Венеция /Тема 5/

• 141 926
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Умаг сол резорт. От телефон пиша и не мога да дам линк, но с търсачката лесно се намира. Много сме доволни. Днес ползвахме и спа-то. Страхотно е. Водата в морето е пай-чиста, няма и морски таралежи. Доволни сме и от храната, и от чистотата. Припоръчвам го. До Венецшя пътят ни беше 2 ч. и половина. През Словения, разбира се. Магистрала има от словенската граница с Италия почти до Венеция и се пътува бързо.

# 481
Ох, тоя телефон! Водата е "рай" и "препоръчвам" хотела. ☺  Мразя да пиша от телефона, но сега ме мързи да ида до лаптопа, че се изморих от почивката. 😆

# 482
Търси на Umag Sol Residence. Не знам дали има места, можеш да видиш в Букинг.

# 483
Здравейте, предстои ми ходене във Венеция. За жалост ще съм в града само един ден. Направила съм си маршрут, но все още се чудя дали да си взема Venezia Unica. Бихте ли ми дали съвет дали си заслужава и мога ли да си закупя достъп единадесетте градски музея на място? И ако да, откъде?

Имате ли представа как стоят нещата с тоалетните, с деца сме и това е болна тема?

# 484
  • София
Здравейте, предстои ми ходене във Венеция. За жалост ще съм в града само един ден. Направила съм си маршрут, но все още се чудя дали да си взема Venezia Unica. Бихте ли ми дали съвет дали си заслужава и мога ли да си закупя достъп единадесетте градски музея на място? И ако да, откъде?

Имате ли представа как стоят нещата с тоалетните, с деца сме и това е болна тема?

Аз препоръчвам карти дори само за  ден.  Всичко може да се купи на място. Тоалетните ги има на 1 стр. в Public toilet…

# 485
  • Пловдив
Тоалетни има подходящо сигнализирани, с монети - 1 ,5 евро и минаваш. Има и абонамент (с гривнички се минава), но ми се видя прекалено. В заведенията, когато се храните /пийвате също ще ползвате, не вярвам безкрайно да обикаляте.

# 486
За тоалетните- големи са опашките ,но бързо се минава.Предварително си изтеглета карта -не са навсякъде.
В заведения без консумация не пускат.категорично ,не е както в БГ да се остави на бара  сума за вход ....

# 487
Благодаря за бързите отговори, момичета. Имате ли представа дали на пункт на Venezia Unica мога да си закупя такава карта без да преминавам през онлайн процедурата, защото и онлайн пазаруването се оказа проблем за спътниците ни?
И още нещо, как стои въпроса с контактите, защото това възникна в последния момент. Хотелът ни е в Лидо ди Йезоло?

# 488
От къде мога да видя някакъв пешеходен маршрут за Сан Марко и какво мога да поместя за гледане там за един пълен ден? bouquet Нощувката ни е там, а вечерта имаме резервирана разходка с гондола... Та искам да направя план за този ден какво да разгледаме и къде да влезем (тук сигурно ще ми трябват и билети, които искам да знам от къде да купя)?
Venezia Unica какво е? Нещо като city-pass или друго? Може би ще вземем карта за деня за водните таксита... Peace

# 489
Уника е всичко в едно.като има различни нива злато,платина.Влез и виж.точно сити пас.

# 490
Дават го да вали тези дни там, ех, че късмет!

# 491
  • София
Включвам се с пресни впечатления от Венеция – прибрахме се вчера. Предварително искам да благодаря на всички, писали преди мен и особено на Bled – бяхте ми страхотно от полза и с ваша помощ успях да измисля и организирам цялото пътуване, така че да протече възможно най-безпроблемно. Пиша по-подробно, дано да съм от помощ на тези, които ще пътуват след мен.

Ден 1 – пътувахме с Раян еър. Кацнахме на Тревизо на обяд. Летището е малко, лесно се минава. На вън веднага в дясно има гише на ATVO. Ползвахме директен трансфер до Пиацале Рома – 22 евро в 2-те посоки. От Пиацале Рома си взехме 72-часови карти за вапоретите + Венеция Уника за музеите.
Предпочетох този вариант, за да сме по-гъвкави , че пътувахме с 2 деца – на 15 и на 12 г. Картата за вапоретите е страхотно удобство за тези, които се чудят – като се умори човек, особено ако е с деца, хващаш корабчето и си се возиш.

Настанихме се в предварително нает чрез Booking.com апартамент в Cannareggio. Много съм доволна от този избор. Кварталът е много приятен,  не е толкова претъпкан с народ като районите около моста Риалто и Сан Марко. Същевременно пеш може преспокойно да се стигне до тези забележителности, както и е близко до спирката Fundamente Nuove, от която се ходи до Мурано и Бурано. Има удобни спирки на вапоретите №1 и 2. Има и няколко супермаркети на по 5-10 мин. разходка. След като се настанихме, тръгнахме пеш по главната улица Strada Nuova и без много зор стигнахме до Риалто и Сан Марко. На Сан Марко се изви страхотна буря и тъй като имахме вече карти влязохме в Двореца на дожите и оползотворихме 2-та часа докато валеше като из ведро да разгледаме. После вечерта взехме вапорето и се върнахме обратно в Cannareggio.

Ден 2 -  хванахме вапорето №12 и отидохме до Мурано и Бурано. На Мурано разгледахме Музея на стъклото + един цех за стъкло. Накупихме си джунджурии и пихме кафе. На Бурано отново се разходихме, накупихме си бродирани шалчета  и обядвахме. Прибрахме се в Cannareggio към 17 часа, починахме за час-два и отново хванахме по улиците до късно вечерта.

Ден 3 – хванахме вапорето и слезнахме до Сан Марко. Разгледахме базиликата и се качихме на терасата. Гледката е страхотна. Има народ, но опашката върви бързо. Ако сте с раници, не ви пускат и ви карат да ходите до един гардероб на отсрещната улица да си ги оставите. После разгледахме Музея Корер и Библиотеката, а на обяд се возихме на гондола. Ако имате възможност прежалете едни пари и се повозете – страхотно преживяване, особено за децата. На кулата не се качихме, че народът се поизмори. Следобедът беше гвоздея на програмата – Историческата регата (La regatta storica). Когато планирах пътуването ни, хабер си нямах от това събитие, а то се оказа, че това е събитие от ранга на карнавала. Беше фантастично.

Ден 4 – пътуване обратно към България.

Пожелавам на всички, страхотни емоции в този красив град!

# 492
Ян, хубав разказ... Да те питам колко струва картата за вапоретите и уника картата? Гледам в нета първата е 65 евро за 72 часа за 3-те линии, а униката е на различни цени и не знам каква ще ми трябва... Аз ще разглеждам само Сан Марко и не мога да реша каква комбинация ми трябва - музеи и църкви или друго?!?Blush

# 493
  • София
Скрит текст:
Включвам се с пресни впечатления от Венеция – прибрахме се вчера. Предварително искам да благодаря на всички, писали преди мен и особено на Bled – бяхте ми страхотно от полза и с ваша помощ успях да измисля и организирам цялото пътуване, така че да протече възможно най-безпроблемно. Пиша по-подробно, дано да съм от помощ на тези, които ще пътуват след мен.

Ден 1 – пътувахме с Раян еър. Кацнахме на Тревизо на обяд. Летището е малко, лесно се минава. На вън веднага в дясно има гише на ATVO. Ползвахме директен трансфер до Пиацале Рома – 22 евро в 2-те посоки. От Пиацале Рома си взехме 72-часови карти за вапоретите + Венеция Уника за музеите.
Предпочетох този вариант, за да сме по-гъвкави , че пътувахме с 2 деца – на 15 и на 12 г. Картата за вапоретите е страхотно удобство за тези, които се чудят – като се умори човек, особено ако е с деца, хващаш корабчето и си се возиш.

Настанихме се в предварително нает чрез Booking.com апартамент в Cannareggio. Много съм доволна от този избор. Кварталът е много приятен,  не е толкова претъпкан с народ като районите около моста Риалто и Сан Марко. Същевременно пеш може преспокойно да се стигне до тези забележителности, както и е близко до спирката Fundamente Nuove, от която се ходи до Мурано и Бурано. Има удобни спирки на вапоретите №1 и 2. Има и няколко супермаркети на по 5-10 мин. разходка. След като се настанихме, тръгнахме пеш по главната улица Strada Nuova и без много зор стигнахме до Риалто и Сан Марко. На Сан Марко се изви страхотна буря и тъй като имахме вече карти влязохме в Двореца на дожите и оползотворихме 2-та часа докато валеше като из ведро да разгледаме. После вечерта взехме вапорето и се върнахме обратно в Cannareggio.

Ден 2 -  хванахме вапорето №12 и отидохме до Мурано и Бурано. На Мурано разгледахме Музея на стъклото + един цех за стъкло. Накупихме си джунджурии и пихме кафе. На Бурано отново се разходихме, накупихме си бродирани шалчета  и обядвахме. Прибрахме се в Cannareggio към 17 часа, починахме за час-два и отново хванахме по улиците до късно вечерта.

Ден 3 – хванахме вапорето и слезнахме до Сан Марко. Разгледахме базиликата и се качихме на терасата. Гледката е страхотна. Има народ, но опашката върви бързо. Ако сте с раници, не ви пускат и ви карат да ходите до един гардероб на отсрещната улица да си ги оставите. После разгледахме Музея Корер и Библиотеката, а на обяд се возихме на гондола. Ако имате възможност прежалете едни пари и се повозете – страхотно преживяване, особено за децата. На кулата не се качихме, че народът се поизмори. Следобедът беше гвоздея на програмата – Историческата регата (La regatta storica). Когато планирах пътуването ни, хабер си нямах от това събитие, а то се оказа, че това е събитие от ранга на карнавала. Беше фантастично.

Ден 4 – пътуване обратно към България.

Пожелавам на всички, страхотни емоции в този красив град!

Ян@
Толкова се радвам когато всичко започва, преминава и свършва добре.
Още повече се радвам, че се насладихте на регатата както мислех.
И накрая благодаря за разказа, защото много получили помощ във форума пропускат този момент.

lunna pateka картите за вапорети са както следва:
ACTV
20,00 € - 1 ден
30,00 € - 2 дни
40,00 € - 3 дни
60,00 € - 7 дни
И са за всички вапорети без тези на Alilaguna.
Явно гледаш тях с цената, която цитираш:
Time tickets   24 hours   30 €  
72 hours   65 €  
Airport  Lido or Venice or Cruise Terminal  One way 15 €, 14 € онлайн
Roundtrip      27 €   25 € онлайн
Airport  Murano   One way   8 €   7 € онлайн
Roundtrip    15 €   13 € Buy now
Cruise Terminal  Venice   One way   8 €   7 € онлайн
Roundtrip      15 €   13 € онлайн
Cruise Terminal  Lido or Murano   One way   10 €    9 € онлайн
Roundtrip       18 €   16 € онлайн
San Marco   Lido or Murano   One way   9 €   10 € онлайн
Roundtrip       18 €   16 € онлайн
Купувайки за едните не се взима за другите...

Картите Venezia Unica са уникални, но за кратък престои не си струва. Защото могат да включват неща, които няма да видите въобще.
Техните цени започват от 28 евро и могат да достигнат до 140 евро. Но това зависи от дните и какво искате да има в нея. Включително транспорт.
Доколкото разбирам ви трябва само около Сан Марко, което съвсем не е достатъчно за подобна карта.
Още повече, че в зависимост от вида сребърна, златна, платинена включват всичко възможно.

Сан Марко е лесен, но има много за гледане. Можете да купите комбинирана карта от http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/
Ако питаш какво да видите на Пиацата/или наоколо/ и какво да правите там мога да бъда по-подробна ако желаеш.

# 494
 Bled, наистина имам нужда от малко помощ... Praynig

Каква е разликата между ACTV и Alilaguna? Сега ще ти пиша каква е програмата ни за Венеция и да ми кажеш от каква карта ще имаме нужда...
- 1 ден - полет и трансфер (резервиран вече) до Пиаца Рома в ранния следобед. От тук ще ни трябва транспорт до хотела, който е на самия площад Сан Марко... Вечерна обиколка в района (пеш)...
- 2 ден - целия ден е за разглеждане на Сан Марко, посещения, обиколки, вечерта - разходка с гондола... За този ден не съм наясно ще ми трябва ли транспорт??? Може би водните таксита из Сан Марко...
- 3 ден - транспорт от хотела ни до летището (и обратно) от където ще вземем една кола под наем за 1 ден и ще ходим до едно място извън Венеция....
- 4 ден - обиколка в района на хотела пеш и после транспорт до круизния терминал за качване на кораба...

Блед, така като гледаш програмата ни, каква карта ни трябва за транспорта? Като гледам цените на единичните билетите са доста скъпи за водния транспорт и май с карта ще е най-изгодно... Така ли е?

За Венеция уника и аз мисля, че нямаме нужда за толкова кратко време.. На място могат ли да се закупят билети, ако решим да влезем някъде? То де факто имаме само 1 цял ден за посещения... Няма да си даваме зор, ясно е, че пак ще се върнем там някой друг път... Mr. Green Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт