс, и на Лореал, сега ползвам на Керастаз и какво ли още не... Rolling Eyes
Сега поръчах Joico K-PAK Split End Mender, но пак не съм сигурна дали ще ми помогне... В чудо съм се видяла... Crazy

# 76
1. Ако попаднете на самотен остров и имате само една единствена серия в багажа си, коя ще бъде тя?
Няма как да е някоя определена серия, защото косата на скалпа ми и краищата имат различни нужди и изискват отделна грижа.
2. Да поговорим за стилизантите - или как правата коса може да стане чуплива и обратното? Вашите начини и хитринки?
По принцип косата ми е чуплива дотолкова,че естествения ми вид наподобява така модерните плажни къдрици.Но кой,каквото си няма-това иска,та така и аз.Винаги съм се харесвала с много права коса и се старая да я поддържам в такъв вид,но понякога,когато особено много ме домързи и не искам да я изправям използвам спрейове с  морска сол и я оставям сама да изсъхне.А относно изправянето-там си е цяла друга одисея.
3. Полагате ли специални грижи за връхчетата и какви?
Използвала съм така коментираните двойни серуми на Липидиум и Керастаз и двата продукта имаха едно и също действие-отежняваха и яко омазняваха краищата ми,а аз определено имам цъфтящи такива!Тоест ефекта при мен беше нулев!С една идея съм по-доволна от серума на Маракеш.Аромата му-аромат, действието му-действие Simple Smile

Сега едно "малко" ревю на няколко серии и марки...

Sexy hair

Big Sexy Hair Extra Volimizing Shampoo-ами с една дума средна работа.Ще започна с несъществените неща:ароматът му никакъв-нещо неопределено и супер леко,ненатрапчиво(пояснявам,че аз обожавам продукти,които запазват аромата си след измиване и дори при самото миене ми създават усещането за скъп ритуал);разпенване-за безсулфатен шампоан падна голяма борба с измиването и премахването на пяната от косата ми.Като действие почти никакво-лек обем след измиване и без помен от такъв на сутринта.Косата ми се омазняваше с една идея по-бързо от обикновено.

22 в 1 Healthy Sexy Hair Soya Want It All 22 in 1-бягай надалече от този продукт!Като цяло тази серия се оказа тотално разочарование за мен!Мирише неприятно,странно,никакво-слава богу,че не се задържа дълго като аромат!Но това всъщност не е най-голямата беда...Не знам какви са тези 22 ефекта, положителни при това, които трябва да има върху косата ми,но ако се свеждат до това да омазнява ЯКО и да клечкосва(ако въобще има такава дума) то това е продуктът!Ползвах го как ли не-малко пръсках от него,много пръсках от него,използвах го самостоятелно,използвах го и в комбинация,на суха,на мокра коса...22 хиляди пъти ми омазни косата!!!

Healthy Sexy Hair Soy Moisturizing Conditioner-мама мия...Косата ми обожава хидратацията и винаги буквално изпива всяка една хидратираща било то маска или балсам,но това-не и не.Имам чувството,че се изприщваше при нанасянето му и не искаше и не искаше да попие в косата ми независимо колко време съм стояла с продукта.Правеше косата ми пръхкава и перушинеста, и гадна, и трудна за оформяне...блякс...не,не,не и хиляди пъти НЕ!

Smooth Sexy Hair Extender Masque-топ продукт!Като цяло ароматите на Секси хеър не са моите-това го разбрах и затова ще простя странния такъв само, защото направи чудо за мен и косата ми!След едно омбре,балеаж нещо си косата ми толкова много се изсуши,че метлата на баба ми имаше по-добър косъм и вид от моята...и о,чудо-само след седмица ползване пак си имах моята прекрасна лъскава,здрава,подхранена коса!Ефектът е такъв след всяко едно измиване и това ще е продукт, който ще имам наличен винаги и ще посягам към него няколко пъти в месеца!Любов до живот!

