Милано - 6

• 110 360
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Имам въпрос, свързан с трансферите от Милано до летище Malpensa.
Видях, че има автобусен трансфер до Централната гара с една междинна спирка в Милано - FIERA MILANO CITY (Viale Teodorico - 50m dopo la concessionaria Citroen (verso Malpensa) - http://www.malpensashuttle.it/en/time-table-and-bus-stops.html . Харесахме хотел близо до нея - https://www.booking.com/hotel/it/enterprisemotelmilano.bg.html?a … 610b#availability и ми се струва не лоша възможност да не ходим до Централната гара изобщо. Виждам, че във всички разписания е посочено времето на пристигането на автобуса до тази спирка – през 20 минути са, така че и да изпуснем един, все ще дойде друг.  Simple Smile Няма да ни е фатално, предполагам – последната ни нощувка ще е в хотел около летището, заради ранния час на полета, така че няма да гоним самолет. Не мога да преценя, обаче, дали за неделя следобяд/привечер трябва да купим билети предварително и да се обвържем с час или няма проблем да вземем билети от шофьора. Ако имате наблюдения – има ли възможност автобусите да ни подминават пълни и да не можем да се качим?
Ако вземем билети с час и подраним или изпуснем автобуса си – може ли да ги ползваме за по-ранен или следващ автобус?
Можете ли да ми кажете нещо за района, в който се намира хотелът? Най-вече, дали е спокоен?

# 181
  • София
Този билет за 50 евро е добър вариант според мен, но лошото е че е до 13 г., а "ние" сме на 14. Не ни се рискува . Не че някъде в странство са ни искали документ за детето, но няма смисъл да си разваляме почивката. А за io viaggio in famiglia доколкото разбрах е до 14 г.
Още нещо да те попитам. Във формуляра понеже е на италиански не можах да се ориентирам точно - пишат се само фамилия, име и адрес на детето и родителя, без дата за раждане нали?
Във формуляра на Io viaggio in famiglia се попълва рождената дата както на детето, така и на придружителя. Върху самата карта също се изписва датата на раждане на детето.
За билета от 50 евро никъде не са обръщали специално внимание за възрастта на детето.

# 182
Много съм смотана. Току що Жана Яковлева беше в аптеката. Досрамя ме да и поискам едно рамо за билет за "Тайната вечеря". #Crazy

# 183
  • Milano
Виви, ти си избрала прекрасен район - моята слабост е тази зона.

Няма възможност автобусите да са пълни и да подминат.

Остават винаги (нарочно) свободни места за качващи се от Панаира, които са много малко (обикновено 2-3 човека), повече съм виждала сутрин рано - служители на Малпенса.

Няма нужда от билети онлайн.

На сайта им пишеше (мързи ме да гледам в момента, че можеш да се качиш на по-късен, за по-ранен не помня).

# 184
  • Milano

Например разходка до Санта Маргерита Лигуре и Портофино, ако времето е хубаво - откриват се страхотни панорами от влака и на място.
Влакът директно до Портофино ли отива или трябва прекачване? Благодаря  bouquet

Отива до Санта Маргерита Лигуре, оттам има автобус до Портофино, а може и корабче.

Коя е тази дама в аптеката?

За Io viaggio in famiglia пишеше, че е достатъчно да си попълниш формуляра от сайта и детето да пътува с него (без да ходиш на гишета), важи 60 дни.

Това е отлично за туристи.

Който иска по-голяма продължителност, отива на гише и му прави безплатна карта.

# 185
Благодаря на regina di cuori за помощта в темите за Италия!   bouquet

# 186
Директорката на Българския културен институт в Рим. Пошегувах се. Ще ми обърне някой внимание. Joy Но е факт, че дойде точно когато ровех за билети.
Аз също благодаря за отговорите  на  Regina - бързи, точни и изчерпателни.  Апропо, аптеката ми също се казва Regina и то с италианско звучене.  Blush

# 187
  • София
regina di cuori, благодаря ти!  Hug

# 188
  • Milano
Имаш вкус, ASSAMARIS. Laughing

Виви, там има страхотен изглед към небостъргачите, зоната е богата, хубава.

Моля, Захаринка.

# 189

Хобито си е хоби.  Това е днешната придобивка. Дано открия някое миланско битаче ......

# 190
И от мен благодарности на Regina. За италианските теми много разчитаме на нея.

Между другото и моя хотел е в твоя район, Vivi. Но до моето пътуване има мноого време. Аз тепърва ще чета.

# 191
  • Milano
Специален поздрав за празника на една моя приятелка.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 10:28 от regina di cuori

# 192
Аз не го виждам. Но ако това е целта, значи е ок Simple Smile))

# 193
  • Milano
А сега?

Ти що отваряш, Хел? Laughing

# 194
Щото съм любопитна, разбира се Simple Smile.
Сега се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт