Венеция /Тема 5/

• 141 391
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговорите.

Ориентирах се за превоза от и до летището (утре мисля да го букна предварително). Ориентирах се за вапоретите. Хотел имаме. Програма горе долу спретнах. Набелязах ресторанти. Почти съм готова.

За времето имате ли напътствия? Дават го мрачно, но с леки превалявания. около 13-14 градуса, за следващата седмица. Да се запасявам ли с ботуши за "акванещо си" или няма да има наводнения? Дъждобрани и чадъри ще взимаме явно, но иначе не звучи студено. Има ли резки промени в температурата сутрин и вечер?

# 661
Благодаря за отговорите.

Ориентирах се за превоза от и до летището (утре мисля да го букна предварително). Ориентирах се за вапоретите. Хотел имаме. Програма горе долу спретнах. Набелязах ресторанти. Почти съм готова.

За времето имате ли напътствия? Дават го мрачно, но с леки превалявания. около 13-14 градуса, за следващата седмица. Да се запасявам ли с ботуши за "акванещо си" или няма да има наводнения? Дъждобрани и чадъри ще взимаме явно, но иначе не звучи студено. Има ли резки промени в температурата сутрин и вечер?
Въпросите са ви повече от наивни и не четете темите

# 662
Никакви ботуши не ви трябват, има заливане само рано сутрин и то на малка част (най-ниската)на самия площад Сан Марко. Но хората поставят едни дървени скари по които се върви и няма начин да газите вода.... Mr. Green Thinking Не е толкова голямо наводнението... Към 8-9 сутринта вече се е оттеглила водата... Дъждобран или чадър може да се носи, ако го дават да вали...
Да кажа, че който нощува около самия площад Сан Марко, може да бъде събуждан от камбаните, които незнайно защо бият дълго и доста шумно в 00:00  часа и рано сутрин... ooooh!  Laughing

# 663
Krisimor, а дали е възможно да сте малко по-любезен:) Ако въпросите ви дразнят не отговаряйте:)

Да попитам - нужно ли е предварително да купувам билети за вапоретките или може и на място?

# 664
Krisimor, а дали е възможно да сте малко по-любезен:) Ако въпросите ви дразнят не отговаряйте:)

Да попитам - нужно ли е предварително да купувам билети за вапоретките или може и на място?
Няма нужда

# 665
Никакви ботуши не ви трябват, има заливане само рано сутрин и то на малка част (най-ниската)на самия площад Сан Марко. Но хората поставят едни дървени скари по които се върви и няма начин да газите вода.... Mr. Green Thinking Не е толкова голямо наводнението... Към 8-9 сутринта вече се е оттеглила водата... Дъждобран или чадър може да се носи, ако го дават да вали...
Да кажа, че който нощува около самия площад Сан Марко, може да бъде събуждан от камбаните, които незнайно защо бият дълго и доста шумно в 00:00  часа и рано сутрин... ooooh!  Laughing

Hug Благодаря!

# 666
Здравейте, момичета,
Препоръчайте ми място за хапване, не държа да е скъп ресторант, но да може да седне спокойно човек и да не бърза, най-добре е да мога да направя резервация предварително, защото сме 6 човека. Някъде около моста Риалто, но приемам и други изпитани предложения.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 17:04 от katy71

# 667
  • София
Здравейте, момичета,
Препоръчайте ми място за хапване, не държа да е скъп ресторант, но да може да седне спокойно човек и да не бърза, най-добре е да мога да направя резервация предварително, защото сме 6 човека. Някъде около моста Риалто, но приемам и други изпитани предложения.

Прочети тук...
http://bg-mam.ma/p/933682/34248056
Ако не е ясно питай...

# 668
  • София
Утре пътувам за Венеция, ще съм с проклет пубер.
Препоръчайте места, които да са интересни за разглеждане от пубери, моля.
Пристигаме утре по обяд и си тръгваме в понеделник отново по обяд.

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 12:03 от змия

# 669
За пубер мисля разходка с гондола ще е интересно и двореца на Дожите  (ако знае английски е интересен тура с гид)...

# 670
  • Торонто
Здравейте,

Ще бъдем във Венеция през август. Налага се да отседнем близо до гарата поради многото ни багаж.
Bled ми препоръча хотел Santa Chiara, който много харесах, но се оказа, че за семейство от 4 човека трябват 2 стаи, което не ни устройва като цена, а и по принцип.
Сега се чудя дали да не потърся апартамент, но ми е малко притеснено, понеже досега винаги сме ползвали само хотели.

Искам да попитам района около гарата по принцип безопасен ли е, в смисъл знаете как в други градове точно около гарата не е много препоръчително да се отсяда.
Друго - ако разширя малко периметъра докъде горе долу да гледам, къде точно е венецианското гето (за да го избегнем)?
А такси от гарата може ли да се вземе, в случай, че изберем по-далечно място?

Искаме вечер да седнем в някое приятно заведение, да се разхождаме докъм 10 и след това прибирането ни в хотела/апартамента да бъде по оживени улици, и също и самият хотел да не е в много затънтена уличка.

Някой дали може да даде мнение за следните места?

https://www.booking.com/hotel/it/ninaccomodations.en-gb.html?aid … iw_btn#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/albergo-marin.en-gb.html?aid=35 … l&#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/casa-dei-pittori-venice-apartme … iw_btn#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/tivoli-venezia.en-gb.html?aid=3 … las_src=hp_iw_btn

Благодаря предварително!

# 671
Във Венеция не видях затънтена улица или опасна улица...Grinning Август ще е бъкано с туристи, навалица и шум около гарата... Като искате да се разхождате до късно вечер, най-добре да вземете хотел на самия Сан Марко... Какво значи сте с много багаж, нормално всеки пътува с куфар и ръчна чанта? Това не е много багаж... Но на Сан Марко ще трябва да го дърпате багажа от стоянката на вапоретите до самия хотел. Най-добре вземете хотел на Пиацале Рома, от там и пеш се ходи до Сан Марко...Grinning

# 672
На нашия пубер й беше безкрайно скучно. Цели нощи в чата, денем лежи и дреме  на всяка пейка, вапоретка и т. Н. Сега, четири години по- късно пак си мечтаела за Венеция... Явно всяко нещо с времето си.

# 673
  • Торонто
Във Венеция не видях затънтена улица или опасна улица...Grinning Август ще е бъкано с туристи, навалица и шум около гарата... Като искате да се разхождате до късно вечер, най-добре да вземете хотел на самия Сан Марко... Какво значи сте с много багаж, нормално всеки пътува с куфар и ръчна чанта? Това не е много багаж... Но на Сан Марко ще трябва да го дърпате багажа от стоянката на вапоретите до самия хотел. Най-добре вземете хотел на Пиацале Рома, от там и пеш се ходи до Сан Марко...Grinning

Не знам с какво пътува всеки и какво е нормално, но много багаж просто си значи много багаж Simple Smile много куфари да кажем.
На всеки пътуването е различно. Нашите 2 нощувки във Венеция например са последните от 25 дневно пътуване.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт