Писна ми!!!

• 17 051
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
Учи ми се,развива ми се и определено не искам да тъпча на едно място.Аз много мечтая,мисля за по-добро бъдеще и за четирима ни,а мечтите ми са доста простички,но си трябва време,учене или поне по-доходна работа от моя страна.Някак си не се виждам тук в България.А мм гледа с насмешка на мечтите ми,казва си и това което правим е достатъчно,но не е.Може би това стоене на едно място и бездействие ме изнервя повече.И не знам какво да правя,не можем да заминем в чужбина заради баткото,той е припознат и няма как да напусна страната без пълномощно,а онзи човек няма да даде,дори и да знае,че е за доброто на детето.А тук дори и с образование е много трудно да работиш по професията си.Познавам,много хора които имат образование и работят земеделие,не е лошо,но мен хич ме няма в тази област,а и честно да си призная не ме и влече.Влече ме модата,прическите,психологията и историята най-вече.Прекарвам с часове пред компютара и се ровя за Хитлер,не е за вярване колко ми е интересен този човек. Laughing

Ясно.Няма да можеш да напуснеш БГ, докато синът ти не навърши 18, освен ако не променят закона, а това е малко вероятно.Задебелих три от нещата, които си написала, че ти представляват интерес.Ако имаш усет, можеш да изкараш един курс за фризьорка и да работиш това временно.Това е изкуство за човек с усет, хората винаги ще се подстригват, носи добър доход и предполага много контакти в които можеш да включиш и психология.
Приемай нещата за временни, каквито всъщност са, но и като малки крачки напред.Миналата седмица бях на фризьор.Отидох в салона на една българка тук, около 30 годишна с малко детенце и останах приятно изненадана.Голям, чист и луксозен салон, в който тя си работеше спокойно сама и не клиентите й определяха часовете, а тя на тях.
Когато поотраснат и тръгнат на градина и училище, ако искаш продължавай да учиш.Ще имаш и парички и една професия в резерва. Wink
Хитлер е бил манипулатор и расист.Ти бъди лидер и управлявай собствения си живот, не той да влачи и управлява теб! Hug

Променяй обстоятелствата, не ги чакай те да се случват и...не ми подминавай с мълчание и втория пост.Сетих се в последствие за тази опция с яслите. Laughing

То фризьорството,верно ми се отдава,може да се запиша да изкарам един курс и да го работя,влече ме и шивачеството още от малка,там също е приятно,но не носи кой знае какви доходи.Малката за сега не искам да се отделям от нея,много сме привързани една към друга и ще я пусна направо на градина,до тогава ще трябва да се владея и да не се дразня на малките неща. bouquet

# 61
Скрит текст:
Кари, изнервена си и това е всичко. Ако аз бях вързана с две деца вкъщи, от които  едното- бебе, щях не да съм изнервена, а да стрелям на месо Laughing
Добрата новина е, че остава още малко да постискаш зъби- мъничката ще порасне, ще тръгне на ясла, ти ще си намериш работа и ще възобновиш социалния си живот. Няма да ти е по- лесно, но ще ти е доста по- динамично и няма да ти остава време нито да се чувстваш самотна, нито да обръщаш внимание на цупните на мъжа ти.
От месец и половина  с моята мома  сме по 24 часа заедно- изписаха я от градина, бъдеща ученичка е и цяло лято хем работя, хем си гледам къщата, хем всяка вечер вися до10 часа по парковете да  кара колело. Излизаме към 6.30 вечер и колкото и да ми е писнало да вися по пейките, си давам сметка, че детето има нужда от това, след като цял ден е било затворено вкъщи и  напъждано от мен, когато търси внимание, защото  трябва да работя. Но моята е вече голяма  и започна да свиква да се занимава сама.
Децата порастват и нещата си идват на мястото- трябва ти търпение и да не допуснеш да мислиш  за себе си като "жертва", на плещите на  която е стоварена изцяло грижата за децата. Истината е, че тази грижа ограничава драстично личното ни време, но когато сме създавали тези деца, сме били наясно, че ще е така. Е, вярвали сме, надявали сме се, че грижата ще е споделена с таткото, но не винаги се получава така.
Ролята на средностатистическия татко  / казвам татко, не мъж/ се  изразява с това да работи, да носи пари, да се позанимава с децата 20-3минути; да излезе един- два пъти седмично с жена си и децата навън; да погледа децата за известно време, ако  пътуваш или имаш работа, която да свършиш сама/ посещение при лекар и др./ и туйто. Възпитание, обучение, тенденции във възпитанието и обучението, издирване на лекари и добри училища и градини, записвания и пр. и пр.  "дреболии" са  великодушно предоставени на майките Laughing
Това ми прозвуча като описание на семеен живот от 19 век.    Laughing

# 62
Може, ама на 24 с две деца от двама мъже, не е ли по- добре да се помисли, дали винаги другият не струва? newsm78
Не е задължително.
С първото май е забременяла и бащата е отказал да поеме отговорност, може и да греша, но с такова впечатление съм останала.
За сегашния - той няма никакво желание да общуват. Прибира се, не обелва дума и сяда пред компютъра. Нито поглежда децата си, нито дома си, нито нея.
Не иска и да излизат, защото... имат деца и му пречели.
Ами не, не струва такъв човек. И колкото и да й е трудно не бих оставила децата си да виждат подобен пример.

