Венеция /Тема 5/

• 141 385
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, мислите ли, че трябва да закупя билети за  забележителностите предварително? Дали в края на април, опашките са много големи? Чудя се за Венеция уника, но като че ли не ми е толкова изгодна...включва много неща, за които няма да имам много време. Основното ми е двореца на доджите, базиликата и търся къде да взема онлайн skip the line за кулата...Моля за помощ

# 676
Здравейте,

Ще бъдем във Венеция през август. Налага се да отседнем близо до гарата поради многото ни багаж.
Bled ми препоръча хотел Santa Chiara, който много харесах, но се оказа, че за семейство от 4 човека трябват 2 стаи, което не ни устройва като цена, а и по принцип.
Сега се чудя дали да не потърся апартамент, но ми е малко притеснено, понеже досега винаги сме ползвали само хотели.

Искам да попитам района около гарата по принцип безопасен ли е, в смисъл знаете как в други градове точно около гарата не е много препоръчително да се отсяда.
Друго - ако разширя малко периметъра докъде горе долу да гледам, къде точно е венецианското гето (за да го избегнем)?
А такси от гарата може ли да се вземе, в случай, че изберем по-далечно място?

Искаме вечер да седнем в някое приятно заведение, да се разхождаме докъм 10 и след това прибирането ни в хотела/апартамента да бъде по оживени улици, и също и самият хотел да не е в много затънтена уличка.

Някой дали може да даде мнение за следните места?

https://www.booking.com/hotel/it/ninaccomodations.en-gb.html?aid … iw_btn#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/albergo-marin.en-gb.html?aid=35 … l&#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/casa-dei-pittori-venice-apartme … iw_btn#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/tivoli-venezia.en-gb.html?aid=3 … las_src=hp_iw_btn

Благодаря предварително!

Значи, много неща съм чела, които Блед е препоръчала и по тях съм си правила екскурзията и не съм сбъркала. Ако сте с много багаж, може би наистина е добре да сте в близост до гарата или Феровия, където бяхме ние.
Във Венеция "гарата" или "гетото" не са като на други места. Не е престъпно и мизерно и в никакъв случай не е страшно, безлюдно или тъмно. Не намерих нито една малка уличка в цяла Венеция, в която да ме е страх да вляза сама посред нощ. Гетото не знам защо бихте го избягвали също.
Такситата са коментирани и друг път, че са скъпи според мен, но преценката остава за всеки индивидуална. Начална такса е 12 евро, за да стъпиш вътре. След това е по 2 евро на минута. Ако е по сигнал да дойде да ви вземе от някъде - 5 евро допълнително.

Относно хотелите мнение не мога да дам. Нашия беше на 5 минути от П-ле Рома и на самата спирка Феровия, но ние бяхме с по една раница на гърба.

Някой беше питал за ресторант. Не знам дали е късно, но искам да препоръчам много Ресторант Векио Позо. Не знам колко е далеч от Риалто, може би на около 20 минути пеш.
Таксата на човек беше 2.50, но въпреки това не платихме голяма сметка. Всяка вечер беше пълно, главно от местни и с резервации. Персонала също са само местни.

Друго заведение, което също беше много вкусно, евтино и даже нямаше предварителна такса, но с доста по-бедно меню е Пица Витория, която се намира на самия мост отатък спирка Феровия. Веднага след Бургер Кинг срещу Магнум. Много приятно, малко и уютно заведение с приветлив и усмихнат персонал.

Никой не ме е питал, но искам да споделя, за тези, които пътуват с шател от и до летище Тревизо. Има разписание с фиксирани часове на тръгване, които често не се спазват от автобусите. На отиване пристигнахме в 12:00 и нямах представа какво е летището и се притеснявах дали ще ни стигнат 50 минути за да хванем на време автобуса, който трябваше да тръгне в 12:55. 10 минути по-късно вече бяхме в автобуса и след още 10 в 12:25 някъде той тръгна. На връщане отидохме половин час по-рано от обявения час за тръгване и точно започваха да качват пътниците. Имаше доста хора и автобуса се напълни и нямаше смисъл да седи и тръгна в 10:35 вместо в обявения час 11:00. Така, че ако намеренията са ви да отидете 5 минути по-рано, аз лично не бих препоръчала, или ще чакате следващия още час.

Не знам дали на място е така, но ако си вземате билета от сайта предварително, има 2 евро отстъпка и билета става 20 евро отиване и връщане, когато пътуват двама или повече човека заедно.

