Венеция /Тема 5/

• 141 370
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Аз букнах самостоятелна гондола (само за двама) за 30 мин за 140 евро по залез слънце.. Но отидохме на пиера по рано и гондолиера беше там, нямаше други клиенти и каза да се качваме.. Доста ни вози над тези 30 мин... По каналите обикаляхме, под мостчета, после излезе в големия канал където ходят вапоретите.. Там духаше доста вятър, имаше и други гондоли и ставаха вълнички... Абе кеф... Върна ни по тъмно и всичко светеше... Беше преди Коледа и имаше светещи гирлянти по мостовете... И много украсени елхи... Една такава вълшебна коледна атмосфера... Единственото което очаквах, но нямаше беше миризмата на печени кестени по улиците... Но на Сан Марко може би не им позволяват... Grinning
Ееех размечтах се пак... Но пак ще отидем във Венеция, този път по топло и слънчево време...

# 691
  • Торонто
Regina, да, но въпросите ми не са продиктувани от това... Още от малка имам фобия от тъмни улици и така до ден днешен.
A можеш ли да ми кажеш име на ресторант, който си харесала от споменатите от теб локации?

Не мога да реша до гарата във Венеция или до гарата в Местре да спим, голяма дилема Simple Smile

# 692
Не мога да реша до гарата във Венеция или до гарата в Местре да спим, голяма дилема Simple Smile

Ако цената не е много различна вземи по-хубавата локация, където си на пешеходно разстояние и не се налага всеки ден да ползваш някакъв транспорт. Освен това аз например гледам и самия хотел, какви удобства и екстри има. Даже и за 2 нощи да е, не е приятно да няма топла вода или парно /зимата/, защото и такива случаи съм имала.. Ако има включена закуска в цената още по-добре... И не на последно място избирам да е близо до спирка на транспорта до гара/летище, защото да мъкнеш куфари на голямо разстояние не е работа...
А понякога избирам хотела просто по красота, все пак да си доставиш удоволствие и кеф на ваканция никак не е за пренебрегване... Smile
Забелязала съм, че хубавите ми спомени за едно туристическо място винаги са свързани и със спомена за удобен и уютен хотел... Не пестя пари от хотела, може да спестя от обществен транспорт или самолетни билети, от храна/пиене/, но не и от нощувките... Лошите условия и неудобната локация ще ти развалят настроението, поне при мен е така....Relaxed

# 693
  • София
Благодаря regina de cuori,katy71 Flowers Hibiscus
Сега открих полезно инфо (надявам се, не само за мен) От 27 април до края на октомври, Двореца на дожите работи до 23:00ч. всеки петък и събота. Последно влизане в 22:00.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 23:18 от gatanegra

# 694
Аз букнах самостоятелна гондола (само за двама) за 30 мин за 140 евро по залез слънце.. Но отидохме на пиера по рано и гондолиера беше там, нямаше други клиенти и каза да се качваме.. Доста ни вози над тези 30 мин... По каналите обикаляхме, под мостчета, после излезе в големия канал където ходят вапоретите.. Там духаше доста вятър, имаше и други гондоли и ставаха вълнички... Абе кеф... Върна ни по тъмно и всичко светеше... Беше преди Коледа и имаше светещи гирлянти по мостовете... И много украсени елхи... Една такава вълшебна коледна атмосфера... Единственото което очаквах, но нямаше беше миризмата на печени кестени по улиците... Но на Сан Марко може би не им позволяват... Grinning
Ееех размечтах се пак... Но пак ще отидем във Венеция, този път по топло и слънчево време...

Здравейте, може ли да споделите къде направихте резервация за гондолата? И най-добър маршрут, място от където да се вземе?
Благодаря ви предварително!

# 695
За гондолата ето от тук букнах, коректни и на лесно място е пиера от където се качваш и слизаш:

https://www.city-discovery.com/ksearch.php?keywrd=Venice%20Priva … es%20scheduled%20

# 696
  • Milano
Лунна пътека, много хубав разказ.

На мен ми беше за първи път през зимата и с преваляване.

При топло и хубаво време още повече ще ти хареса (мисля).

Софи, не мога да препоръчам, за съжаление.

Забелязах негативна промяна - масово персонала е чуждестранен, в това число и в кухнята и се отразява на храната.

Особено бангладешци, които не могат да кажат две думи на италиански, не разбират какво им се говори.
Аз общувах със собственика.

Нивото е доста под нормалното за всеки един квартален ресторант в Италия.

Естествено нямам широк поглед, понеже се храня там еднократно и не бях ходила от много отдавна.

Обаче мога да препоръчам да си купите нещо от Antica murrina - отлично качество изпробвано през годините - бижута и т.н.

пп. също и каквото и да било от vetro di Murano - стъкло от Мурано.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 15:53 от regina di cuori

# 697
Antica murrina и на мен са ми любими, имам 2 гердана и пръстен. Аз знам два магазина - на моста Реалто, и вляво от базиликата.

# 698
  • Milano
И на гарата има.

Видях 2-3 гердана, които много ми харесаха, подминах, и после се върнах  Laughing и си купих - много са хубави и тежат на врата, прекрасна изработка.

# 699
  • In transit

Софи, не мога да препоръчам, за съжаление.

Забелязах негативна промяна - масово персонала е чуждестранен, в това число и в кухнята и се отразява на храната.

Особено бангладешци, които не могат да кажат две думи на италиански, не разбират какво им се говори.
Аз общувах със собственика.

И аз го забелязах това последния път като бяхме там. Но май не е само във Венеция. И в други градчета съм засичала чуждестранен персонал в ресторантите. А в Падуа се засилихме да ядем панцероти, влизаме в едно заведение, където ги предлагаха и вътре само китайци. ММ се завъртя и излезе. Каза, че не бил дошъл в Италия да яде китайски панцероти. Joy

# 700
Това за китайците и бангладешците го писах и аз за посещението ни преди две години. Иначе като бяхме за пръв път  2012 чужденци сред персонала във Венеция не сме забелязали, а бяхме една седмица.

# 701
  • Стара Загора
Здравейте дами.

На 29-ти заминавам на екскурзия и ще имаме ден във Венеция. С България Травъл ще сме засега. Днес си разглеждам програмата и какво мога да избера. http://bulgariatravel.bg/Klasicheska-Italiya
Разходката до Пунта Сабиони е 9 евро в посока и 6,50 за Гранд Канале. Прочетох необходимото от първи пост и си направих скрийншотове. Като гледам цените са сходни, но пък не знам дали ако си купим дневни карти (20 евро на човек, ако правило съм разбрала и няма промяна) няма да е по-добре. Притеснява ме единствено че не знам езика, а за италианците и французите казват че дори да говорят английски, не искат да отговарят.

Иначе това предлагат ТА, но не искам да бързаме и да не можем на спокойствие да хапнем, да се разходим и направим снимки.

Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко - 9 EUR;
Маршрутно корабче по Канале Гранде за 90мин. - 6.50 EUR;
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека - 13 EUR (раб.време 9-19ч. и 8.30-17ч. в неделя);
Ка д`Оро - 10 EUR;
БазиликатаСан Марко - Иконостаса - 2 EUR + Венецианските коне - 4 EUR;
Кулата Сан Марко - 8 EUR,
Галерия Академия - 6.50 EUR (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).
Еднодневна карта за корабче във Венеция – 16 Eвро;
Kолекция авангардно изкуство Пеги Гугенхайм – 10 Евро;

Друго какво бихте препоръчали?
И за Флоренция са ми големи колебанията какво да изберем, че ще пристигнем около 12 и обиколката с групата ще е до 14,30. За там съм набелязала Уфици, Колизеума и ватиканските музеи. Приятелка ми препоръча и Палацо Векио. Прочетох малко за галерията и ако правилно съм се ориентирала, са свързани. Каза ми обаче че само за Уфици ще са ми нужни 3-4 часа. Центъра и пиацале Микелеанджело.

Скрит текст:
Купола на Дуомо - 6 EUR (раб. време 9.00-19.30ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
Баптистерио на Дуомо - 3 EUR (раб. време 14.00-19.00ч.);
Параклис на Медичите „Сан Лоренцо"- 6,50 EUR (раб. време 8.50-18ч., неделя 8.30-13.50ч. (затворен в понеделник);
Галерия Уфици - 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава) - раб. време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
Галерия Академия - 6,50 EUR (раб. време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
Двореца Пити - Галерия Палатина и апартаменти реали - 11,50 EUR (раб.време 8.15-18.30., затворен в понеделник);
Двореца Векио - 6 EUR (раб. време 9-19.00ч., четвъртък 9-14.00ч);
Къща-музей Данте - 4 EUR (затворена в понеделник и четвъртък),
Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR,
Къща - музей Микеланджело - 6.50 EUR - раб. време 9.30-14.00ч., (затворена във вторник).

Догодина ми се ще да направя 5 дни само във Флоренция и толкова в Рим, че за 3 дни за тях нищо няма да видя.

Благодаря Ви за информацията, която споделяте! Flowers Hibiscus

# 702
  • Бургас

И за Флоренция са ми големи колебанията какво да изберем, че ще пристигнем около 12 и обиколката с групата ще е до 14,30. За там съм набелязала Уфици, Колизеума и ватиканските музеи.
Малко си объркала градовете...Колизеума и Ватиканските музеи са в Рим. Това време е колкото да си направите разходка по площадите...

