Домакини 56/ Лятна

• 69 431
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Калинка  сега идва поръчката ,а ще ги садя по-късно.
Ма ко не съм садила кокичета аз,имам ама нещо взеха да се губят.Ама то топла година и влага няма та. newsm78 А иначе от Лидл съм вземала и си ми цъфнаха както са по  опаковката.Но сега  поръчвам от другаде  уж хубави луковици и семена ама нещо не отговарят цветовете и  ще видя дали ще вземам от там.Ама и доста накупих,но пусто око ненаситно ,та все ме изкушава нещо.Става въпрос за гладиоли и лалета.  Повечето разцветки ги имам . hahaha

# 601
  • София
Да, има нещо такова, ма ко, ама не съм запозната и аз. Обаче овошките са от едната страна на задния двор, зеленчуците- от другата. Тази година поне видях каква продукция изкараха хората, една трета от това да успеем ние да направим, ще летя от кеф.

# 602
Аз като един собственик на голям двор-6 дка/само дето никога не съм го работила аз  hahaha/ да кажа - баба не сменяше на зеленчуците местата, но почвата е чернозем и всяка година се тореше обилно с оборска тор - изхранваха се 4 семейства и имаше за продаване. На майка ми двора е малък и няма варианти за размяна, а и почвата е пясък..., но има ли оборска тор - стават чудеса. Друг е въпроса, че и година с година еднакви няма - миналата година майка имаше мнооого домати, а тази година рано-рано се маносаха.... Със земеделието е така - сееш, копаш, ториш....пък каквото господ решил.

# 603
Калинчее, сякаш слушам за двора на моето село - 6 дка, чернозем, баба, която сади всичко на едно и също място и тори с оборската тор.
И моето мнение е да не влагам там, където не е мое. Когато купихме мястото на името на ММ, той ми продаде половината, за да е всичко 50/50. Чак след това решихме и да подпишем. Хора сме, всичко се случва в този живот. Черно на бяло трябва да е всичко.

# 604

И моето мнение е да не влагам там, където не е мое. Когато купихме мястото на името на ММ, той ми продаде половината, за да е всичко 50/50. Чак след това решихме и да подпишем. Хора сме, всичко се случва в този живот. Черно на бяло трябва да е всичко.
TiredПри нас проблема е много, много голям. Виновен е баща му, а страдаме ние. Основно ММ. Той обира и пешкира. Хиляди пропилени нерви, пари, време, разправии за тоя дето духа.

# 605
  • в сърцата на децата <3
При нас половината апартамент си е мой. Тук нямам желание да се разправям - да се разправя ММ ако иска. Ако не - и без това за децата ми ще има, а аз винаги съм се оправяла - ще се оправям и нататък.

Да ви покажа с какво се занимавах днес - едни чаши - почти 2 пълни сервиза от едно време, стъклени. Бях се засилила да ги хвърлям, ужасно пожълтяло стъкло, мътни, захабени... ужас и гнус.

Добре, че реших да попитам момичетата в съседната тема дали няма спасение. Оказа се, че има и то съвсем не изискващо скъпи препарати и много часове търкане - изварих ги със сода и като ги свалих от котлона добавих солидно количество домашен винен оцет. Миризмата е  Sick но пък резултата...

Станаха като нови! Много съм доволна  Heart Eyes
Нямам сили да пиша повече, надявам се сутринта да успея да намина и да допиша... Отивам да заспивам  smile3524

# 606
Еха, ми те чашите са като нови. И как се вижда с това преди и след...

# 607
Ay, и ние имахме такива чаши. Сега са май при баба ми. То навремето, като пуснеха нещо по магазините и всеки взимаше, че не се знаеше кога пак ще има зареждане.

# 608
  • при късмета
Ангелче, като нови са станали. Ще го запомня това

Аз какви запаси вадя, чудя се направо  ooooh! В този апартамента се трупа 17 години. Установих, че имам шкафове, които дори не отварям. Не знам да се смея или да плача  Joy Ако някой ми го беше казал преди това, нямаше да му повярвам  hahaha
Надявам се следващото местене да е поне след още толкова, като тръгнем на шефа да освобождаваме новия апартамент.
А моите къща искат  ooooh! Като знам какво може да се побере в апартамент и какво в къща, представям си там какво ще стане  hahaha

# 609
Добро утро!
Тук пак времето е по английско му. Но поне е петък. Не че мен нещо ме засяга, че аз съм си перманентно в неплатена отпуска.

# 610
Хайде на кафе Simple Smile

то хубаво е петък , ама утре е първата работна събота  Twisted Evil , на тръгване шефа каза да се приготвим за утре , търпение , храна вода дълъг ден ни се очертавал , не че другите са кратки.
Ето с влизането сядам да пиша само ви наглеждам .Тази вече съм сама с децата и до 17 ч ще гледам максимално работа да свърша че да мога да им обърна внимание. После пак по нощите ще творя.

# 611
  • София
А моите момичета вече нямат търпение да започнат училище, направо само това се говори у нас. Laughing
 Градинарките,  влизам с въпрос. Гледам, че в Баухаус продават комплекти луковици от всякакви пролетни цветя, смесени. Чудя се дали да не си взема. Дали мога да ги засаждам през една седмица примерно, за да цъфтят дълго?

Да ви кажа- косата на малката расте изключително бързо, над сантиметър е пораснала за тези 7-8 дни.

# 612
Вале, аз съвет за китки не мога да дам.
Косата на Мими може просто да е улегнала. Добре, че се отказахте от другия фризьор.
Аз съм на мнение, че ако косата на детето позволява по- лека прическа без много степени и филиране, е добре да се подбере такава. Моята е на черта. Лятото къса, през другото време се скъсяват само връхчетата.
  ooooh! Верно ли утре е работен ден?

# 613
  • София
И е улегнала, да, но нейната наистина расте много бързо по принцип.
И да- утре е работен ден Wink.

# 614
  • в сърцата на децата <3
И аз за китките не мога да помогна, но и аз да попитам - ако сега насадя семена спанак след около месец ще е готов, нали така? Че нещо не се ориентирам по картинките на пакетчето  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт