Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 5

• 38 561
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Снощи таратор и сандвичи. Тази вечер таратор леща прушу и пудинг.

# 301
Тази вечер ме домързя да готвя и хапнахме сандвичи,утре ще правя гювечета.

# 302
Снощи-тас кебап и реване, а дне супа топчета и си дояждаме реването

# 303
Снощи - Пене ригате със сос Базилико и шунка
Днес - гювеч може би, салата и ще мисля за десерта Thinking

# 304
Вчера - цял ден нямахме вода, та вечерта карахме на принцеси с кайма и пържени картофки Party
Днес - спагети или мусака, още се двоумя Thinking

# 305
Снощи излизахме и бяхме на спагети и тортелини, а агнешкото остава за днес.

# 306
за снощи имахме каргофена супичка и леща - ама наблегнахме на супичката такаче за днес ще имаме леща (може да сложа птак супичка че много им хареса на моите хора)

# 307
  • София
Днес ще сме на пица и  зелена салата+ пиле (остатъци от пиле на грил)

# 308
Днес искам да направя нещо с нахут - ще търся рецепта, ако някой има, може да я сподели  с мен  Hug
То малко късно се вклю4вам, ама да си кажа. Правила съм 2 неща:
Едната рецепта е на Звездев и е с шкембе.

Шкембе по испански

1 кг шкембе
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1 морков
1 шепа сушени домати / аз сложих 4-5 от буркан /
2 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
1 ч. ч. нахут
1 к. ч. доматен сок
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган

Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След това се нарязва на ивици. Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва. Лукът, морковът и чушките се нарязват наедро и се запържват до зачервяване в нагорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер и се налива течността, останала от сушените домати. Добавят се нарязаният наедро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист. Ястието се оставя да къкри около 20 минути на тих огън, след което се подправя с риган и е готово за сервиране.

И другата, която е от майка ми:

Супа нахут

Нахутът се накисва за 1 нощ. Изцежда се и се омесва с 1 ч.л. сода за хляб. Така седи 15мин и се изплаква добре. Вари се като периоди4но се маха пяната. Добавя се кромид лук, олио, 4ерен пипер, зелен4уков бульон по желание, 4ервен пипер / може и лют /, нарязани на куб4ета лимон. Вари се 40 мин.

# 309
снощи
таратор, риба с пресни картофки на фурна и шоколадов пудинг
днес
гъбки на фурна за предястие и гювечета със сирене и яйца, за десерт се колебая за светкавичния кекс в микровелето

# 310
 АБЕ ХОРА , ВИЯ С ТИЯ СЛОЖНИ РЕЦЕПТИ  И С ТВА ЯДЕНЕ  ПО КОЛКО КИЛА СТЕ А ? newsm78 newsm78 newsm78

# 311
Снощи лозови сърмички и зелева салатка
Днес свинско със зеле,салатка доматки и за десерт още мисля!

# 312
Вчера картофена манджа.
Днес карначета на скара,картофена салата,салата от краставици и лук,салата от варени яйца и сладка царевица с майонеза. За десерт един импровизиран мини сладкиш с идеи взети от темата за тортите.

# 313
Ние сме на скара от три дена и салатка. Мъжо му беше мерак да си купим скара от доста време, та сега я осъществи,  Mr. Green та накрая ще намразя скарата   ooooh!

# 314
Пържен дроб, шопска салата, картофена салата и майка донесе малко картофена яхния. Много картофи станаха , ама нищо.

Общи условия

Активация на акаунт