С какво ви дразнят свекървите- 67

• 90 523
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
О.к. поправям се.Претенциите на родителите.

И да кажа че не съм свекърва и няма да бъда - тъща съм.

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 13:43 от djoleva

# 316
  • при късмета
Точно на двамата са претенциите, но свекървите винаги, без пропуск, набеждават снахата.
От лични наблюдения, родителите в повечето случаи заедно взимат решенията и налагат режима и позволеното и непозволеното за детето и "претенциите" ги изразява, този който оставя детето на някоя от бабите към момента. Но понеже оставящия детето, боикновенно е майката, дори на свеки да го оставя, като си даде инструкциите веднага е виновна и са само и единствено нейни претенции. А мамин златен, нито ще се погрижи той да остави детето, ако се налага, нито ще е толкова настоятелен, направо ще си го е страх да каже на маминка, какво не трябва да се дава или да не прави детето

# 317
В случая с племеницата ми, основното мрънкащо лице е брат ми  Naughty Може би той е машата, но е факт, че всички безумия идват от неговата уста  Whistling
Дълго го чакаха това дете, сигурно се опитват да дадат най-доброто, но аз лично никога не бих се съгласила да я гледам дори за 15 минути  Whistling
По въпроса с пипането- без майтап, наистина ползваха каишка до скоро  Joy, но с цел да не падне и да не се удари. Иначе те си я водят за ръка, но само родителите имат това право. Околните са потенциални бактерионосци или може да я пуснат и да падне...Не ходи на градина, като тръгне- жална им майка на госпожите  Crazy

# 318
И аз осъзнавам,че  някои  неща-не претенции към мен-но  неща в гледането на децата са  изискани от сина ми.Не  всички.И двамата   са леко  претенциозни  към гледането.
Имаше едно  като виц как се гледа първо дете и как следващите.Те  са на първите две.Дай боже  да има повече,но едва ли.И като зяпна за нещо се размисля защо,та  идвам до извод,че  е негово творение изискването да го кажа.Много се втеляват  по тях.Но  са техните деца и правото да си ги правят каквото искат е  тяхно.Не  ми пречи.Защото още не са достигнали до мен.Вероятно няма да съм  толкова вгледана в нещата,не нарочно.

# 319
В случая с племеницата ми, основното мрънкащо лице е брат ми  Naughty Може би той е машата, но е факт, че всички безумия идват от неговата уста  Whistling
Дълго го чакаха това дете, сигурно се опитват да дадат най-доброто, но аз лично никога не бих се съгласила да я гледам дори за 15 минути  Whistling
По въпроса с пипането- без майтап, наистина ползваха каишка до скоро  Joy, но с цел да не падне и да не се удари. Иначе те си я водят за ръка, но само родителите имат това право. Околните са потенциални бактерионосци или може да я пуснат и да падне...Не ходи на градина, като тръгне- жална им майка на госпожите  Crazy
Ще кажа жалко и за детето.

# 320
Ще кажа жалко и за детето.

И аз така мисля, но нищо не мога да направя  Confused Дано се успокоят с времето.

# 321
По лицето няма да я пипате, но ако сте навън, как няма да я хванете за ръката - на каишка ли го водят това дете?
За ухото, разбира се Mr. Green.
Преди години съпругът ми сподели, че не мислим да живеем в България и съвсем скоро ще се ориентираме към друга държава. Реакцията на свекър ми беше: "Ама как така? Ами ние?" ooooh!. Имаше предвид кой ще ги гледа на старини и ужасно грозно ми стана от реакцията му (свекър ми има още 3 сина, така че не е опрял само и единствено до нас, за разлика от родителите ми, защото аз съм единственото им дете). Съвсем скоро предстои да им съобщим, че много скоро заминаваме (съпругът ми отива с осигурена работа, вече е подписал договора, от фирмата помагат с набавяне на информация и в общи линии не скачаме в тъмното), шегуваме се, че ако свекър ми ни зададе същите въпроси, съпругът ми ще му отговори "Ами, вие оставате тук." Whistling
Това вместо запис, защото ви изпуснах тотално. Hug

# 322
  • при късмета
Ха, ха! темата разби поредния мит. Толкова пъти е коментирана темата с "претенциите на снахата" и свекървите толкова са настоявали, че са само на тази никаквица претенциите. А какво излезе?
 Joy

# 323
Шушулче ,ако спре до тук  е  нормално.Всеки има страхове и  не всеки скача от радост децата му да са далеч.Свива се сърцето  винаги,когато не са  наблизо да ги виждаш и  е нормално.Ненормално е да се попречи заради тези страхове.Защото  може да те тресне и  ледена шушулка зиме докато вървиш по тротоара.Няма да спрем да живеем заради страха.
А   и гледането си е страх.Но  това е дълга тема.Всъщност може би точно този син ще ги "гледа",не винаги   акта е лично действие.Не  се настройвай  негативно предварително,освен ако вече не си настроена,ще ти е  по-спокойно да живееш.

