Говорим си за свръхестественото

• 112 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Много ми се иска тази дискусия да се развие. Уповавам се на разни неща, но ми се иска споделеност.

# 451
Ънче, а дали може да сме направили избор да сме животни.

Не съм виждала себе си в такава същност, нито съм говорила с някой, който се е виждал. Не изключвам обаче изобщо такава възможност.

# 452
  • Вече в моята си приказка...
Аз пък вярвам, че няма прераждане. Няма нищо след Края. Просто "заспиваш" без сънища. Смъртта бих я съпоставила с действието от упойката - никъде не си, няма време, няма усещане, няма минало,  няма спомени. Измъчва ме тази вяра, затова ме е страх от смъртта. Страхът, че вече те няма, че вече нямаш бъдеще, че няма нищо, че вече няма да чувстваш, обичаш, да се ядосваш - гадно е! Мразя да мисля за смъртта.

# 453
Възможно ли е да имаш повече от една сродна душа в любовта.
Попи, и от какво те е страх, не разбрах. Повечето ги е страх от неизвестното, ти си туширала тоя страх.  Край и няма страх. Хаха, надявай се.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 23:31 от Джаста Праста

# 454
Kati95, веднъж с баба си говорихме, само двете бяхме и от коридора се чу свиркането на дядо. И двете го чухме, няма как да е от друг човек и е много специфично... Тя ме пита чу ли го, замръзнахме и двете, свиркането се повтори и тя каза дядо ти е това. Знам, че звучи ненормално, но и двете усетихме присъствието му.

А как си обяснявате починали близки, които се "появяват" в труден момент, като операция примерно?

# 455
  • Мадрид / София
Аз пък вярвам, че няма прераждане. Няма нищо след Края. Просто "заспиваш" без сънища. Смъртта бих я съпоставила с действието от упойката - никъде не си, няма време, няма усещане, няма минало,  няма спомени. Измъчва ме тази вяра, затова ме е страх от смъртта. Страхът, че вече те няма, че вече нямаш бъдеще, че няма нищо, че вече няма да чувстваш, обичаш, да се ядосваш - гадно е! Мразя да мисля за смъртта.
Вярвай в каквото си поискаш, ама руски учен доказва с тройна апаратура, че веднага след последното издихание от тялото се отделя особена сустансия, която витае три дни около тялото и после изчезва. Гледах и интервюта с мед. сестри, които се грижат за болни в последна фаза и също виждат или усещат присъствие. Прераждане има след определено време след смъртта. Като това време е различно за всеки един.

# 456
Ън, моля те и аз да ни кажеш мнението си за това какво става с душите на животните след смъртта им.

# 457
Гъбите нали не са растения? Техните души витаят ли по 3 дена?
Интересуват ме по-специално червените мухоморки.
Много съм заинтригуван и от насекомите. Пеперудите душите на какавидите ли са? Нали се освобождават от тленната си обвивка?
Wink

# 458
Прераждането ми изглежда много по-страшно от това, което си описала.
Като казах, че вярвам в него, не съм твърдяла, че ми харесва, просто ми изглежда смислено и вярвам на хората, които твърдят, че си спомнят нещо. Но то в никакъв случай не е утеха.
П.п. била съм под пълна упойка, заради операция - изобщо не е страшно или безнадеждно - спинкаш си. Но де да знам, може да има хора на които да им е неприятно.

# 459
  • В.Търново
И аз съм била 5 пъти под пълна анестезия.Дори съм сънувала понякога през това време.Мен също не вълнува много въпроса за преражданията, много се страхуваме от края, от смъртта, изпадам в ужас като си помисля.Спомвм си, че на 6г голям рев ревах, защото вече осъзнавах, че един ден ще умра. Sad

# 460
  • Мадрид / София
Не се страхувайте от прераждането. Вече сте го правили много пъти. Страхът идва от това, че не си го спомняте. Има методи, като медитация или хипноза, които могат да ви помогнат да си спомните. Разбира се, спомените не винаги са приятни, но правят така, че да се разберем по-добре самите ние и нещата да си дойдат по местата. Най-лесно се помни предишния живот, тъй като е минало сравнително малко време.

# 461
Според мен нещата са устроени по следния начин
Започвам първо с безсмъртната вечна частица,която е истинския,постоянен Аз.
Това е първичния носител на трите аспекта едновременно - Съзнание,Енергия,Материя

В езотериката я наричат Монада,но на мен по-ми допада наименованието  Ану.(Окултна химия -Ч.Ледбитър)
Тази бесмъртна частица е част от полето което наричаме Христово Съзнание,защото това поле е първата проява на Светлината,когато Мракът се трансформира и преминава във второто си състояние,а именно Светлина.
За това и Ин е женски аспект - неоплодената жена,която ражда своя син,Ян-Светлина,мъжки аспект.
НиЩо ,НеЩо,частицата ЩО е материален носител(същност,защото),а НИ и НЕ определят спецификите
Ако разгледаме НИщо и го обърнем обратно ще получим ИН - що,женски аспект,мрак(хаос,вакуум)
НЕщо - ЕНщо, Еньо,Енчо са имена със значение - Слънце,ЕН е Ян аспекта ,Светлина

Тези Ану-та/Монади се откъсват от общото поле и политат в танц на себеосъществяване,като участват в изграждането на най-различни типове материя.

