Венеция /Тема 5/

• 141 886
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте отново,

Нашето пътуване наближава:))) Забелявах обаче, че паспортите на децата изтичат на 25 октомври тази година. Пътуваме на 6 април, дали ще има проблем? Иначе трябва спешно да вадя нови...
И още едно въпросче, понеже сте знаещи и отзивчиви: мога ли да купя билети за вапоретките само за 1 ден, тъй като ще сме във Венеция и няма да се налага да пътуваме всеки ден с тях. Смятам да спестя поне от градски транспорт. А един ден ще посетим островите - Мурано, Бурано и Торчело. Колко струва за 24 часа картата и колко по-рано трябва да я купя?
И още един въпрос - дали на 10 год. дете ще е интересен дворецът на Дожите?
Благодаря за вниманието!
За паспортите не се притеснявай, на дъщеря ми изтичаше почти 3 месеца след прибирането, проучих обстойно проблемът. Само в тур. агенции искат 6 месеца валидност, но и те не знаят защо!! За дожите за дете на 10 г. мисля, че е рано, бързо ще се отегчи. Там аз влязох с  приятелка, а мъжете и моята щерка, която тогава беше на 10 се мотаха из уличките.

# 631
Безкрайно благодаря за отговорите! Дожите отпадат от програмата, за да не отегчавам младите туристи:)
Няма да сменям паспортите, то и време не остана...
В програмата съм включила музея на Пеги Гугенхайм, с надеждата модерното изкуство да впечатли младежта.
Иначе за вапорети ще взема 24 часови билети, защото искам целия един ден да обикаляме из островите. Благодаря за линка, следващия уикенд ще се постарая да купя билети.

Музеят Гугенхайм е много добър избор!
Първо кварталът, в който се намира е много спокоен и приятен, различен от територията около Сан Марко и моста Реалто.
Второ  - самата сграда и градината са много красиви.
Трето - експозицията наистина си заслужава. Почитател съм на модерното изкуство, била съм и в Гугенхайм в Ню Йорк и смея да твърдя, че Пеги Гугенхайм е събрала наистина много интересна експозиция. Могат да се видят картини на Пикасо и Кандински например, които дават съвсем друг поглед върху творчеството им и самите тях като творци.

А най-любопитното беше, че музеят беше пълен с деца и тийнейджъри италианчета, дошли сами на групи, а по-малките ги водеха учителките им. Дъщеря ми, тогава втори клас, й увисна ченето - децата бяха не повече от 5-6 годишни. На мен пък ми увисна ченето като учителката им ги нареди да насядат на пода пред една картина на Джорджо де Кирико и започна да им я обяснява. Anguished

# 632
Супер! Всъщност аз също не съм била в музея на Пеги Гугенхайм и за мен също ще е интересно. А в двореца на дожите съм влизала - особено впечатляваща ми се стори огромната картина на Тинторето "Рай", но май само това си спомням... То беше отдавна...
Ще имаме всичко на всичко 2 дни и половина (на единият ден пристигаме едва в 15, така че много не го броя). Единият ден ще бъде посветен на разходки с лодки из островите, вторият на Пеги Гугенхайм и губене из улиците на този прекрасен град.
Да попитам, от Тревизо до Венеция трябва ли да купувам билети за автобуса предварително?

# 633
Според мен си купи онлайн ако имаш възможност. Автобусите са с график според кацащите самолети и ако изпуснете този, който е за вашия самолет може да се наложи да почакате. Иначе летището е много малко и няма как да се объркате откъде се купуват билетите.

# 634
Според мен си купи онлайн ако имаш възможност. Автобусите са с график според кацащите самолети и ако изпуснете този, който е за вашия самолет може да се наложи да почакате. Иначе летището е много малко и няма как да се объркате откъде се купуват билетите.
Прекрасно, а линк да имате случайно?

# 635
http://www.atvo.it/en-treviso-airport.html

Ето тук може да ги купите и да си изтеглите разписанието. Вижте само дали е актуалното за вашите дати.

# 636
Прекрасно, а линк да имате случайно?
В началото на първа има всички линкове.прочетете
Вече и теравизион правят трансфери.При три фирми няма нужда от предварителни билети на това малко летище

# 637
Здравейте, резервирах самолетни билети за Венеция 21-25 май - 2ма възрастни и 2 деца (10г. и 13г.). Търся място за нощувка в самата Венеция, но цените са доста високи. Преди само като си разглеждах ми излизаха по ниски цени:)) Мислите ли, че ще мога да намеря цена до 1000 лева за 4 нощувки? или още е рано за резервация? колко по рано е добре да се резервира хотел?

# 638
Малко вероятно за тези пари.

# 639
Колебая се между три апартамента. Може ли да ми препоръчате кой е по - добър спрямо местоположение и транспорт?

Venice Altanina Apartment - 3077 Castello, Кастело, 30122 Венеция, Италия

Apartment Manzoni – Calle Dragan, Cannaregio, 30125 Венеция, Италия –

Anima Veneziana - Calle Venier, 4855, Cannaregio, 30121 Венеция, Италия –

# 640
Първият излиза като че е на островче... Вторият и третият са супер според мен. Единият апартамент е до църква, така че се пригответе камбаните да ви будят всяка сутрин, но пък това е толкова очарователно... Аз харесвам този квартал - и аз там резервирах:)

# 641
Благодаря за отговора. Резервирах третия апартамент.
Чудя се за картите за транспорт - във Венеция сме от понеделник до петък. Четох, че тридневните карти за транспорт са най-използваните - според вас за кои дни е най-подходящо да ги взема - вторник, сряда и четвъртък? А в дните на пристигане и заминаване (понеделник и петък) да използваме единични билети? или има и по-добър вариант?

# 642
Тък като ще спите в самия град, според мен даже няма нужда от карти за транспорт. С деца е малко по-различно, все пак си преценете. Аз ще купя карти за 24 часа, за да отидем до островите, но другите дни смятам да се шляем по улиците пеша. От Тревизо до Венеция има автобус, ако обичате да пешеходствате може от гарата да стигнете спокойно до което и да е място в града.

# 643
Е, по канале гранде е хубаво да се мине с вапорета.

# 644
Е, по канале гранде е хубаво да се мине с вапорета.

Подкрепям, особено кръговите маршрути са незабравими.

Общи условия

Активация на акаунт