Ние също водихме с нас пубер, който нищо не искаше да прави и нищо не му харесваше и с нетърпение чакаше да се върне в хотела. Само ресторантите му харесаха. За това, съвети нямам Satisfied

Магазин Кооп има на самата п-ле Рома ако някой иска да се запаси с води или каквото друго го влече. Има и други магазини, но те са трудни за обясняване. Този кооп се намира точно на спирката на вапоретите на п-ле Рома.

Не на последно място да си кажа мнението за още един ресторант, който НЕ препоръчвам. Отново, всеки си преценява, но това е мое мнение. Въпросния ресторант изглеждаше добре и въпреки лошите мнения в трип адвайзър решихме да влезем и да му дадем шанс на обяд. Поръчахме яденето, но не искахме нищо за пиене и сервитьора каза, че "не може без пиене или вратата е ето там". Отзив за храната не мога да дам, защото станахме и си тръгнахме.

# 677
  • Торонто
БебОле, много ти благодаря за изчерпателната информация.
Вие в кой хотел бяхте и доволни ли сте от него?

Също при положение, че се спи около гарата и повечето обекти не са ти близо, има ли изобщо разлика дали си отседнал там или в Местре?

# 678
Има, разбира се. Ако спиш до гарата всичко във Венеция ти е на 20 минути пеша. От Местре няма как да отидеш пеша до Венеция. Градът е малък, не се заблуждавайте, пълно е с хора, можеш и в 11-12 през нощта да се прибереш пеш.
За Местре трябва да се съобразяваш с транспорт.

# 679
  • In transit
Има, разбира се. Ако спиш до гарата всичко във Венеция ти е на 20 минути пеша. От Местре няма как да отидеш пеша до Венеция. Градът е малък, не се заблуждавайте, пълно е с хора, можеш и в 11-12 през нощта да се прибереш пеш.
За Местре трябва да се съобразяваш с транспорт.
Е той е по-редовен и на често от нашия градски транспорт. Има влакове на всеки 10 минути и стигат до Местре за 10 минути. Последния е към полунощ. Аз съм спала близо до гарата в Местре и не смятам, че е толкова криминален районът. Но пък разликата в цените на хотелите не е за пренебрегване. Всеки има различен бюджет и възможности.

# 680
Няколко пъти сме спални в местре и в хотели и в апартаменти . Включително и до гарата. За четиричленно семейство с големи деца настаняването и изхранването си е от голямо финансово значение. Ползвали сме и влак и автобус до Венеция  - всичко е в пъти по - удобно редовно и безпроблемно отколкото в бг. И до късно което също е немаловажно.

# 681
Здравейте, момичета,
Препоръчайте ми място за хапване, не държа да е скъп ресторант, но да може да седне спокойно човек и да не бърза, най-добре е да мога да направя резервация предварително, защото сме 6 човека. Някъде около моста Риалто, но приемам и други изпитани предложения.

Прочети тук...
http://bg-mam.ma/p/933682/34248056
Ако не е ясно питай...

Благодаря, Bled,
А дали имаш впечатления от това място
www.damamo.it
Отзивите не са лоши и ми изглежда приятно. Това за едната вечер, а за другата ще избера нещо от твоите предложения.

# 682
Момичета, мислите ли, че трябва да закупя билети за  забележителностите предварително? Дали в края на април, опашките са много големи? Чудя се за Венеция уника, но като че ли не ми е толкова изгодна...включва много неща, за които няма да имам много време. Основното ми е двореца на доджите, базиликата и търся къде да взема онлайн skip the line за кулата...Моля за помощ

Не знам дали някой вече ви е отговорил, но ако не е, ето това е онлайн:
https://www.venetoinside.com/attraction-tickets-in-veneto/ticket … -basilica/#choose
Пропусни опашката в Двореца на Дожите х 3 EUR на човек
https://www.venetoinside.com/attraction-tickets-in-veneto/ticket … p-the-line-entry/
Пропусни опашката в камбанарията Свети Марко

# 683
  • София
Опашката за камбанарията не бе малка, но за точно един час успяхме да чакаме, да се качим, разгледаме, снимаме и да слезем. Редовната цена е 8 евро за възрастни и 4 евро за ученици до 17 години включително.
За базиликата опашката вървеше доста по-бързо. Влязохме безплатно в неделя, а вътре по желание може да се плати на 3 различни каси за определени части.

