С какво ви дразнят свекървите- 67

• 90 523
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • при късмета
Снахата е по майчинство. Синът ми се грижи за всичко. Снахата е доволна,  че съм и възпитала такъв мъж,  дори много доволна. Тя с цигарката,  на бира цял ден, все уморена, все нещо я боли. Работа ли да напусна, че да им е по добре?

Докато снаха ти е "на бира цял ден", а синът ти е на работа, кой се грижи за тяхното дете? Или когато снаха ти се грижи за тяхното дете е "на бира", а когато синът ти се грижи за тяхното дете, той вече се грижи? Така ли стана? Синът ти като ходи на работа, това от родителството ли го освобождава? Той баща и съпруг с работно време ли е? Или когато горкият се върне от работа, детето е на пауза и няма нужда от грижи? Естествено, че бащата ще се грижи за детето си. Той е родител точно толкова, колкото и майката. Естествено, че мъжът ще се грижи и за дома си, да не е на хотел? Да се прибере от работа, да удари една пачка в челото на жена си, за да може маминият златен да не бъде безпокоен?

Задължение да се правиш на родител на детето им нямаш.

ПП След като ходиш на работа и не си при тях всеки ден, как така си толкова запозната с ежедневието им и с ежедневието на снаха си, докато и ти, и синът ти сте на работа?

И на мен същите въпроси ми изникнаха. Като е толкова заета с работа тази свекърва, как е наясно с графика на младите по минути?

# 361
  • София
Моят съвет към свекървата е, да не пише повече в тази тема.
Няма начин да не е виновна тя, че знае за ежедневието на младите.
А, кой ли ѝ е казал, интересно, щом е натискана да спре работа, или да мине на 4 часа, че да гледа бебето? Mr. Green
Няма начин снахата да не е перфектна в отглеждането на детето.
Няма начин синът ѝ да е п?тьо, щом ходи на работа, след работа поема детето и готви, и пере, защото е длъжен.
Длъжен е и да будува през нощта, когато бебето плаче.
Той за това е мъж- ако видиш, че му се влачат червата, ще казваш, че поясът му се е разпасъл. Mr. Green
ПП. Никоя снаха няма да посъветва свекървата да почне да отглежда бебето.
Напротив, ако можеха, щяха да пишат на снахата да не се съгласява- чужд човек вкъщи, когото не можеш да действаш, е опасно да пускаш.

# 362
Абсурд  , аз точно за това и попитах какви са тези ултиматуми и кой по точно ги поставя.
Но от който и да идват са абсурдни и точно по тази причина не мога да скоча срещу свекървата.

# 363
  • при късмета
Според мен, точно на тази свекърва, всичко ѝ е свободни съчинения. Никой нищо не ѝ е казвал, тя сама така си тълкува нещата. И преки наблюдения не е възможно да има. Остава нечии чужди думи да ги тълкува както намери за добре.
Абсурд  , аз точно за това и попитах какви са тези ултиматуми и кой по точно ги поставя.
Но от който и да идват са абсурдни и точно по тази причина не мога да скоча срещу свекървата.

По тази причина няма да се получи и адекватен отговор на този въпрос. И 100 пъти да питаш, все едно.

Аз не вярвем майка на три месечно бебе, нищо да не прави по цял ден. Това бебе не яде, не се преоблича, не се мие и разхожда, не се слага да спи по режим,  през времето в което таткото е на работа ли? Как си го представяте?
Бебето ляга да спи предишната вечер и се събужда на следващата като баща му се върне от работа, че да го поеме. Ама разбира се, всички са на този режим  ooooh!

# 364
Провокаторка е  тя.Или  не може да приеме  мъж да  бърше дупе.Тъй  ами ,за какво е снахата тогава.Пък а бира  -да не би за кърма да пийва,щото съм чувала.И малко родители пушат ,повечето спират цигарите дори да са пушачи заради бебето.И на мен не ми се връзва цялата история.Пък знае ли човек ,всякакви ги има и  снахи и свекърви.Може и заедно да живеят.

# 365
  • Оптимист по принуда

Бебето ляга да спи предишната вечер и се събужда на следващата като баща му се върне от работа, че да го поеме. Ама разбира се, всички са на този режим  ooooh!
И аз това се питам. Моята майка така жали брат ми. Как се прибирал от работа и подхващал децата. А снахата - цял ден е вадила топчета от носа нали.

