Венеция /Тема 5/

• 141 626
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде Там
До колкото разбирам от сайта на гондолите - може да се качим от гарата до Сан Марко ( и да слезем на площада) - това е 40 мин така ли? Или гондолата задължително те връща където те е качила?
идеята ми е да почнем разходката от Сан Марко като идем до там с гондола.

# 376
  • Варна
Гондолата не е транспортно средство .То да не е моторница , движи се с 1 гребло и с 3 -4 км/ч. , 40 мин е с вапорета , а не с гондола - с нея ще е часове.
Ще отидете от гарата до площада  с вапорет.

# 377
  • на Мелмак
Другата седмица ще сме в Италия за една седмица, от нея за ден- ден и половина ще сме във Венеция, моля посъветвайте ме - да направим пешеходна разходка или както чета да вземем вапорети ?
Благодаря ви bouquet

# 378
  • София
Другата седмица ще сме в Италия за една седмица, от нея за ден- ден и половина ще сме във Венеция, моля посъветвайте ме - да направим пешеходна разходка или както чета да вземем вапорети ?
Благодаря ви bouquet

Това се пише много често...
Моят съвет е половината ден пеша. Целият с карти.

# 379
  • на Мелмак
Благодаря, Блед, все още ми е чуденка  newsm78 на място май най -добре.

# 380
по това време ще е горещо/скъпо/претъпкано ... бих ползвала транспорт (кораб4етата) за хоп-ин хоп -оф

# 381
  • София
Благодаря, Блед, все още ми е чуденка  newsm78 на място май най -добре.

Да, можеш да решиш на момента. Зависи от настройката. Ако решиш колко часа дневно ще бъдете там ще спретнем подходящ маршрут спрямо времето.

# 382
Здравейте, колеги - пътешественици!
Тази година почиваме в Хърватия, Умаг, но един ден сме заделили за посещение на Венеция.
В тази връзка имам съвсем конкретен въпрос - какви са цените в момента зца посещение на Двореца на дожите и има ли възможност за закупуване на билети онлайн? За цените различна информация чета и получавам и затова реших да питам и тук.
Това ли е официалният сайт:
http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/
Това като как ще важи за нас - четиричленно семейство от двама възрастни с две деца:
"Family ‘Museum Pass’ Offer: reduced ticket for all family members, for families of two adults and at least one child (aged 6 to 14)"
като едното попада в диапазона до 14 години?

Също така бих била много благодарна на препоръки за удобен платен паркинг, където да си оставим колата през деня.
Може и да ме посъветвате за пълноценна еднодневна обиколка, виртуално ще почерпя!
Мога да съм точна за интервала на престоя - 8.00 до вечерта, колкото издържим.  Laughing Все пак сме с колата, не зависим от обществен транспорт.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 14:04 от Judy

# 383
  • София
Здравейте, колеги - пътешественици!
Тази година почиваме в Хърватия, Умаг, но един ден сме заделили за посещение на Венеция.
В тази връзка имам съвсем конкретен въпрос - какви са цените в момента зца посещение на Двореца на дожите и има ли възможност за закупуване на билети онлайн? За цените различна информация чета и получавам и затова реших да питам и тук.
Това ли е официалният сайт:
http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/
Това като как ще важи за нас - четиричленно семейство от двама възрастни с две деца:
"Family ‘Museum Pass’ Offer: reduced ticket for all family members, for families of two adults and at least one child (aged 6 to 14)"
като едното попада в диапазона до 14 години?

Също така бих била много благодарна на препоръки за удобен платен паркинг, където да си оставим колата през деня.
Може и да ме посъветвате за пълноценна еднодневна обиколка, виртуално ще почерпя!
Мога да съм точна за интервала на престоя - 8.00 до вечерта, колкото издържим.  Laughing Все пак сме с колата, не зависим от обществен транспорт.

Да, това са цените освен ако не ползвате други карти. Това е сайта и условията за деца са такива.
Има още много сайтове за резервация, но често цените са малко по-високи.

Къде искате да паркирате Венеция или Местре ?

Възможностите най-близо съм ги описала ТУК
Картата не работи виж ТУК

Относно разходката ще взимате ли карти за вапорети, важно е ?
На 1 стр. в раздел Забележителности има примерен маршрут. С карти и насоки. Виж го.
Всъщност има и паркиране...подробно.

# 384
  • Вестерос
Записвам се да ви чета bouquet

# 385
Да, това са цените освен ако не ползвате други карти. Това е сайта и условията за деца са такива.
На 1 стр. в раздел Забележителности има примерен маршрут. С карти и насоки. Виж го.

Благодаря ти.
За един ден искаме да посетим преди обед Двореца на дожите, а следобед - фабриката за стъкло и май само за това ще ни стигне времето.
В тази връзка искам да попитам - воден транспорт ще ползваме само за фабриката, в двете посоки. Струва ли си да взимаме карта за цял ден или има възможност да се закупи двупосочен билет до Мурано, както до Лидо и ако има, на каква цена е?

# 386
Judy  ако взимате за градския транспорт (кораб4ета) то ви дават карта за 24 . Но има разли4ни компании, които предлагат превоз и дават билети отиване и връщане , които са на по-ниска цена. Ако ще тръгвате от Венеция то не знам как ще се ориентирате там в навалицата и жегата между кейовете. Може и да успеете . Ако паркирате някъде извън, но на спирка на кораб4е и вземете картата може да си ползвате транспорта. Вие си знаете колко сте издръжливи като туристи Wink

# 387
А знаеш ли каква е цената на билетчето до Мурано, ако искаме само до там и обратно да ползваме корабче?
/Вървим много. Лично аз - по 5-8 км ежедневно в работен ден. Минавала съм и по 20. За нас е удоволствие точно да вървим. Особено ако отидем на екскурзия. Но до Мурано не можем да плуваме.  Laughing/
За паркинг за колата за сега мислехме до моста на входа - видяхме и тук и на нашите карти няколко, но не сме избрали окончателно къде ще е паркирането.

# 388
  • София

Благодаря ти.
За един ден искаме да посетим преди обед Двореца на дожите, а следобед - фабриката за стъкло и май само за това ще ни стигне времето.
В тази връзка искам да попитам - воден транспорт ще ползваме само за фабриката, в двете посоки. Струва ли си да взимаме карта за цял ден или има възможност да се закупи двупосочен билет до Мурано, както до Лидо и ако има, на каква цена е?

При положение, че ще посетите остров в един ден не можем да говорим за подробен пешеходен маршрут. Който да обхване повече места.
Моето мнение, че острови се посещават когато има повече от ден. Ако не си бил във Венеция.

Вапоретите се обслужват само от две фирми, виж цените  Actv  и  Аlilaguna
При положение, че пътувате само два пъти отделните билети са по-евтини от карта за ден. Третото качване вече отива над картата за ден, която е 20 евро.
Или ползваш едната или другата фирма.
Аlilaguna има само 4 линии и също ходи до Мурано на път до летището.
А другите имат линии специално за там, които са удобни и по-често.

Отиването по-лесно до Мурано зависи от това къде ще паркирате. Най-често около Piazzale Roma. Ако вече знаеш мога да бъда полезна със спирката и транспорта.
Примерно от
P.le Roma (Scomenzera) "C
№3 до
Мурано има няколко спирки, удобни са Murano Colonna и Faro di Murano. Murano Da Mula и другите са по отдалечени, а вие нямате много време.
Най-добрият вариант слизане на една и после връщане от друга...
Тази линия не минава около Сан Марко, което ви е втората цел. Остава пеша ако нямате карти...

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 10:51 от Bled

# 389
ние тръгвахме не от Венеция, а от дуго пристанище отсреща, като кораб4ета за Мурано минаваха от там. Паркинг 5 евро, за градския даваха само карти, но имаше и отделна компания която предлагаше и само отиване и връщане. Имаше щандове даже на паркинга. Не знам по времето когато ще сте ще е така тъпкано с туристи. Не знам дали изобщо ще се докопате да влезнете в музей. Проверете според мен на трипадвайзър статуса за музеите където искате да идете. Колко е времето за 4акане и изобщо какво пиш€-

Общи условия

Активация на акаунт