Милано - 6

• 110 583
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Макс 13 градуса - partly sunny  Cry

# 286
  • Milano

Температурата ли те притеснява?

# 287

Ами то си  е направо студено-13 градуса.И ние сме в Милано от 13.10.Моля някой да ми каже-как са облечени хората в Ла Скала.Ние сме на класически концерт някъде горе в галерията.Много ще ме затрудни носенето на официално облекло от а до я на двама ни.Как се носят костюми,обувки и т.н.?Отгоре на всичко като ще сме с якета какво ще сложим върху официалните си тоалети. Не ми идва идея.Помагайте! Simple Smile

# 288
Реджи,питането ми е малко извън темата- при почивка в Римини знам,че плажовете са платени.В хотела ли се плаща плажна такса или на самия плаж.И колко е на ден приблизително?

# 289
  • Milano
Зависи, Ики.

При някои хотели плажа е включен в цената, при други можеш да добавиш определена сума, за да ти е включен чадъра.

Ако ли не плащаш директно на bagno-то.

Зависи от сезон, кой ред, за колко дни (има отстъпки за седмица и т.н.).

Аз платих 15 евро за 2 чадъра с шезлонг някъде среден ред.

В един хотел, в който гледах беше да добавиш 8 евро на ден - непомня дали на стая или на човек.

Има и свободна зона, която е безплатна.

Писах, че от днес за няколко дни идва по-студен фронт.

Края на октомври в София понякога вали и сняг (затогава пита Радостче), освен че Бергамо и Комо са планински места.

В Ла Скала се ходи елегантно облечени, не тип бална рокля, но официално.

Якетата.....ги оставяш на гардероб. Grinning

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 15:20 от regina di cuori

# 290
Здравейте. Ние ще бъдем в Милано от края на октомври и началото на ноември. Планираме да заведем децата и до Гардаленд на 31.10 и 1.11. От тук разбрах, че са почивни дни в Италия. Има ли някой впечатления дали ще е препълнено в парка?

# 291
Благодаря много,Реджи. Има време до юни,но чета и се настройвам.

# 292
По-скоро това захлаждане да не доведе до вятър, дъжд ... Няма да е приятно в това време да обикаляш забележителностите в Милано Sad

# 293

В Ла Скала се ходи елегантно облечени, не тип бална рокля, но официално.

Якетата.....ги оставяш на гардероб. Grinning

Снимката е отпреди десетина дни.

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 07:45 от ASSAMARIS

# 294
Благодаря много,момичета.Явно няма да избегна костюма и високите токчета в Ла Сакала.За мъжкия тоалет да не говорим - костюм трябва да влачим.Нищо,само да си заслужава. Simple Smile

# 295
  • Milano
Благодаря много,Реджи. Има време до юни,но чета и се настройвам.

Ики, сега видях че си написала плажна такса - такава няма.

Плащаш си, за шезлонг, стол, чадър, а не за да влезнеш на плажната ивица.

После, като избереш ако искаш питай каквото те интересува.

Ако е хубаво времето може и да е пълен Гардаланд по празниците.

Радостче, ако Мими няма да идва няма да вали. hahaha

# 296
Два пъти съм била в Ла Скала и първия път имах официално облекло, а втория път бях с панталон и блуза, ниски обувки. В партера, където билетите са много скъпи, има жени с дълги рокли с деколтета и скъпи бижута. По по-горните ложи и галерии посетителите са облечени всекидневно, има много по-възрастни хора с вид на незаможни интелектуалци и много студенти и младежи с типичните за възрастта им дрехи. Така че няма да изглеждаш неуместно, ако не носиш специални тоалети, а просто си сложиш най-хубавите дрехи, които си взела за пътуването.

# 297
Два пъти съм била в Ла Скала и първия път имах официално облекло, а втория път бях с панталон и блуза, ниски обувки. В партера, където билетите са много скъпи, има жени с дълги рокли с деколтета и скъпи бижута. По по-горните ложи и галерии посетителите са облечени всекидневно, има много по-възрастни хора с вид на незаможни интелектуалци и много студенти и младежи с типичните за възрастта им дрехи. Така че няма да изглеждаш неуместно, ако не носиш специални тоалети, а просто си сложиш най-хубавите дрехи, които си взела за пътуването.
Точно така разсъждавах и аз и понеже сме в най горната галерия,не е опера,а класически  концерт в делничен ден мисля да ви послушам.Моето не е толкова трудно,но костюм на мъжа ми наистина ми идва в повече,Много,много ви благодаря. bouquet

# 298
  • Русе
Здравейте.От 3 дни съм в Милано, като за този кратък период обиколих всичко, което си набелязах преждевременно и в процес на дългите разходки смятах, че ще открия все някъде китайски магазин /Чино/ за всякакви неща но такъв не открих.Има ли някъде такъв около централната част на града /на Буенос Айрес ми е хотела/?Другото, което искам да попитам е за някой голям супермаркет, различен от Карфур и Пам, от който да напазарувам някои нещица за България.Четох за някакъв Сиса, но не открих такъв.Благодаря предварително. 😊

# 299
 За супермаркет - мога да препоръчам италианската верига Esselunga.

Общи условия

Активация на акаунт