Милано - 6

• 110 379
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, почти приключих с плана за това какво искам да видим в Милано.
Затова, моля, за малко помощ -
Тъй като пристигаме по обяд, идеята ми е да се настаним и обиколим забележителностите в централната част.
Втория ден - Комо, естествено
За третия съм в чуденка - Верона или нещо друго из Милано.

Шатъла от Малпенза спира на Чентрале, нали така ?
Кое е по-изгодно - карнет или карта за пътуване ? И откъде да си ги купя ?

Много ще ми помогнете да наредя нещата в главата си  Sad

# 256
  • Пловдив
Шатъла от Малпенса спира точно на Чентрале , и оттам се хваща за обратния път. Билети може да се вземат от гарата където продават вестници. Има и машини и оттам може да се вземат. За карнета от 10 билети за 13.80 всъщност е един билет с който може да влизаш в метрото 10 пъти . Излизанията от метрото не се броят, само влизанията . Отзад на билета при всяко влизане се печата един ред с кодове. и така си броиш колко пъти ти остават.

# 257
Шатъла от Малпенса спира точно на Чентрале , и оттам се хваща за обратния път. Билети може да се вземат от гарата където продават вестници. Има и машини и оттам може да се вземат. За карнета от 10 билети за 13.80 всъщност е един билет с който може да влизаш в метрото 10 пъти . Излизанията от метрото не се броят, само влизанията . Отзад на билета при всяко влизане се печата един ред с кодове. и така си броиш колко пъти ти остават.

Тоест с един карнет може да се движи само един човек ?!

# 258

Тоест с един карнет може да се движи само един човек ?!
и той е на брой влизания ... а не е за един ден - така ли ?

# 259
  • Пловдив
Да точно така

# 260
Дневните карти са валидни за целия градски транспорт, не само за метрото. Важат 24 часа от момента на валидиране. В метрото се чекират всеки път на влизане, а за другия транспорт- само ако е първо ползване на картата. Струват 4,50 евра. Един билет струва 1,50 евра.
На мен това ми харесва и мисля да избера този вариант.

# 261
Само да допълня, че билетите и картите се чекират и на излизане от метрото. /да не ги затриете де/ Joy
Карнетите са индивидуални.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 17:09 от ASSAMARIS

# 262
Дневните карти са валидни за целия градски транспорт, не само за метрото. Важат 24 часа от момента на валидиране. В метрото се чекират всеки път на влизане, а за другия транспорт- само ако е първо ползване на картата. Струват 4,50 евра. Един билет струва 1,50 евра.
На мен това ми харесва и мисля да избера този вариант.
Искате да кажете,че дневните карти само си ги носиш,а не ги чекираш/освен в метрото/.Така ли да го разбирам?

# 263
Aз така го разбрах и за това предпочитам този вариант.
Нека тези, които знаят със сигурност да ни кажат.

# 264
  • София
Аз си чекирах дневните билети и в трамвая, но не мога да твърдя със сигурност, че е било необходимо.

# 265
  • Milano
http://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Biglietti/Pagine/BigliettiUrbani.aspx

Билета се валидира в началото на всяко пътуване и при всяка смяна на превозното средство, спазвайки валидността му.

Изключение има само за някои извънградски билети, които са само на хартиен носител (без лента отзад).

# 266
  • София
И аз с питанка по транспортните въпроси.  Blush

В рамките на валидността на билета - 90 минути - мога ли да сменям различни автобуси?
Изобщо - как да разбирам това - "валиден за единично пътуване с метро". Ако валидирам билета в метрото, не мога да го ползвам след това в автобус в рамките на 90-ти минути? И обратно - ако го валидирам в автобус - след това не важи за пътуване в метрото в рамките на тези 90 минути, така ли?

Urban Ticket

Price: € 1.50
Validity: 90 minutes after stamping. Valid for a single journey on the underground or rail network, including the urban rail lines of Trenord and the 'Passante Ferroviario' (Urban Railway Network).
Carnet of 10 Standard Tickets

Price: € 13.80
Validity: 10 journeys 90 minutes each after stamping. Each ticket is valid for a single journey on the underground or rail network, including the urban rail lines of Trenord and the 'Passante Ferroviario' (Urban Railway Network). May not be used simultaneously by more than one passenger.

Случайно да знаете - на летище Малпенса продават ли билети и карти за градския транспорт в Милано?

# 267
http://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Biglietti/Pagine/BigliettiUrbani.aspx

Билета се валидира в началото на всяко пътуване и при всяка смяна на превозното средство, спазвайки валидността му.

Изключение има само за някои извънградски билети, които са само на хартиен носител (без лента отзад).

Taка вече съм съгласна.Иначе няма логика.

# 268
  • Milano
И аз с питанка по транспортните въпроси.  Blush

В рамките на валидността на билета - 90 минути - мога ли да сменям различни автобуси?
Изобщо - как да разбирам това - "валиден за единично пътуване с метро". Ако валидирам билета в метрото, не мога да го ползвам след това в автобус в рамките на 90-ти минути? И обратно - ако го валидирам в автобус - след това не важи за пътуване в метрото в рамките на тези 90 минути, така ли?

Случайно да знаете - на летище Малпенса продават ли билети и карти за градския транспорт в Милано?

С този билет можеш да влезнеш само един път в метрото.
Можеш да сменяш колкото линии пожелаеш един път вътре, но ако излезнеш, не можеш повече да влезнеш в него със същият билет.

Всякакви други комбинации стават в рамките на 90-те мин., неограничен брой смени на автобуси, трамваи, но еднократно влизане в метрото.

За Малпенса - преди продаваха билети за гр.транспорт в Милано на гишетата на Малпенса шатъл, сега - незнам.

Билети можеш да си купиш и като пристигнеш в почти всяка будка за вестници или от машинки в метрото.

Такива будки има на всяка спирка в метрото.

Освен това и в много кафенета, в които продават цигари, т.нар. Bar tabacchi - имат едно голямо Т отвън:

https://www.google.it/search?q=bar+tabacchi+immagini&biw=102 … CwKHZ9jAykQ7AkIMA

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 11:36 от regina di cuori

# 269
Самоцитирам се!
Никой ли не е ползвал такси в Бергамо и изобщо нали правилно съм разбрала, че 01.11.2016г. е национален празник в Италия и в разписанието да търся часове за празничен ден.

Момичета, нуждая се от малко помощ!
Реших последната вечер преди полета да спим в Бергамо, за да го поразгледаме. Сега установих, че 01.11. е национален празник на Италия, поради което първия автобус за летището е в 6:08 часа, а полета ми е в 7:10, поради което търся проверена фирма за такси, което да ползвам до летището.
Досега не съм ползвала такси в Италия, има ли нещо специфично при поръчката /имаме 2 или 3 малки куфара / и предварително ли трябва да уговоря тарифата или е по апарат. Поръчката от предния ден ли да я направя или сутринта?

Общи условия

Активация на акаунт