Милано - 6

• 110 636
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря много,Реджи. Има време до юни,но чета и се настройвам.

Ики, сега видях че си написала плажна такса - такава няма.

Плащаш си, за шезлонг, стол, чадър, а не за да влезнеш на плажната ивица.

После, като избереш ако искаш питай каквото те интересува.

Ако е хубаво времето може и да е пълен Гардаланд по празниците.

Радостче, ако Мими няма да идва няма да вали. hahaha

Хихи

# 301
# 302
  • София
Днес се върнахме от Милано.
Благодаря на regina di cuori и на всички, които бяха толкова отзивчиви и ми помогнаха да организираме нашите 3 дни там.  Hug

Като за набързо подготвено, пътуването ни беше много приятно. Малко понакъсано, защото успяхме да вземем билети за Тайната вечеря в два различни дни - купихме единствения билет, който се появи за 15,15ч. единия ден и единствения, който се появи за 15,45ч. на другия. Така че два дни трябваше да се въртим около Санта Мария делле Грацие.
Когато решихме да отидем в Ла Скала, се оказа, че не можем да влезем, защото сградата беше недостъпна заради протеста на българина на покрива.  ooooh! Имам личен репортаж от събитието, което са отразили и bTV - в линка на ASSAMARIS.  Mr. Green
На 9-ти пък транспортът (или поне трамваите, които ни трябваха на нас) беше почти парализиран заради голямото градско тичане и походихме пеша повече от планираното. Simple Smile
И въпреки че разходките ни бяха малко хаотични, прекарахме 3 чудесни дни в Милано.

Надали мога да впечатля когото и да е с разказ за престоя ни там, но с удоволствие ще отговарям на въпросите, на които мога.

# 303
  • Milano
Виви, на мен би ми бил интересен един разказ.

Най-общо...да си отговориш на въпросите, които зададе. Laughing

Например хареса ли ти зоната, в която беше отседнала, шатъла, билетите, хареса ли ти Брера или някоя друга разходка, успя ли да напълниш куфара, ето такива прости неща?

# 304
  • София
Добре. Тези дни ще пиша по-подробно.  Hug

# 305
И на мен ще ми е интересно,Vivi. Началото на лятото ще сме там и в някои градчета,де.Предполагам с метрото е удобно навсякъде или не сте го ползвали много-много.За шатълите предварително ли си купихте билети или на място? На Дуомото заслужава ли си да се качим на върха?Може би и за там ще трябва предварително билети.

# 306
  • София
Ики, ние предпочитахме да ползваме надземния транспорт. Като цяло - на мен ми харесва да пътувам повече над земята, за да видя повече от града. А пък и  в Милано близо до хотела ни нямаше метростанция -  за сметка на това минаваха 3 трамвая. Само два пъти се качихме на метрото.
Взехме си еднодневни карти - по 4,50 евро (така стана, че за три дни ни бяха необходими по две на всяка от нас). Предварително с гугъл мапс бях проверила кои линии са ни удобни за предвижване между отделните забележителности. Отделно от това качих на телефона си две приложения - MuoviMI и ATM Milano. Много ги ползвах, за да ми подсказват с какво да се предвижваме от точка А до точка Б. Но и много ходихме пеша - разстоянията не са големи.

За шатълите - не сме купували билети предварително. И двата пъти ползвахме Малпенса шатъл - http://www.malpensashuttle.it/percorsi-e-fermate.html , но има автобуси и на други фирми.
На Терминал 1 спират срещу вход/изход 4. Там спират и другите.
Ние при всяко положение щяхме да ползваме Малпенса шатъл, защото трябваше да слезем не на Централната гара, а на спирка Fiera Milano City. За тях знаех със сигурност, че спират там. За другите фирми - нямам представа. На връщане пак се качихме от Fiera Milano City, пак без предварително купени билети, но май извадихме късмет, защото имаше 5 чакащи и 4 свободни места. Наместиха ни, де. Simple Smile

