Венеция /Тема 5/

• 141 647
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да ви следя bouquet
Предстои ни круиз от и до Венеция и един цял ден там и има доста неясноти за мен особено  по отношение на транспорта,макар че вече сме ходили.

Транспорта относно круиз и въобще е твърде лесен. Питай....

Трябва да знам предварително как да стигнем от летището до круиз терминала,ще кацаме на Марко Поло(не знам дали има друго)

Да, има друго летище...Тревизо, което е с по-евтин достъп от България. Добри връзки има и от двете летища.

Във вашия случай от/до Марко Поло най-добрият вариант е по вода, но по-скъп. За разлика от другото летище това е свързано и по вода.
За тази цел ще използвате вапорети на фирма http://www.alilaguna.it/en/lines/linea-blu
В този линк виждаш и линията, която ти трябва с тръгване директно от Stazione Marittima/круиз порт/.
Още повече, че този вид придвижване ще ви наслади и на самата Венеция.
Цена в една посока 15 €, в две 27 €.
Това е при положение, че няма да оставате и разглеждате Венеция.

Ако ще оставате по-добър вариант е връзката на ATVO "Venezia Express" или ACTV "Aerobus" от/до Piazzale Roma. На цена 8/15 евро. Ако ползвате и карти на ACTV ще имате намаление.
Като отивате до пиацата или обратно с Venice People Mover. Удобно и лесно за минутки на цена €1,50.
Ако е така ще обясня допълнително...

# 316
Скрит текст:
1. Като за начало ще попитам дали сме избрали подходящо място за отсядане. За сега сме резевирали хотелче в непосредствена близост до Сан Геремия (мисля, че е някаква църква). Моля да споделите добре ли е като локация за разглеждане на забележителности пеша, или ще трябва да ползваме транспорт и дали е добър и сигурен рaйона.

По-добре пусни хотела и ще ти кажа подробно.
Църквата е
ТУК
и мястото е идеално.

Ми той хотела се вижда на картата, точно зад църквата. Не е някакъв лукс, но за нас е достатъчен.

Ясно, чудесна локация. Но пеша няма да стане, ако искате да видите повече. Вие сте в началото, удобно за много варианти. Спирката ви е Ferrovia.
Не е нужен транспорт от трансфера и обратно.
Ако искаш да избегнете картите не те съветвам. Пример: До Сан Марко пеша в двете посоки ви е 4 км.
Но ако нямате големи амбиции, става...
Ти решаваш...

Това пък защо? Според мен поне в едната посока да вървят пеша, имам много магазини, улицата в началото от моста Гугли (или там както се произнася) до площада, на който вдясно е Реалто е широка, няма как да се загубят, има табели и тълпа, която те води към площада...Венеция не е само Сан Марко. Лошото е, че на мен много разоряващо ми действа тази отсечка Laughing

# 317
Ясно, чудесна локация. Но пеша няма да стане, ако искате да видите повече. Вие сте в началото, удобно за много варианти. Спирката ви е Ferrovia.
Ако искаш да избегнете картите не те съветвам. Пример: До Сан Марко пеша в двете посоки ви е 4 км.
Ти решаваш...

Мерси  Hug

Започвам програмата. Ще сме там три дни. Попаднах на това и ми изглежда добро като ориентир и начало, а и има възможност да си го модерираш по желание. Не знам дали сте попадали на този сайт, пускам го ако ще е в полза за някой.  Peace

# 318
  • София
Скрит текст:
1. Като за начало ще попитам дали сме избрали подходящо място за отсядане. За сега сме резевирали хотелче в непосредствена близост до Сан Геремия (мисля, че е някаква църква). Моля да споделите добре ли е като локация за разглеждане на забележителности пеша, или ще трябва да ползваме транспорт и дали е добър и сигурен рaйона.

По-добре пусни хотела и ще ти кажа подробно.
Църквата е
ТУК
и мястото е идеално.

Ми той хотела се вижда на картата, точно зад църквата. Не е някакъв лукс, но за нас е достатъчен.

Ти решаваш...

Това пък защо? Според мен поне в едната посока да вървят пеша, имам много магазини, улицата в началото от моста Гугли (или там както се произнася) до площада, на който вдясно е Реалто е широка, няма как да се загубят, има табели и тълпа, която те води към площада...Венеция не е само Сан Марко. Лошото е, че на мен много разоряващо ми действа тази отсечка Laughing

Подкрепям написаното, но не сте ме разбрали...
Не говоря за карти за ориентиране, а карти за транспорт-вапорети.

След десетки посещения във Венеция и наоколо продължавам да твърдя, че разглеждането на Венеция само по суша е по-малко от 50% от удоволствието.
Няма нищо по-красиво от Венеция като гледката откъм водата. Иначе Венеция нямаше да е известна с каналите си, а с търговските си улици.
Знам, че картите са скъпи, но това е едно от най-важните пера. Не го спестявайте.
Сгради, мостове, палати, канали и т.н. се виждат най-добре по вода.
Нито Сан Марко, нито Риалто и всичко останало можеш да го оцениш като минеш по тях. Добрият вариант е срещу тях или под тях...
Да не говорим, че не е само Венеция, а цялата лагуна, острови и т.н. Как без карти ?

Но въпреки моето виждане съм написала и пиша десетки маршрути по суша за всеки. Защото и това е нужно. А и наистина не всеки има възможност да купи скъпите карти, разбирам...

И на мен ми действа разоряващо минаването пеша...И давам много повече по капаните отколкото цената на картите. Помислете...

# 319
Разбрах, че става дума за карти за вапоретите и аз мисля, че трябва да се ползва и воден транспорт, но обикалянето пеша също не е за изпускане.

Аз за първи път обикалях пеша San Polo и Dorsoduro (Бог да благослови гугълмапс Grinning) и видях доста по-различна атмосфера от бясно туристическата около Сан Марко Peace

# 320
Разбира се, че ще вземем карти. Не знам до колко е вярно това, но в моята глава си го виждам, като минаване на по-голямото разстояние с някое корабче, наслаждаваш се на гледката, и от там тръгваш от забележителност на забележителност пеша. Нагласяш си ги по район на ден, така че да са на близко разстояние един от друг и това е.

# 321
  • София
Разбира се, че ще вземем карти. Не знам до колко е вярно това, но в моята глава си го виждам, като минаване на по-голямото разстояние с някое корабче, наслаждаваш се на гледката, и от там тръгваш от забележителност на забележителност пеша. Нагласяш си ги по район на ден, така че да са на близко разстояние един от друг и това е.

По принцип е така...Но можем да го направим и по-точно относно какво искате да видите за времето с което разполагате. Горе-долу по дни и часове по вода и по суша.

# 322
На мен Венеция много ми хареса пеша.Видяхме толкова страхотни места ,площади и  катедрали ,за които дори и не сме подозирали.Има нещо невероятно в това да не знаеш след всеки мост или ъгъл на каква гледка ще се натъкнеш....Въпреки това обаче всеки трябва да се качи на вапорет,а защо не и на гондола./за сведение гондолата побира 6 човека-80 евро /.Все пак едно е по вода ,друго е на сушата😊И на мен ми се сториха малко скъпи  тези целодневни карти -струват си  обаче ,особено ако се ходи до островите,иначе  можете да вземете еднократна  карта -спестява пари😊
Имайте предвид ,че ако сте с деца ходенето пеша е доста уморително,а и може да ви излезе солено.На всеки ъгъл се продават джунджурии и какви не сувенири,отвсякъде дебнат кулинарни изкушения ,а цените не са никак евтини.
Преценете си -аз препоръчвам първият ден да се разходите ,да огледате и да имате  предвид ,че ако посещавате и в един ден музеите не ви е необходима целодневна карта.

# 323
 LaughingЗдравейте!Предстои ми и на мен мечтаното
 пътуване до Венеция след двайсет дни.Ще бъдем там от понеделник до петък,три пълни дни .
 Наели сме апартамент на 250 м.от моста Риалто.
Искам да закупя семеен билет
за Двореца на Дожите онлайн,но не мога да се справя,или не съм на правилния линк.Моля,ако
някой е купувал скоро,за съдействие.Искам да попитам и скоро завърналите се,за кулата от къде да закупя предварително билети.Изобщо имам желание да закупя предварително билети за  да спестим чакането по опашките,ако е възможно... newsm78
Предварително благодаря!

# 324
Вси4ки ли заведения слагат сервиз за персон? Как ги разпознавате тези , на които няма сервиз допълнително или поне е обща сумата не на бройка.
Знаете ли дали децата плащат билети за музеи? Или до 18 са без пари? Ние сме попадали в Италия на музи безплатни за деца, такива с фамилна карта и такива при които детето плащ като възрастните Sad

# 325
Сервиза го пише в менюто, на всяка страница, ако го има.

Влез в сайта на музея, който те интересува и провери цените на билети за деца. Май наистина на повечето места до 18 г. са безплатни.

# 326
Изготвям си програмата за трите дни. Като съм готова, ще я пусна за коментари или пък на някой ако му пасне, да може да си я ползва ако иска. Моля да споделите за добри винарни, които да включим в края на деня, след дългите разходки.  Wink

# 327
  • София
Изготвям си програмата за трите дни. Като съм готова, ще я пусна за коментари или пък на някой ако му пасне, да може да си я ползва ако иска. Моля да споделите за добри винарни, които да включим в края на деня, след дългите разходки.  Wink

Като голям фен на виното ресторантите изпъкващи от този вид ги имам готови. Стремя се да ги опозная.
Трябва да ги сложа в общата карта, но не остава време.
Вижте ги
ТУК
и
ТУК

# 328
Нещо с тези почивни дни не ми остана време за програми и планове. За пръв път ще тръгна без да знам, кои атракции ще разгледам. Но,...... ще се отдадем на романтиката. Имам план за първия ден, благодаряние на Bled   Hug. От там на татък, ще е на където ми видят очите.  Crazy

1. Само още няколко технически въпроса. Ако си купя дневна карта за транспорт, какъв транспорт включва?
2. Може ли с тази карта да се ползва някакъв транспорт от летището, или единствения вариант е 22Е с транзита?

Благодаря на всички за помощта!  bouquet

# 329
не знам каква романтика с тези тълпи китайци.

Общи условия

Активация на акаунт