За двореца на дожите си купихме билети предния ден и нямаше никаква опашка. Билетът важи и за още 3 музея на площад Сан Марко, в които се влиза от един вход и се минава от музей в музей.

# 684
На камбанария се качихме  без опашка на по-ниска цена на отсрещния остров (дано се включи някой с имена защото не са ми сила). И изгледът не беше по- лош.

# 685
  • Milano
Сан Джорджо.

В края на април имаме празници.
На 25.04 е празник на Освобождението на Италия, децата са ваканция от тогава до 01.05, много хора почиват в същият период, следователно напливът навсякъде е по-голям от обикновено.

За мен опашката в Палаццо Дукале беше голяма, преди месец в делничен ден, в който валеше на моменти - тоест в несилен сезон и при все че пристигнахме с първият влак от Милано.

В подобен период (25.04 - 01.05) опашката за Ватиканските музеи в Рим достигаше почти до Колоните на Сан Пиетро.

Ако не желаете да купувате онлайн сега, винаги може да го направите на момента според ситуацията - поне сега технологията и телефоните го позволяват. Wink

Софи, ти отвъд океана ли живееш?

Много типични въпроси за там задаваш, особено за гетото Grinning, плюс многото багаж и дългото пътуване.

Всеки пътува различно, не сме всички с куфар и раница, аз ходя без нищо - хващам влака сутрин и се връщам вечер, когато си правим разходка до Венеция.

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 12:09 от regina di cuori

# 686
Relaxed

Всеки пътува различно, не сме всички с куфар и раница, аз ходя без нищо - хващам влака сутрин и се връщам вечер, когато си правим разходка до Венеция.

Който живее в Италия си личи... може да отскочи само за кафенце на площад Сан Марко...Stuck Out Tongue Closed Eyes  Охх как ми се иска да седна лятото навън на Cafe Florian и да гледам гълъбите...
Аз вече пътувам с по-малко багаж, навремето изнасях цялата къща както се смее ММ, но после ползвам много малко неща и си оставам само с мъкненето. Сега само куфар и дамската ми чанта, каквото такова... Но това търкаляне на куфарите по уличките на Сан Марко си е предизвикателство... А как се намира адрес там, добре че ММ има добра ориентация, че аз все щях да съм загубена...SmileRelaxed

# 687
  • Milano

Който живее в Италия си личи... може да отскочи само за кафенце на площад Сан Марко...Stuck Out Tongue Closed Eyes  Охх как ми се иска да седна лятото навън на Cafe Florian и да гледам гълъбите...

Laughing

Само за това, не Grinning, кафето е хубаво навсякъде.

Аз обожавам да обядвам в някой ресторант на Riva degli Schiavoni и да съзерцавам морето и гледката наоколо (Сан Джорджо, Санта Мария Делла Салуте, Канал Гранде, гондолите), всичко обляно в слънце. Heart Eyes

Обаче последният път не ми се получи, заради дъжда и обядвахме накъде навътре из уличките зад Базиликата, но пък имах компенсация откъм музиката.

После релаксиране в гондолата - кеф.

# 688
Ооо гондолите....Малко ме беше яд, че на място ни предлагаха два пъти по-евтино отколкото букнах онлайн... Но такава емоция... Бяхме само двамата с ММ в тези луксозните гондоли, гондолиера ни беше голям симпатяга, свиреше и пееше през цялото време. После се движихме заедно с друга гондола в която един мъж правеше серенада с един акордеон... Беше по залез слънце и после пуснаха светлините и стана много романтично... Ах Венеция...Hug
Сега наскоро гледах филма Туристът и пак си спомних любими гледки...

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 16:44 от lunna pateka

# 689
  • Milano
Колко платихте?

Аз си имам някои фикс-идеи, като да вземам гондола пред Сан Марко (както казах любимата ми гледка с морето отпред) и после да мине под Моста на въздишките и т.н.

30 мин. е 80 евро (през деня), повече е за 120. На нас обаче ни направиха отстъпка за 100.
Тръгнахме уж за кратката обиколка и после малката веднага промени мнението, че искала дългата. Laughing
Водата се беше вдигнала доста и трябваше доста да накланя гондолата, за да минем под някои мостове.

После разказват много интересни неща гондолиерите.

Нещо, което ме впечатли е липсата на нощен живот.
Каза, че дискотеки нямало, дори и в Местре - това е абсолютен минус за мен. Grinning

Много харесвам Venezia, la luna e tu с Алберто Сорди с венециански акцент.

Общи условия

Активация на акаунт