CHI MAGNIFIED VOLUME SHAMPOO-по-добрият избор на шампоан за обем.Харесвам аромата му и пяната,която прави,защото оставя усещането в мен,че наистина обгрижва косъма.Не омазнява бързо косата и я оставя с приличен обем в рамките на ден-два.Придава блясък,плътност и подреденост!Определено ще обърна по-голямо внимание на CHI!

Living Proof

Living Proof Full Shampoo-ни обем,ни джан-джун...не знам от кое да се оплача първо.Супер ми пресушаваше косата чак до скърцане.Когато прокарвах ръка през косата си имах усещането,че все едно е посипана с талк.Трудно се сресваше,което водеше до късане. Омазняваше се още на следващия ден.Ароматът беше покъртително гаден за мен!От този шампоан косата ми ставаше без обем,трудна за оформяне,суха,безжизнена,без блясък,стърчаща!

Living Proof Restore Conditioner-поредното разочарование от марката.На кой ли не пробутвах (буквално) този балсам и на всички заключението беше едно:"И на врага си няма да го предложа!" или "Какво ми причини на косата с това?!".Та ефектът при мен беше следният-пресушаване до н-та степен.По-ясно изразени цъфтящи краища,което беше нещо ново за мен.Абсолютно същите ефекти-дефекти се наблюдаваха като тези от шампоана...

Living Proof Perfect Hair Day Night Cap-и тук съм отново без коментар.Велика гадост!Бога ми, дадох му шанс на това чудо.В продължение на месец упорито си го мажех и мажех почти всяка вечер и освен с гаден аромат и мазни кичури не ме оставяше с нищо друго,като действие...

По-разочарована може би не съм оставала от друга марка.На почетното първо място по най-най-най-отрицателно(да не се изразявам по-грубо) действие слагам тези марки в тази последователност: Living Proof (всички серии), Alterna (всички серии), Sexy hair (без лилавата серия).

# 77
А аз съм толкова доволна от шампоана за обем на Ливинг пруф, балсама малко ми идва слаб (изрусена съм) , но също съм доволна Laughing

# 78
  • София
Момичета, бихте ли ми препоръчали продукт , който може да ми помогне при сърбящ  скалп и лющене  Praynig   пробвала съм някои неща, но без особен резултат. По темата -  от  известно време ползвам маската и олиото на Макадамия  и съм доволна . Изправям със сешоар и карам така 3-4 дена, рядко къдря защото  най-много обичам хубаво изправена и гладка коса. От стилизантите само лак за коса и то не много често.

# 79
ria_, след като имаш проблем със скалпа, първо си смени продуктите за коса, които ползваш... Някои от тях ти докарват това... После си вземи по-лек, хидратиращ шампоан за всекидневна употреба... Моята дъщеря имаше подобни проблеми със скалпа, мислех,  че е пърхот и й взех такъв шампоан, но не помогна... Когато сменихме серията която ползваше и постепенно нещата се оправиха... Така че вземи леки безсулфатни шампоани, може и да не са професионални, а от медицинската козметика за коса от аптеката... Peace

# 80
  • София
gabsito, да попитам: серума за връхчета на Маракеш дали лекува цъфтежи и накъсване? Ти имаш ли такъв проблем с връхчетата? Hug

Извинявам се, че толкова късно ти отговарям, но тези дени не съм чела темата. Аз нямам проблем с цъфтежи, но този серум много добре приглажда и прибира фризита по връхчетата ми, разплита и хидратира.

# 81
  • Чукарландия

Извинявам се, че толкова късно ти отговарям, но тези дени не съм чела темата. Аз нямам проблем с цъфтежи, но този серум много добре приглажда и прибира фризита по връхчетата ми, разплита и хидратира.

Благодаря! bouquet

# 82
3. Полагате ли специални грижи за връхчетата и какви? - имам няколко тип олио на Л,Ореал,Лакме и Макадамия, но правят косата ми по-суха и така си отлежават в шкафа.В този ред на мисли нямам опит от серум и затова ви моля за съвет-дали ще се окаже по-добре от олио като финиш newsm78.
julia може ли да ми припомниш с каква коса си?

иначе за серумите не знам  newsm78 как ги ползваш олио финишите че ти изсушават? на Лакме Аргановото олио ли имаш?
Ох, извинявай, че не напомних-със суха, чуплива и боядисана коса съм.Да, на Лакме имам аргановото олио, което ползвам сега като преуош терапия , за да го изразходя.
Вчера посетих Рибката уж само за хидратираща маска , а си излязох с 3 продукта , освен нея.Правилно е предупреждението за пристрастявяне. hahaha
Купих си на Маракеш ето тези неща:
https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/maska-chudo-s-konopeno-i-a … r-cocktail-118-ml
https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/terapiya-za-razplitane-na- … -detangler-118-ml

[url=https://www.zlatnaribka.com/living-proof/curl-za-kadrava-kosa/izmivasht-balsam-za-kadravi-kosi-living-proof-curl-conditioning-wash-340-ml][https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/hidratirasht-balsam-s-konopeno-i-arganovo-maslo-marakesh-hydrate-daily-conditioner-original-739-ml/url]
[url]https://www.zlatnaribka.com/living-proof/curl-za-kadrava-kosa/izmivasht-balsam-za-kadravi-kosi-living-proof-curl-conditioning-wash-340-ml]https://www.zlatnaribka.com/living-proof/curl-za-kadrava-kosa/izmivasht-balsam-za-kadravi-kosi-living-proof-curl-conditioning-wash-340-ml][https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/hidratirasht-balsam-s-konopeno-i-arganovo-maslo-marakesh-hydrate-daily-conditioner-original-739-ml/url]
[url]https://www.zlatnaribka.com/living-proof/curl-za-kadrava-kosa/izmivasht-balsam-za-kadravi-kosi-living-proof-curl-conditioning-wash-340-ml

Вчера пробвах Маракеш-на първо миене доволна съм от шампоана и терапията.Любопина съм за действието на Ливинг прууф  върху моята коса, но днес се боядисах и ще стискам зъби 2-3 дни да не мия косата.

# 83
Благодаря за страхотно оформената тема! Епона  bouquet

1. Ако попаднете на самотен остров и имате само една единствена серия в багажа си, коя ще бъде тя?
В момента бих взела Keune So pure recover. Сега лятото ми се отразява страхотно! Благодаря за споделените мнения за серията!
2. Да поговорим за стилизантите - или как правата коса може да стане чуплива и обратното? Вашите начини и хитринки?
Изключително съм доволна от въртящата четка Ровента! Много добре ми оформя косата, права, с леки чупки в краищата и завиден обем. Лятото обаче почти не суша със сешоар, доволна съм от спрея за плажни вълни - Алтерна, Лейбъл М.
За повече чупки , ползвам дифузер и  крем на Кюн за оформяне на къдрици. Взех си такъв крем и на Макадамия, но не ми пасна. Интересно ми е да "чуя" за други подобни продукти, от които сте доволни. След дългогодишното третиране, косата от чуплива, съвсем се изправи, но пък лесно се стилизира.
3. Полагате ли специални грижи за връхчетата и какви?
Ползвала съм серума на Керастаз архитект за цъфтящи краища, миналото лято, така и не го довърших, имах чувството , че допълнително ми изсушава косата.
Много ми хареса  предпазващия серум за увредени краища SACHAJUAN Shine Serum ! http://www.arlen.bg/product/2711/predpazvasht-serum-za-uvredeni- … e-serum-30ml.html
Бих го купила пак и го препоръчвам с две ръце! Омекотява, без да лепне, като консистенция е като гъсто олио. 

# 84
  • София
Момичета, това ли е серума на Маракеш, за който говорите?
https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-intenzivna-grizh … -preventer-355-ml

# 85
  • София
Да, Вив, това е! Консистенцията му е като на лек крем-съвсем малко количество е достатъчно, за да усетиш ефекта му. Аз останах очарована и определено бих повторила!

