Венеция /Тема 5/

• 141 920
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За предвижване от летище Марко Поло до хотел във Венеция (Сан Марко) има два начина без закупуване на карти:
- автобус до Пиаца Рома и вапорето до някоя спирка до хотела - цена 14 или 15 евро. Двупосочен става 30 евро...
- директен воден транспорт с Alilaguna - двупосочен закупен онлайн - 25 евро

Втория вариант е по-изгоден, не знам как е като време на пътуване обаче... newsm78
Ако някой може да каже... Peace

Казвам...
Пътуването с Aerobus е по-бързо, около 30 мин. до Пиаца Рома. Но ви остава до хотела, зависи къде е ?
С Alilaguna е по-бавно, ако визираме Сан Марко е над час...И ако хотела е на Сан Марко както е твоя случай, става същото.
С Alilaguna е по-добре ако хотела ви е някъде около тези спирки:

Или отивате на круиз терминал директно...

# 511
Здравейте, предстои ми пътуване от Венеция - Тревизо до Букурещ с полет на Уиз еър, който е рано сутринта. Онлайн взех билети за трансфер с автобус на Теравижън, който ме устройва като час. Ползвала съм ги в Рим, но явно не са популярни във Венеция. Някой има ли впечатления дали има проблеми със спазване на разписание или други

# 512
И да добавя още един въпрос. Имаме два непълни дни във Венеция и смятам да взема карти за транспорт за 24 часа. Имам разписанието на вапорето от линка на bled, но не разбирам какво означават цифрите между първия и последен час на линията, честота или друго.
Планирам първия ден разходка по каналите препоръчана на 1 стр, втория до мурано сутринта.
Благодаря за усилията на всички, които са споделили опит, за да помогнат

# 513
  • София
Здравейте, предстои ми пътуване от Венеция - Тревизо до Букурещ с полет на Уиз еър, който е рано сутринта. Онлайн взех билети за трансфер с автобус на Теравижън, който ме устройва като час. Ползвала съм ги в Рим, но явно не са популярни във Венеция. Някой има ли впечатления дали има проблеми със спазване на разписание или други

Не, че не са популярни, но нямат тези цени, които сме свикнали да виждаме от тях на други места.
Още повече, че те в момента работят съвместно с Barzi. Един от другите оператори за трансфери от Тревизо. И цените са същите 11/20.
Няма проблем да ги ползвате въпреки, че от тях често има оплаквания. Но не вярвам да ви се случи.
Другото, което трябва да знаете, че те спират на Трончето във Венеция. Което не е толкова удобно и бързо като на Пиаца Рома.

И да добавя още един въпрос. Имаме два непълни дни във Венеция и смятам да взема карти за транспорт за 24 часа. Имам разписанието на вапорето от линка на bled, но не разбирам какво означават цифрите между първия и последен час на линията, честота или друго.
Планирам първия ден разходка по каналите препоръчана на 1 стр, втория до мурано сутринта.
Благодаря за усилията на всички, които са споделили опит, за да помогнат

Това за картите добре. Но за кой линк точно става въпрос, че са много. Пуснете го...
Възможности за маршрути има много. Може и да променим нещо ако не ви допада...

# 514
Ориентирах се в разписанието, всъщност не съм разчела числата, които показват в колко минути през всеки час минава вапорето, голяма глупост.
Ние от днес сме във Венеция и с оглед прогнозата днес първо отидохме в Мурано. Много ни хареса.
После отидохме с вапорето 6 до Сан Марко, обиколка,  после до Риалто и пеша до пиаца рома.
Утре предвид дъжда ще видим как ще наредим програма. Планираме палата дожо и църквата Сан Марко, която в неделя е от 14 и обиколки. Билетите за вапорето са до 12.30.

# 515
  • Burgas
Привет! Да разкажа и аз за нашето приключение във Венеция, което беше август месец. Надявам се, че няма да ви отегча:) Нямахме стриктна програма, благодарение на темата набелязах забележителностите, които ще посетим и храните, които ще опитаме! Пристигнахме в петък следобед, оставихме багажа и веднага към площада:) Посетихме Дворецът на Дожите, невероятно място. Отне ни 2-3 часа да го разгледаме. След това мостът Риалто и разходка из уличките. Отседнахме в апартамент( Corte nova) с тераска над канал. Чудесна локация, близо до Сан Марко в същото време достатъчно далече от многото хора:) Всяка вечвр се хранехме в малка остерия близо до апартамента, препоръчана от момичето, което ни настани(страхотни чикети, ризото с морски дарове,ризото със сепия с две думи всичко което опитахме беше супер). Събота разгледахме Мурано и Бурано( почувствах се нереално, като в декор на филм:). Много ми харесаха и двата острова. Следобед пак по уличките, изгубихме се и така намерихме театър Ла Фениче, за съжаление беше затворен и една невероятна църква Santa Maria Assuna, която успяхме да разгледаме. Неделният ден беше забележителен. Църквата  Сан Марко отваря е 14 часа, но решихме да се поразходим по-рано. Имаше опашка пред нея. Оказа се, че е  само за музея, но решихме да влезем. В църквата имаше литургия, от горе чувахме как пеят... накрая поповете се подредиха отпред и всички хора минаха един по един да си вземат причастие.. Просто беше уникално. След това решихме да видим дали театър Ла Фениче е отворен. Не само, че беше отворен,  а тъкмо започваше репетиция на операта Травиата, която щяла да се играе там след 3 дена. Гледахме я цялата, нямам думи да опиша вълнението, което преживяхме и двамата! Величествено! След това разходка с гондола и сладолед:)) А нощната разходка в града беше също толкова приказна както и дневната! Вечерта - оркестрите от кафенетата на площада, светлините.... Красива Венеция! Сърцето ми остана там! Бих се връщала отново и отново, сигурна съм, че всеки път ще ме очарова по различен начин!