# 63
  • София

Не е задължително.
С първото май е забременяла и бащата е отказал да поеме отговорност, може и да греша, но с такова впечатление съм останала.
За сегашния - той няма никакво желание да общуват. Прибира се, не обелва дума и сяда пред компютъра. Нито поглежда децата си, нито дома си, нито нея.
Ами не, не струва такъв човек. И колкото и да й е трудно не бих оставила децата си да виждат подобен пример.
Признато е първото дете, някъде беше писала.
Вторият мъж, пак според нея, обича и двете деца, и бачка извънредно тежък физ. труд, за да имат всичко.
И като се върне от работа, я дразни, че има нужда от почивка.
Същата работа като другата авторка, която пък се дразни, че като тръгнел да преоблича бебето, мъжът все питал кое боди да му сложи..........
За мен, това са не само лигави работи, ами и безнадеждно инфантилни.

# 64
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Скрит текст:
Кари, изнервена си и това е всичко. Ако аз бях вързана с две деца вкъщи, от които  едното- бебе, щях не да съм изнервена, а да стрелям на месо Laughing
Добрата новина е, че остава още малко да постискаш зъби- мъничката ще порасне, ще тръгне на ясла, ти ще си намериш работа и ще възобновиш социалния си живот. Няма да ти е по- лесно, но ще ти е доста по- динамично и няма да ти остава време нито да се чувстваш самотна, нито да обръщаш внимание на цупните на мъжа ти.
От месец и половина  с моята мома  сме по 24 часа заедно- изписаха я от градина, бъдеща ученичка е и цяло лято хем работя, хем си гледам къщата, хем всяка вечер вися до10 часа по парковете да  кара колело. Излизаме към 6.30 вечер и колкото и да ми е писнало да вися по пейките, си давам сметка, че детето има нужда от това, след като цял ден е било затворено вкъщи и  напъждано от мен, когато търси внимание, защото  трябва да работя. Но моята е вече голяма  и започна да свиква да се занимава сама.
Децата порастват и нещата си идват на мястото- трябва ти търпение и да не допуснеш да мислиш  за себе си като "жертва", на плещите на  която е стоварена изцяло грижата за децата. Истината е, че тази грижа ограничава драстично личното ни време, но когато сме създавали тези деца, сме били наясно, че ще е така. Е, вярвали сме, надявали сме се, че грижата ще е споделена с таткото, но не винаги се получава така.
Ролята на средностатистическия татко  / казвам татко, не мъж/ се  изразява с това да работи, да носи пари, да се позанимава с децата 20-3минути; да излезе един- два пъти седмично с жена си и децата навън; да погледа децата за известно време, ако  пътуваш или имаш работа, която да свършиш сама/ посещение при лекар и др./ и туйто. Възпитание, обучение, тенденции във възпитанието и обучението, издирване на лекари и добри училища и градини, записвания и пр. и пр.  "дреболии" са  великодушно предоставени на майките Laughing

В грешка си. В 19- ти век са ходели, поне от ранна пролет до късна есен, ежедневно и целофамилно на къра. Освен това, на майките по онова време хич не им е било до възпитание, образование и так дальше.
Кат не слушат децата- по един зад врата и айде.
Любов, попрочитай повечко книжки, де bowuu

# 65
Може, ама на 24 с две деца от двама мъже, не е ли по- добре да се помисли, дали винаги другият не струва? newsm78
Не е задължително.

А какво предлагаш да виждат децата? Майка на 24 без професия и образование, търсеща третия татко. От двамата хлапаци, играещи си на семейство, момчето е по-отговорното. Момичето само търси за какво да се оплаква, не е спечелила един лев и само тича при мама да я спасява. А и в свободното време пуска теми за тройки.

# 66
Е то пък остана от родилното направо на струга...
Ще се оправи, като тръгне на ясла малкото, + помощта на бабата и дядото, ще има нормално семейство. Всичко друго е по-добро от това баща ти да е пред теб и да те игнорира. Всички работят, и тежък, и лек труд, няма оправдания винаги да си лепнат за компютъра.

П.П. Извънредно физически труд. Я стига с тези крехки мъже  Laughing който иска намира време и сили за децата си, не се връзвайте на оправдания за скатаване.