# 324
  • София
Преди години мъжът ми тръгна да прави докторат в чужбина и свекърва ми, която тогава беше на 50 години орева света, че сме ги оставяли сами и нямало кой да ги гледа на стари години. Свекъра беше на 55. Няколко месеца по-късно мъжът ми се отказа и се прибра. Каза, че вече е стар за тая работа, по-добре да си търси по-доходоносно поприще от науката и напусна тогавашната си работа. Тогава пък свекървата пак ревна - Защо е зарязал докторантурата? Какво щели да кажат хората - връща се от чужбина защото се е провалил ooooh! Аз мислех, че ще се зарадва тогава, че ще има кой да я гледа на стари години, ама не - то при нея няма угодия. Сега почти 20 години по-късно все още не сме я гледали - за щастие. Да е жива и здрава жената! Радвам се, че мъжът ми си изпълни желанието - отиде, видя и сам взе решение на база на собствените си желания и очаквания, а не се повлия от тяхното мнение.
А единствената заръка, която съм давала, когато съм пращала големият син при нея е: И да не го глезиш много! Аз си знам, че зад гърба ми си прави каквото си иска, затова и не съм се напъвала да давам нареждания. Малките не съм ги давала по други причини. Не ми харесва възпитателният й подход - само материалното е важно. Щом всички материални нужди са задоволени, значи всичко е наред. Душата на човека е някаква досадна подробност, на която въобще не си струва да се обръща внимание и много други неща. Ценности като милосърдие, разбиране, доброта, грижа, състрадателност, любов, приятелство за нея не съществуват. Всъщност любовта съществува, но трябва да се отнася единствено към нея. Тя да е най-обичаната, обгрижвана и винаги на първо място.
Но всъщност аз наскоро установих, че моята свекърва не е точно за тази тема. Попаднах на темата за невъзможните хора в нашия живот и разбрах, че тя е точно такъв човек. Каквото и да направя няма угодия. Случвало се е дори да й угаждам на желанията, а тя после пак да ревне, че не трябвало да бъде точно така ooooh!

# 325
Жалко за нея.То  без материалното нищо не става,но...се зарадвах на поста ти.Защото доста млади хора го поставят на първо място-материалното де.А то е само част от живота ,средство за другите нещо,които са най-важните да си Човек.

# 326
  • София
Жалко за нея.То  без материалното нищо не става,но...се зарадвах на поста ти.Защото доста млади хора го поставят на първо място-материалното де.А то е само част от живота ,средство за другите нещо,които са най-важните да си Човек.

Благодаря ти за милите думи bouquet До тези изводи обаче стигнах след много изпитания. И аз съм човек като другите, и нищо човешко не ми е чуждо. Имали сме много, наистина много, сега имаме малко. Свиква се. Но имаме и дете с увреждане и ако имам право на едно едничко желание - то ще е детето ми е да е здраво и да може да отлети от гнездото като другите ми деца някой ден. Веднъж, когато свекървата пак беше ревнала как били сами и ние сме надалеко (да кажа, че родният ни град е на 400 км от София и си ходим рядко, но причините за това не са, че е далече, а че с тях е много трудно да се разбираме), аз й казах, че аз пък ще се радвам, ако всяко дете може да си хване пътя самостоятелно и да има свой щастлив живот дори и без мен. Имах предвид и най-малкото дете. Не ме е страх, че ще остана сама, страх ме е, какво ще стане с малкия като ни няма нас. Разбира се, че братята му ще се грижат за него. Но нали и те ще искат да си имат свой живот. Вместо радост да са трима, ще йм оставя грижа. Но тя тези неща не може да ги разбере. Гледа ме и се чуди - дали не съм се чалнала нещо. Тя гледа само и единствено себе си и собствените си представи за това какво трябва да се случва в живота й. Всички трябва да са на пета около нея. Емоционалната й интелигентност е нулева, а иначе се има за много чувствителна Rolling Eyes
Та така, трябва да си го преживял, за да го разбереш, за съжаление.

# 327
Да  ти кажа ,някога ми бе фикс идея  да учат децата ми. Сега стигаме до извода,че можеше да са щастливи и без това.Вярвам,че правиш  най-доброто за детето си.И се надявам да е щастливо,с такава майка вече  е,но има  и още.Още неща ,които ще получи или извоюва за това щастие.И си права-братя и сестри си помагат ,кръв е.Но  всеки има живота си.Дава рамо ,но не може да поеме всичко.Има начини,има средства да се намери път и ти ще го откриеш ,заедно с детето си. Нямам представа какво  му е ,но щом мечтаеш да отлети ,вероятно  е възможно.
Скрит текст:
Имам роднина с дете ,глухонямо е . Работи и живее  в Испания  ,готвачка е ,справя се страхотно с живота си,тя даде много  за него,имаше период ,когато всичкото и  беше за него,но то е успяло дете ,щом е  щастливо,има приятел,не казвам съпруг защото не знам  формалностите ,има дом и  самочувствие  на нормален човек ,по нормален от много други нормални.Това е успех.То  подпомага родителите си дори.Свалила съм и  шапка отдавна.Така че....

# 328
За другият казус с момичето и свекърите у тях в чужбина. Не помня името на потребителката, защото само отгоре ви прочетох (то имало и нова тема  ooooh!), но да й кажа, че няма защо да си слага такъв таралеж в гащите.

Та само разстояние, отстояване на себе си и държане на интересите на семейството си, което се състои от мъж и деца би оправило ситуацията. Успех и дано мъжът ти е на твоя страна!

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 15:53 от Анонимен

# 329
Момичета,  има ли тема,  С какво ви дразнят снахите,  че доста съм набрала?

Общи условия

Активация на акаунт