# 516
Как да ке предвижим от Венеция до Лидо

Как да се предвижим от Венеция до Лидо?

# 517
  • София
Отседнахме в апартамент( Corte nova) с тераска над канал. Чудесна локация, близо до Сан Марко в същото време достатъчно далече от многото хора:)

Би ли споделила повече за апартамента или пък да ми пратиш линк, ако може?

# 518
  • Burgas
Клер, това е сайта http://www.residencecortenova.com/en/apartments.php  . Препоръчаха ни го познати, които са отсядали там. Писахме им направо на мейла и ни дадоха по-добра цена за нашите дни отколкото излизаше в букинг ( https://www.booking.com/hotel/it/corte-nova.en-gb.html , тук има повече снимки). Бяхме в първия апартамент със синьото диванче и балкон над канала. Чисто, просторно, наистина много близо до Сан Марко. Точно срещу балкона има хранителен магазин(много добре зареден, но в неделя работи до 13-14 часа). Един от апартаментите е с огромна тераса, но тя е с гледка към вътрешния двор. В него пък има градински мебели и може да се поседне. Доста пространство като за Венеция:) Платихме си допълнително и за закуска в стаята, беше доста обилна. След резервацията ни изпратиха подробни инструкции как да го открием.  Нямам забележки:)

# 519
  • София
Клер, това е сайта http://www.residencecortenova.com/en/apartments.php  . Препоръчаха ни го познати, които са отсядали там. Писахме им направо на мейла и ни дадоха по-добра цена за нашите дни отколкото излизаше в букинг ( https://www.booking.com/hotel/it/corte-nova.en-gb.html , тук има повече снимки). Бяхме в първия апартамент със синьото диванче и балкон над канала. Чисто, просторно, наистина много близо до Сан Марко. Точно срещу балкона има хранителен магазин(много добре зареден, но в неделя работи до 13-14 часа). Един от апартаментите е с огромна тераса, но тя е с гледка към вътрешния двор. В него пък има градински мебели и може да се поседне. Доста пространство като за Венеция:) Платихме си допълнително и за закуска в стаята, беше доста обилна. След резервацията ни изпратиха подробни инструкции как да го открием.  Нямам забележки:)

Благодаря!

# 520
  • Бургас
Ryanair е уведомена от летище Венеция Тревизо, че летището ще бъде затворено от 4 до 18 октомври 2017 г. (включително) за основни пистата.

През този период всички полети на Ryanair до / от летище Венеция Тревизо ще работят до / от летище Марко Поло във Венеция, разположено на по-малко от 30 км от летище Венеция Тревизо.

Искрено се извиняваме за неудобството, причинено от закриването на летището, което е извън нашия контрол.

# 521
Здравейте, записвам се и аз в темата - предстои ни пътуване до Венеция началото на Ноември.
Доста неща ми станаха вече ясни от всичко изчетено. 
Ще сме там 4 дни, като горе долу сме ги разпределили - 2 дни Венеция, 1 ден Мурано и Бурано, 1 ден Верона.
Чудим се какви карти за транспорт да си вземем, тъй като обичаме да вървим пеша, но все пак искаме и да видим Венеция и по вода. Може би ще вземем 2 дневни, като 1 ден ще ги използваме за островите и 1 ден за самата Венеция.
Ще се настаним в Angelo Venice Home, което се намира в Сан Поло. Дали този район е добър? Близко ли е и може ли пеша да се придвижим от Санта Лусия,  където смятаме да слезем от летището Тревизо?

# 522
Здравейте,

страхотна тема. Благодаря на всички, които споделят информация. Все още чета темата и ми възникна един въпрос относно картите за музеите. Искам да попитам според вас в картата за Мурано и Бурано(12 EUR), влиза ли и карта за 1 ден/24 часа ATCV? на сайта пише :

MURANO AND BURANO City Pass ADULT + Transport / MURANO AND BURANO City Pass JUNIOR + Transport
> Transport ticket ACTV 1 day (24 hrs)
> Combined ticket Glass Museum (Murano) + Lace Museum (Burano)

With this excursion among the Venice Lagoon islands, you will leave the town centre and soak in the quiet atmosphere of Murano and Burano.
Thanks to the 24h ticket for ACTV Public Transports, you could benefit from the unrestricted use of the ACTV water-buses (vaporetto) [DOWNLOAD Waterborne Routes Map]
The Tour includes the entrance to the museums of Murano and Burano, a way to discover the ancient traditions of Venice (Glass and Lace)

нещо няма логика, тъй като само картата за 1 ден е 20 EUR?

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 10:13 от amarinova

# 523
За няколко часа преди качване на кораба, си мисля да отскочим до един от островите Бурано или Мурано... Но кой да изберем? Бурано като гледам е с интересни шарени сгради, там ли е по-красиво и интересно (ако трябва да се избира)?  newsm78 Rolling Eyes

# 524
За няколко часа преди качване на кораба, си мисля да отскочим до един от островите Бурано или Мурано... Но кой да изберем? Бурано като гледам е с интересни шарени сгради, там ли е по-красиво и интересно (ако трябва да се избира)?  newsm78 Rolling Eyes

За мен по-интересен беше Бурано. Като усещане просто. Но пада малко по-далеч.
Въпрос на вкус си е, разбира се, споделям само.

Общи условия

Активация на акаунт