# 86
Здравейте, прекрасни!  Hug

Влизам само да споделя, че първата ми почивка мина и със спрея на Макадамия и серията Интенз Рипеър на Лореал косата ми се чувстваше чудесно на морето. Спрейчето леко утежнява в началото, но после попива добре и косата не стои на клечки. Ефекта е като на сухо олио за тяло. Нямам поражения от слънцето, не усетих и изсушаване.  Peace

Скрит текст:
Показвам в натурален вид, подстригана преди морето:

И сега да ви питам - имате ли отзиви за новите олиа Митик на Лореал? Искам да взема за приятелка с боядисана и суха коса, но класическото (, което обожавам  Heart Eyes) мисля, че ще й дойде леко. Ползвали ли сте тези за непокорна коса и за боядисана коса и как се държат? Благодаря!  Hug

Връщам се да ви чета и да отговоря на въпросите за запис. Embarassed

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 11:19 от FreakOnALeash

# 87
  • Чукарландия
Фрийкче, прекрасна коса!  bouquet
Завид, завид! Hug Hug Hug

# 88
  • София
ria_, след като имаш проблем със скалпа, първо си смени продуктите за коса, които ползваш... Някои от тях ти докарват това... После си вземи по-лек, хидратиращ шампоан за всекидневна употреба... Моята дъщеря имаше подобни проблеми със скалпа, мислех,  че е пърхот и й взех такъв шампоан, но не помогна... Когато сменихме серията която ползваше и постепенно нещата се оправиха... Така че вземи леки безсулфатни шампоани, може и да не са професионални, а от медицинската козметика за коса от аптеката... Peace

Благодаря , ще пробвам с безсулфатни .  Wink

# 89
  • Варна
Здравейте, прекрасни!  Hug

Влизам само да споделя, че първата ми почивка мина и със спрея на Макадамия и серията Интенз Рипеър на Лореал косата ми се чувстваше чудесно на морето. Спрейчето леко утежнява в началото, но после попива добре и косата не стои на клечки. Ефекта е като на сухо олио за тяло. Нямам поражения от слънцето, не усетих и изсушаване.  Peace

Скрит текст:
Показвам в натурален вид, подстригана преди морето:

И сега да ви питам - имате ли отзиви за новите олиа Митик на Лореал? Искам да взема за приятелка с боядисана и суха коса, но класическото (, което обожавам  Heart Eyes) мисля, че ще й дойде леко. Ползвали ли сте тези за непокорна коса и за боядисана коса и как се държат? Благодаря!  Hug

Връщам се да ви чета и да отговоря на въпросите за запис. Embarassed

Слабо е Митичното поне за моята изрусена коса е тотално недостатъчно. Според мен за суха направо макадамия-тя ми идва перфектна.

Други дертове имам аз и накрая ще се предам и ще се подстрижа  Sad., Всичко беше ОК до днес. Измих се с шампоана на Дип кеър/ползвам го от повече от месец/. Правеше ми косата супер до днес. Днес просто стана ужасна-все едно съм я измила с някой дрогерийно недоразумение  Sick. Сложих маската на Биосилк,постоях поне 30мин. и измих-никаква файда ужасна коса,просто ужасна. Твърда като слама. Друг път става чак лигава от биосилка днес-нищо. Както и да е сложих малко от серума на дип кеър,после термозащита и сешуар. В резултат-твърда настръхнала перушина-чак такъв ужас никога не е била. Умишлено бях отсвирила пресата,но днес просто нямаше начин  #Cussing out. Няма как да отида утре на работа в тоя вид-гръмнал бойлер.

И....стана чудо. Точно с по едно минаване/даже не съм я делила на пластове/ се сдобих с копринено гладка лъскава коса  newsm78. А сега ми кажете какво е това?  За пръв път ми се случва. Термозащитата ми е на Лореал.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 21:39 от prinzesata

Общи условия

Активация на акаунт