Милано - 6

• 110 362
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
regina di cuori, много благодаря!  bouquet Подобни неща с DJ, коктейли, хапки, добро настроение и пред магазин, съм виждала/ присъствала в Солун и много ми хареса.Разбира се, нерде Солун, нерде Милано, но пък в София почти няма.И още снимки да качиш, и Джони Деп да е в кадър, аз ще съм много благодарна!

По въпроса за стълбите на Дуомо разпитвах в неделя една позната, която редовно ходи до Милано,но се оказа че не е по туристически забележителности, за каквото питах нищо не помнеше или не е ходила.На покрива се е качвала обаче веднъж и се сети,че след асансьора имало малко стълби,но колко не можа да си спомни.Аз също не обичам стълби, откакто бременна се качих по всичките стълби в пещерата Дяволското гърло.Затова изпуснах куп гледки от високо из Западна Европа, а в Прага като вързано куче  Joy чаках на двора , ММ да слезе от покрива на катедралата, защото там няма асансьор ooooh!.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 23:18 от veka

# 211
  • София
Никога не ходя на шопинг в чужбина. Затова си мислех да пътуваме само с ръчен багаж до Милано - с Раян..., за три дни.... би трябвало да се съберем в допустимия им багаж.
Обаче след последните снимки размислих решително и току-що платих един чекиран багаж - ще вземем да се изкушим да пазаруваме с моята сестра и да няма къде да си приберем покупките.  Laughing

# 212
  • София
Бихте ли препоръчали район, подходящ за лежерна разходка с цел "усещане на духа на града" (както е прието да се казва в този форум Simple Smile ) - освен Четириъгълника на модата и този около Катедралата.

И има ли места - не особено отдалечени от центъра - които е препоръчително да отбягваме?

# 213
  • София
Бихте ли препоръчали район, подходящ за лежерна разходка с цел "усещане на духа на града" (както е прието да се казва в този форум Simple Smile ) - освен Четириъгълника на модата и този около Катедралата.

И има ли места - не особено отдалечени от центъра - които е препоръчително да отбягваме?

regina сигурно ще отговори по-точно на въпроса...

Но как аз лично усещам Милано без да изброявам до болка познати места.
Често се казва, че този град не заслужава много голямо внимание и време. Аз съм твърдо против.

Наистина, това което цитираш Vivi е истинския дух + Малките и тесни улички, кафенетата, капучино и тирамису.
А баш истинския дух аз го усетих в Ла Скала, очарована съм. Но не само посещение, а представление.
И още където усещане и дух се събират. Мач  на Сан Сиро, но не само стадиона като музей.
Както и концерт на открито или не....
Разходка духом е много добре и в Porta Genova извън центъра...

Ще кажа и две други места където Милано е Милано.
Пазара Viale Papiniano и гробището на Милано. Не се шегувам, такъв музей просто не сте виждали...
Нямаше да го видя, ако не ни бяха казали местни, благодаря. Познавам и други подобни гробища в Италия, които малко казано заслужават внимание. Да, не се говори за това, а трябва. Приемете го като парк...

Всяка църква далеч или близо от центъра също.
И не на последно място миланската атмосфера на заведения и кафенета.
Храненето в Милано не е просто задължение, а забавление и удоволствие.

Относно какво да избягваме не го взимам навътре. Всичко може да се случи навсякъде. Дори при посещение на гарата по всяко време не съм забелязала силно различни неща, но има...Не се напрягай с това.

# 214
  • София
Благодаря, Блед!
Аз не бих се напрягала, но не искам и зорлем да си търся белята. Така, както не бих препоръчала разходка на турист в района на Женския пазар и Лъвов мост в София, примерно - а уж са в центъра - така бих искала да знам дали има места в Милано, в които е по-добре да не се навъртаме. Ако мъжете ни бяха с няс, щяхме да сме по-куражлийки Simple Smile, но като сме се понесли двете със сестра ми само, предпочитам да сме една идея предпазливи.

# 215
  • Milano
Много ме дразни този израз за духа на града  Mr. Green, което задължително би трябвало да не е в туристическата част.

Не съм съгласна изобщо.

Каква ти е програмата?

Брера за мен е хубава разходка (и похапване), Каналите - също.

По Корсо ди Порта Тичинезе покрай Колоните на Сан Лоренцо до пл. 24 май - и отсреща са Каналите.

Хората излизат уикенда и пълнят точно тези ''туристически места''.

Парка Семпионе късно вечер да се избягва - продават дрога, виа Падова (не вярвам да се разхождате натам).

Браво за добавения багаж. Как без шопинг на екскурзия...та това е най-приятната част? Laughing

Концертите на стадиона свършиха през юли, Блед.