# 366
И моята имаше подобно изказване, което е станало любима наша реплика и често се смеем като си я спомним. ММ бил изморен, защото ходел И на работа.
А пък аз само детето гледам и съм си цял ден вкъщи. А това, че учех магистратура по това време, не се броеше.  Grinning Grinning Grinning

# 367
Снахата е по майчинство. Синът ми се грижи за всичко. Снахата е доволна,  че съм и възпитала такъв мъж,  дори много доволна. Тя с цигарката,  на бира цял ден, все уморена, все нещо я боли. Работа ли да напусна, че да им е по добре?
Майка на идеален мъж, който не е случил в брака.
Мдам.

# 368
  • София
Таз свекърва, мога да поздравя, че така си е възпитала сина. И да я посъветвам да не гледа в канчето на снахата. Много по- спокойно ще си живее и дразнене няма да има Simple Smile
А младите- щом са достатъчно големи да си играят на чичо доктор, то и би трябвало и попарата да си сърбат. Е, малко отмяна от време навреме (събота, неделя по няколко часа), при поискване, може да бъде предложена.

пп- само не разбрах, свеки за кой се вайкаше "не мога да си виждам детенцето"? Не друго, ама ако е за внучето- то не е нейно, а ако за сина, то той, явно е минал бебешката възраст (и което може да е основата на Проблема)

# 369
Мис Джули- една достойна бъдеща свекърва  Whistling Hug bouquet

Хайде сега, все едно не знаете, че наистина има майки, които си прекарват дните висейки по заведения, хранейки детето с една ръка и държащи цигара с другата  Laughing
И с първото дете и сега съм се чудела какви, за Бога, са тези деца, които стоят в колички и мируват часове наред, но очевидно ги има. Чудела съм се и как майките успяват хем да пушат, хем да обслужват детето без да объркат лъжицата с цигарата и обратно, но явно им е рутина  Laughing
И без да съм свекърва, от позицията си на жена в майчинство, горда майка на дете с тръни в дупето, ще кажа, че отглеждането на дете не е нито героизъм, нито най-уморяващото нещо на света, особено ако и другият родител е на място  Wink И си почивам, и във форума съм активна, и дори поработвам от вкъщи понякога. Всичко е въпрос на организация. В пъти по-уморително е да съчетаваш работа на пълен работен ден с водене/вземане от градина, пълноценно общуване, домашни задължения и време за себе си, все пак...но и на това му се намира цаката.
А иначе и аз като Уиш, може да сме една зодия  Laughing- на всичко съм готова и много ще гледам внуци и ще помагам, само да не ми поставят ултиматуми. Поставят ли ми, ще ми видят рогата.

# 370
Не разбрах нормално ли е снахата да пие бира и да пуши по цял ден, или не вярвате, че има такива снахи.

# 371
 Crazy Изядохте я тази свекърва

Честно казано има точно такива майки каквито описва Елиас  Mr. Green Но пък мъжете на тия са далеч от това, което описва Bobkabebkova. Едно е сигурно: който има деца, следва да си ги гледа. Всякакви баби, лели, стринки се вписват при желание и нужда в картинката по взаимно съгласие.

Пък при наличието на по-нахални хора, се вписват и малко по-често в картинката  Joy

# 372
Не разбрах нормално ли е снахата да пие бира и да пуши по цял ден, или не вярвате, че има такива снахи.
Стига да не ангажира свекърва си да напуска работа и да и гледа детето, това дали пие бира и пуши цигари си е нейна работа и на мъжа и.

# 373
Вярваме, естествено. Пие бира, пуши, сигурно и с комшията се задява.  Joy
Не знам дали е нормално, честно казано. Около мен има много майки, които не кърмят и пушат. И бира пият, то в тая жега не мога да приема, че е порок да дръннеш една бира.
И в парка виждам много майки с кенчета. Не мисля, че е редно да съдим.
Виж, ако пуши трева и пие водка, не бих казала, че е ок.

# 374
  • Варна
Аз вярвам, че има. Сред познатите ми има и такива, които не спряха да пушат цялата бременност, че и през кърмаческия период.

Общи условия

Активация на акаунт