Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 895
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • Belgium
Чек, всичките филми, номинирани за Оскар, ги има по торентите, включително и Замунда (забравих дали имаш достъп до нея)  Peace

# 691
включително и Замунда (забравих дали имаш достъп до нея)  Peace

Достъпът ми е през прокси и в този вариант търсачката не работи добре. Благодаря, ще ровя.  Grinning

Ъъъм..., коментирахте ли Moonlight?  ooooh!

# 692
  • София
Един глас и от мен към препоръката на Лу за "Семейство Фанг". Нестандартен, но оригинален сюжет, хареса ми!
(Лу, Кристофър Уокън  Peace )

И още едно заглавие, спадащо към нестандартните, но което си заслужава да се види - Juste la fin du monde (2016) / It's Only the End of the World  Странна и въздействаща дисекция на семейните отношения, болезнено откровени диалози, брутално близки планове, доста камерна атмосфера (филмът е правен по пиеса) и цяла плеяда звезди на френското кино.  Wink

# 693
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Онзи ден най-накрая стигнах до Paterson и останах възхитена. Не просто е прекрасен, но е и филм, какъвто досега не бях гледала. Много е далеч от обичайното кино-преживяване, усещането е далеч по-интимно, такова, каквото до момента съм изпитвала само с книга. Не знам как е успял да го постигне Джармуш, но толкова директна, толкова податлива на лична интерпретация емоция не съм изпитвала никога от филм. И топла, топла и уютна, все едно надниквам през прозорците на сгрян с любов дом. Повтарящите се утрини в леглото на Патерсън, ежевечерната разходка на грозното куче, разговорите в бара- всичко е толкова простичко, толкова делнично и в същото време толкова магично. Страшно много ми напомни поезията на любимия ми Превер с изумителната и способност да открива необикновеното и в обелката от картоф даже.
Препоръчвам горещо. Вярно, че този филм го няма в никакви номинации за никакви филми, но и как да го има- постигайки това, което останалите не могат, още по-остро подчертава липсите в изразните им средства. Джармуш го нарича "аснтипод на съвременния екшън", аз бих стигнала и по-далеч и бих го нарекла антипод  на съвременното кино.

# 694
  • В Космоса
Hacksaw Ridge - определено най-слабия Гибсънов филм. А така се надявах! Не ми хареса, даже не ме жегна. А този младеж, Гарфийлд, справя се май момчето, но аз нещо не мога да го приема, странен ми е.

# 695
Гарфийлд направи много по-добра роля в Мълчание на Скорсезе  Grinning

# 696
  • срещу двата комина :)))
вчера гледах The Great Wall , ами не ми хареса. Отидох с идеята, че ще гледам само зрелище, но даже и то не беше хубаво. Китайците облечени като от корейска игра, сценария недомислен, добре, че беше Педро Паскал  Mr. Green

# 697
  • Once there was a Hushpuppy...
Оу, като каза за Педро Паскал се сетих, че гледах трейлър...Но, сега, като чета отзива се замислям дали ми се гледа Peace

Аз гледах http://www.imdb.com/title/tt3263904/ - Съли: Чудото на Хъдсън

И съм повече от очарована. Е, дали и заради професионална привързаност и любов към авиацията, но филма е много силен. Препоръчвам! Peace
Толкова добре изпипан в детайлите, толкова достоверен е рядко срещано що се касае до специфични точности при заснемането на филм.
Превъзходен е, въобще не се замислям, като пиша това Wink

# 698
  • Варна/Лондон
Всички филми на Клинт Истууд като режисжоьр са много добри.

# 699
Ех, доживях още някой да похвали моя любим Paterson! Heart Eyes Heart Eyes

Гледах снощи Den brysomme mannen. Чудя се как съм могла да пропусна това невероятно норвежко бижу! Семпъл, но страхотен филм - мъничко антиутопичен, мъничко сюреалистичен, по северняшки абсурден сюжет (от тези дето в скандинавското кино им казват "черна комедия", а на теб ти идва да си прережеш вените вместо да се смееш), горичва история за солта на живота... или за липсата на сол. Wink Определено препоръчвам, особено на почитатели на "бавното" кино.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 23:36 от scaramouche

# 700
Аз не го издържах, сигурно заради бавността. А и просто исках да го гледам щото Trond Fausa съсипва от смях в Lillyhammer. Но 100% е добър филм и добро предложение!

# 701
  • Belgium
Ех, доживях още някой да похвали моя любим Paterson! Heart Eyes Heart Eyes

Скарамуши
, заповядай още една хвалба  Grinning

http://www.momichetataotgrada.com/article/kinomaniya-patersn-201 … html#.WJwXo31I41k

# 702
  • София
Arrival хареса ми, но някак имах усещането, че гледам два филма. За мен не успяха да ги вържат достатъчно добре.
В началото с голям захлас гледах и ми беше много интересно как ще покажат извънземните, после малко ме загубиха в тази линия. С личната история на главната героиня пък беше обратното, в началото ме натоварваше излишно, но след като разбрах какво става ми стана интересно.

# 703
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Стихове в проза, мърррр Joy

# 704
  • Sofia
Arrival - със сигурност има нещо по-смислено, за което да запазите тези 2 часа. Пълна американска боза, в която са откраднали идея от Interstellar.
Скрит текст:
Китайците, естествено са най-тъпите на света, за сметка на това генералът им говори перфектен английски, даже акцент няма. Руснаците, то е ясно, разтрелват експертите си. Толкова глупости на едно място не бяхме гледали отдавна. Пълен шаблон и естествено американката геройски спасява всичко под носа на тъпата армия. Бляк.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 01:30 от NBM

Общи условия

Активация на акаунт