Чимитеро монументале имаш предвид, нали?

Не обичам да ходя на такива места.

# 216
  • София
Благодаря, Блед!
Аз не бих се напрягала, но не искам и зорлем да си търся белята. Така, както не бих препоръчала разходка на турист в района на Женския пазар и Лъвов мост в София, примерно - а уж са в центъра - така бих искала да знам дали има места в Милано, в които е по-добре да не се навъртаме. Ако мъжете ни бяха с няс, щяхме да сме по-куражлийки Simple Smile, но като сме се понесли двете със сестра ми само, предпочитам да сме една идея предпазливи.

Добре...принуди ме.
Гарата/и в Рим е същото/
До нея, една част от Piazza Duca D'Aosta
Внимавайте и на Duomo, нахални търговци, джебчии, мошеници...
Внимание и в метрото...
Около арката на мира, колкото и да е красива имаше доста особени хора.
Парка Sempione вечер също събира подобни хора...

Това не е като негатив, просто предупреждение.
---------
А Regina се е включила, тя ще каже повече.
Концерти не само на стадиона, а по принцип...
Като Italian Dire Straits скоро...

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 16:16 от Bled

# 217
  • София
Моля /предполагам в темата пишат живеещи в Милано/, ако някой може да препоръча възможно най-евтин хотел в близост до Университет Бокони. Благодаря!

# 218
  • Milano
Аз хотели не мога да препоръчам, защото никога не съм била на хотел тук, а и не им знам цените.

# 219
  • София
 regina di cuori, Блед, благодаря!
 regina di cuori, надявах се да ми кажеш, че Брера е нашето място. Simple Smile Аз не бягам от силно туристическите места, но понякога има скрити съкровища, за които не пише в пътеводителите. А нямам толкова време, колкото ми се иска, за да почета повече за Милано и да ги открия сама.
Каналите сме ги включили в програмата и там ще бъде втората ни вечеря. Надявам се. Че в нета видях едни доста разколебаващи снимки.
Много се надявам да видим това -
http://www.naviglilombardi.it/wp-content/uploads/2013/04/Nav_GR-624x416.jpg
http://www.milano24ore.net/images/cityinfo/locations/IMG_7132.jpg Heart Eyes
и се надявам да не ни изненада нещо като това
http://www.repstatic.it/content/localirep/img/rep-milano/2016/01 … -f8795f5082c4.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-p0rBxb5ffnM/T089fQh6iyI/AAAAAAAAA6o/jJ … _secca_milano.JPG  Crazy

# 220
  • София
Благодаря за бързия отговор, regina di cuori!

# 221
  • Milano
Виви, Брера е много хубава, мисля че ще ви хареса.

Няма да видиш от последните снимки. Laughing

Пресушиха Каналите да ги изчистят и оправят бреговете преди ЕКСПО миналата година, а пазара със сергиите го правят събота сутрин (или неделя, но май в събота сутрин беше).

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 17:15 от regina di cuori

# 222
  • София
 regina di cuori, благодаря ти! Безценна си.  Hug

# 223
Здравейте, момичета!
Имам един бръз въпрос - ще стигне ли един ден /два са по принцип, но първия започва на обяд, а втория приключва на обяд/, за да се видят Катедралата, Галерията на Виктор Емануил, Замъка на Сфорците, Кралския дворец, Санта Мария деле Грацие? Ако - да, може ли помощ в подредбата? Ако не - ще се радвам на всякакви съвети.
 bouquet

# 224
Здравейте, момичета!
Имам един бръз въпрос - ще стигне ли един ден /два са по принцип, но първия започва на обяд, а втория приключва на обяд/, за да се видят Катедралата, Галерията на Виктор Емануил, Замъка на Сфорците, Кралския дворец, Санта Мария деле Грацие? Ако - да, може ли помощ в подредбата? Ако не - ще се радвам на всякакви съвети.
 bouquet
Ние до обяд се настанихме и понеже хотелът ни беше на Корсо Буенос Айрес се спуснахме пеша до планетариума да видим менделеевата таблица,от там с метрото до Дуомо-вътре и на покрива (слизане и качване с асансьор),минахме през Виктор Емануил и излязохме на площада на Ла Скала,от там пеша до Сфорцеско,но не сме влизали,не ми се гледаха музеи при все,че в този ден и час се падаха безплатни.Санта Мария деле Грацие ни беше на другия ден,но то зависи дали ще успеете да вземете билети за удобен на вас час,иначе самото отиване до там е лесно и бързо с гр. тр-рт,а престоят вътре е 15 мин.,така че няма да ви е нужно много време.

Общи условия

Активация на акаунт