Приятелка ми препоръча и Палацо Векио. Прочетох малко за галерията и ако правилно съм се ориентирала, са свързани.
Не са свързани, просто се намират в близост. Палацо Векио работи до много късно /22.00 часа, ако не се лъжа/което е придимство, когато имаш малко време/.Палацо Пити си заслужава също. Но реално вие нямате време за нищо. Пред Уфици опашката е...

# 703
  • Стара Загора
Да, знам че са в Рим. Не съм объркала, явно не го написах разбираемо... в Рим ще сме 2 дни.

Май няма да резервират предварително билети за Уфици и много ще ме е яд...

# 704
  • София
Здравейте дами.

На 29-ти заминавам на екскурзия и ще имаме ден във Венеция. С България Травъл ще сме засега. Днес си разглеждам програмата и какво мога да избера. http://bulgariatravel.bg/Klasicheska-Italiya
Разходката до Пунта Сабиони е 9 евро в посока и 6,50 за Гранд Канале. Прочетох необходимото от първи пост и си направих скрийншотове. Като гледам цените са сходни, но пък не знам дали ако си купим дневни карти (20 евро на човек, ако правило съм разбрала и няма промяна) няма да е по-добре. Притеснява ме единствено че не знам езика, а за италианците и французите казват че дори да говорят английски, не искат да отговарят.

Иначе това предлагат ТА, но не искам да бързаме и да не можем на спокойствие да хапнем, да се разходим и направим снимки.

Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко - 9 EUR;
Маршрутно корабче по Канале Гранде за 90мин. - 6.50 EUR;
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека - 13 EUR (раб.време 9-19ч. и 8.30-17ч. в неделя);
Ка д`Оро - 10 EUR;
БазиликатаСан Марко - Иконостаса - 2 EUR + Венецианските коне - 4 EUR;
Кулата Сан Марко - 8 EUR,
Галерия Академия - 6.50 EUR (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).
Еднодневна карта за корабче във Венеция – 16 Eвро;
Kолекция авангардно изкуство Пеги Гугенхайм – 10 Евро;

Друго какво бихте препоръчали?
И за Флоренция са ми големи колебанията какво да изберем, че ще пристигнем около 12 и обиколката с групата ще е до 14,30. За там съм набелязала Уфици, Колизеума и ватиканските музеи. Приятелка ми препоръча и Палацо Векио. Прочетох малко за галерията и ако правилно съм се ориентирала, са свързани. Каза ми обаче че само за Уфици ще са ми нужни 3-4 часа. Центъра и пиацале Микелеанджело.

Скрит текст:
Купола на Дуомо - 6 EUR (раб. време 9.00-19.30ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
Баптистерио на Дуомо - 3 EUR (раб. време 14.00-19.00ч.);
Параклис на Медичите „Сан Лоренцо"- 6,50 EUR (раб. време 8.50-18ч., неделя 8.30-13.50ч. (затворен в понеделник);
Галерия Уфици - 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава) - раб. време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
Галерия Академия - 6,50 EUR (раб. време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
Двореца Пити - Галерия Палатина и апартаменти реали - 11,50 EUR (раб.време 8.15-18.30., затворен в понеделник);
Двореца Векио - 6 EUR (раб. време 9-19.00ч., четвъртък 9-14.00ч);
Къща-музей Данте - 4 EUR (затворена в понеделник и четвъртък),
Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR,
Къща - музей Микеланджело - 6.50 EUR - раб. време 9.30-14.00ч., (затворена във вторник).

Догодина ми се ще да направя 5 дни само във Флоренция и толкова в Рим, че за 3 дни за тях нищо няма да видя.

Благодаря Ви за информацията, която споделяте! Flowers Hibiscus

Нещо не са ти верни цените.
13 евро е цената за 4-те музея за ученици.
Иконостасът в базиликата не помня колко беше, но мисля, че бе над 2 евро.
това имам от извлечението от банката за един възрастен и един 16-годишен:
CASSA CAMPANILE VENEZIA 12.00 EUR - това е кулата
CASSA TESORO-BATTISTER VENEZIA 4.50 EUR - това е в базиликата
CASSA MUSEO VENEZIA 7.50 EUR - предполагам, че е терасата и музея с конете

А и не мисля, че ще успееш да изпълниш програмата си за Венеция за един ден.

За Уфици не се надявай, ако нямаш предварително купен билет. А да висиш на опашка няколко часа е абсурд, ако имаш само един ден.
Когато бях там преди около 100 години, статуята на Давид бе в Галериа делле Академия.

Общи условия

Активация на акаунт