От там и отзвука,че сме били минерали,растения,животни..
След като една Монада натрупа информация и СебеОсъзнаване,тя преминава в по-следващо ниво на материя.
Достигайки фазата да участва в анимирането на човешки скафандър,Монадата получава шанс за огромен еволюционен скок и завръщане в лоното от което се е откъснала.
Всеки организъм/тяло/има свой собствен генератор на енергия(именно Монада и нейните форми на движение(троен спин+ритъм ) и това определяне неговото време на съществуване.
Електромагнитното поле,което се сформира поради произведената енергия -това е личното пространство(аура)
Това важи за планети,растения,животни,хора/хуманоидни форми/

Онова което отличава хуманоидите е,че в тези телесни апарати,поради потенциала който предлагат,дават шанс,генератора на енергия от временен такъв,да се утвърди като постоянен и непроменлив,като с това приключи еволюционния си цикъл,и ще има избор при който може да избере отново да се откъсне от лоното,но вече като по-висша форма на живот и с Енергията си да дава живот на цели планетни системи или Галактики или дори нови Вселени..Кой колкото сила има:)

Конкретно за животните..
Планетното тяло,ведно с цялата прилежаща му флора и фауна се явяват физическото тяло на Планетарната Монада/Ану

Някой по-горе правилно отбеляза,че животните имат групова душа.
Тази душа е енергийно поле образувание и е част от Планетарната Душа.
Все едно снадките от които е направена футболната топка,само дето не са 2Д ,а минимум 4Д( това зависи от много други специфики)..И всяка снадка има максимум 5 пласта,защото 6 и 7 ма обвивка от Планетарната Душа са друга бира..

Нещо подобно имам предвид, но с пластове в дълбочина..

Когато едно животно или растение умре,неговите пластове се разпадат и се сливат с енергийните полета които са го изграждали,а цялата информация и натрупана опитност се синтезират както от всеки първичен атом,така и от планетарната Душа.
Това обуславя еволюцията на материя и форми
Когато се натрупа достатъчно критично количество,качеството се сменя..
Също така мисля,че една голяма част от човешката маса е анимирана именно от тези планетарни полета,а не от индивидуални Монади
Не,че е нещо лошо,то си е фаза от еволюционния етап на планетата..Имам предвид да породи и развие хуманоидна форма на живот без оглед на материя и плътност..Дали ще е плазмена или пък като нашата например?
Дали ще диша във вода или газова среда?А азот ли ще е или кислород?
Всичко това зависи само от спецификите на Монадата която е достигнала възможността да изгради и поддържа планетно тяло.

тороид

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=326.0

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=397.msg3074#msg3074

П.п.В редки случаи си мисля,че високо еволюирала монада може да се въплъти в животнска форма,с някаква конкретна цел,но не мисля,че е модел
Какъв е смисълът да можеш да караш Ролс, обаче да избереш Трабант?

Прераждането трябва да е стане поради пораждане на вътрешен импулс и нищо друго.
Никакви другарски помощи,"ангелски" съвети,духовни придружаващи водачества,не са приемливи за мен,освен ако не са придружени и породени от импулс в Монадата,а не в енергийте пластове(астрални,емоционални,ментални)

Висш Аз с множество едновременни инкарнации в една матрица,но в различни времеви точки.

Модел на реинкарниране

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 13:22 от Какво?

# 462
Какво, много благодаря за отделеното време и обяснението, което ни даде.

# 463
Lyam, всичко, което пише по-долу може и да не се отнася изобщо за теб, затова имаш право да си иронична, но кой знае...... Някои души не се прераждат, те отиват там, където и животинските инкарнации, в общия казан(както го нарича Какво?) Mr. Green За други обаче е различно. И, да, Петя Иванова, и на мен прераждането ми изглежда далече по-страшно от това да заспиш и нищо повече да те не интересува. Много важно колко пъти си се наа*ал, докато си бил еди кой си.   Laughing

Исках да добавя нещо от себе си за "другарската помощ" - всевъзможните там духовни съветници, наставници, водачи и тъй нататък. Все сме ние. Духовният ти водач си пак ти, просто друго въплъщение на собствената ти духовна същност, Висш Аз или както и да му викат.

Попи, смъртта наистина е Края. След нея няма бъдеще. За Попи. Повече няма да те има, няма да вършиш всичко, което сега правиш. Още по-лошо, Попи няма да я има никога повече, тук си само веднъж. Това, което ще се появи, ще бъде много различно. И ако го видиш, няма да го познаеш, няма да СЕ познаеш. Целта не е да живеем вечно такива, каквито сме. Целта е да бъдем всякакви.

# 464
  • София
А дали е вярно, че в седващия си живот отново ще срещнем свои близки от сегашния живот? И дали това е задължително? Или се случва само когато имаме да доразвием отношенията си с тях? И дали имаме възможност да направим избор да ги срещнем отново или то се случва независимо от желанието ни? )(Имам предвид да го изберем още преди да се преродим, докато сме там, където и да е това там).

Общи условия

Активация на акаунт