# 67
Не е задължително.

А какво предлагаш да виждат децата? Майка на 24 без професия и образование, търсеща третия татко. От двамата хлапаци, играещи си на семейство, момчето е по-отговорното. Момичето само търси за какво да се оплаква, не е спечелила един лев и само тича при мама да я спасява. А и в свободното време пуска теми за тройки.
Като не знаеш не коментирай.Къде съм писала,че не съм изкарала нито един леф? И,че преди да забременея съм била безработна??? Динчо ли си Данчо ли си не знам,ама като не знаеш по добре си спести и без това безсмислените думи.

# 68

Не е задължително.
Признато е първото дете, някъде беше писала.
Вторият мъж, пак според нея, обича и двете деца, и бачка извънредно тежък физ. труд, за да имат всичко.
И като се върне от работа, я дразни, че има нужда от почивка.
Същата работа като другата авторка, която пък се дразни, че като тръгнел да преоблича бебето, мъжът все питал кое боди да му сложи..........
За мен, това са не само лигави работи, ами и безнадеждно инфантилни.
Чак пък безнадеждно  newsm78,Че и инфантилни  Naughty

# 69
Не мога да разбера,на вас какво ви пречи темата за тройките.Какво общо има едната тема с другата,че се опитвате няколко пъти да я натрапите в тази.Ако няма какво да кажете,просто подминете,толкова ли е трудно,аз поне така правя,вместо да си хабя времето да драскам просто ей така без да има смисъл в написаното (Говоря за публикациите на други хора!) И прочитайте поне по 2 пъти какво сте написали и дали сте сигурни в написаното.Моля модератор да заключи темата няма какво повече да кажа!

# 70
Скрит текст:
Цитат

В грешка си. В 19- ти век са ходели, поне от ранна пролет до късна есен, ежедневно и целофамилно на къра. Освен това, на майките по онова време хич не им е било до възпитание, образование и так дальше.
Кат не слушат децата- по един зад врата и айде.
Любов, попрочитай повечко книжки, де bowuu
Имах предвид "участието" на бащата в семейния живот.    Laughing
"Днес" ролята на таткото далеч не се изчерпва само с
Цитат
Ролята на средностатистическия татко  / казвам татко, не мъж/ се  изразява с това да работи, да носи пари, да се позанимава с децата 20-3минути; да излезе един- два пъти седмично с жена си и децата навън; да погледа децата за известно време, ако  пътуваш или имаш работа, която да свършиш сама/ посещение при лекар и др./ и туйто. Възпитание, обучение, тенденции във възпитанието и обучението, издирване на лекари и добри училища и градини, записвания и пр. и пр.  "дреболии" са  великодушно предоставени на майките Laughing
Баща, който обича и държи на децата си, участва активно в отглеждането и възпитанието им.

# 71
  • Бургас
Love, съгласна съм, но все още за доста мъже грижата за децата е "женска робота", а ако вземат, че се погрижат за тях , това е "помагане".

# 72
  • София
Е то пък остана от родилното направо на струга...
Ще се оправи, като тръгне на ясла малкото, + помощта на бабата и дядото, ще има нормално семейство. Всичко друго е по-добро от това баща ти да е пред теб и да те игнорира. Всички работят, и тежък, и лек труд, няма оправдания винаги да си лепнат за компютъра.

П.П. Извънредно физически труд. Я стига с тези крехки мъже  Laughing който иска намира време и сили за децата си, не се връзвайте на оправдания за скатаване.
Виж, аз едно съм разбрала- ако не уважаваш и не зачиташ какво правят за теб, ще си останеш сама рано или късно!
Виж се само каква картинка ѝ рисуваш- ще хвърли детето на ясли, мама и тате ще помагат, и ще имала нормално семейство.
Какво ще му е нормалното, що не го опишеш?
Както и да е, имам чувството, че за някои е голям кеф да насъскват хора с проблеми, да вършат простотии и да им се кефят на нещастието.

# 73
  • София

Баща, който обича и държи на децата си, участва активно в отглеждането и възпитанието им.

Като за целта минава на намален работен ден или си остава вкъщи, че да не губи активността си!? Joy
Няма ли да станете много, изцяло посветените на децата?

# 74
Какво ще му е нормалното, що не го опишеш?
Нормално спрямо сегашното положение.
Със сигурност няколко часа в градината или яслата, и след това майка, баба, дядо, които показват внимание и грижа са по-добре от това да виждаш как баща ти предпочита лаптопа пред теб.

Виж, аз едно съм разбрала- ако не уважаваш и не зачиташ какво правят за теб, ще си останеш сама рано или късно!
Именно. Той не уважава нито нея, нито децата им. Да не можеш да размениш вечер една дума с човека до теб е незачитане и неуважение. Явно целта му е точно тази, да си остане сам.

Общи условия

Активация на акаунт