На Дуомото - качването на терасата (не знам защо така се казва - то си е качване на покрива) е просто .... задължително. Не знам колко време изкарахме горе. Ако кажа "1 час" - може и да излъжа, но няма да съм далече от истината. Много красиво място! Не ми се тръгваше от там. Качихме се по стълбите -  не са много, не са тежки за катерене. Може да се качите и с асансьор. Пропуснете ли терасата - да знаеш, че много ще изпуснете.
Има две каси за продажба на билети - от двете страни на катедралата. Когато отидохме там в петък, и на двете имаше опашки. В събота пък бяха още по-големи. Ние си купихме билети от един информационен център, който се намира зад катедралата - нямаше жив човек. Попаднахме там съвсем случайно и си взехме билети, които не знам колко време са валидни, но можеше да ползваме на следващия ден.

# 307
  • София
Ех, Vivi, златна си, златна!  bouquet Hug Бях се притеснила, че и по тези стълби няма да мога да се кача.

Чакам да наближи още малко времето и ще питам и аз в темата за всякакви подробности, че не искам да се настройвам предварително с големи планове.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 18:32 от veka

# 308
Vivi, мерси за подробния разказ. Подготвена съм, че тези стълби са по-лесни в сравнение с тези на Флорентинската катедрала. Има ли разлика в цената или опашки ако се качим с асансьор или пеша? Още не знам дали ще пътувам до Малпенса или до Бергамо- според зависи коя авиокомпания ми предложи по-добра цена. Иначе съм букнала хотели с право на анулация. Планирам да видим още малко от Италия, както и да отскочим за някой и друг ден на плаж. Аз също предпочитам картите за транспорт. По-удобни са ми от билетите. Те важат от момента на валидиране предполагам.

# 309
Vivi, благодаря за разказа, полезен ми е!
Моля те, сподели каква е цена на билетите за автобуса от летището. Входа за Катедралата каква цена е? Благодаря.

# 310
.
Когато решихме да отидем в Ла Скала, се оказа, че не можем да влезем, защото сградата беше недостъпна заради протеста на българина на покрива.  ooooh! Имам личен репортаж от събитието, което са отразили и bTV - в линка на ASSAMARIS.  Mr. Green

Чакамееее.

# 311
  • София
Аз още не съм започнала да разказвам.  Laughing Засега само отговарям, колкото мога.

Ики, да, дневният билет (карта за 24 часа, иначе казано Simple Smile ) важи от момента на валидирането. При нас така се получи, че първия такъв 24-часов билет валидирахме около 11ч. в петък, а в събота потеглихме към централната част на града около 10ч. Следващия валидирахме за първи път около 17ч. в събота и за последен път го ползвахме около 16,45ч. в неделя обратно към хотела. Така, реално, 3 дни пътувахме с два 24-часови билета.

Стълбите в Дуомо са повече от нормални. Няма нужда от специална нагласа за тях. Simple Smile
Когато ние бяхме там, опашката за качване по стълбите беше чувствително по-голяма от тази за качване с асансьора.

bibim, цените за входа в Катедралата са различни, зависи какво искате да видите и как ще се качите на покрива. Може да ги видиш тук:
http://www.ticketone.it/tickets.html?affiliate=ITT&kuid=4648 … t&key=1390337$8532579&language=en

Цените без намаленията са тези:
 DUOMO PASS in Ascensore   Intero Duomo Pass T1   - € 15.50

DUOMO PASS a Piedi   Intero Duomo Pass T1 - € 11.50

Ingresso Terrazze in Ascensore   Intero Salita Ascensore T1   - € 13.50

Ingresso Terrazze a Piedi   Intero Salita a Piedi T4    - € 9.50

Ingresso Terrazze a Piedi   Intero Salita a Piedi T1   - € 9.50

Ingresso Cattedrale + Museo   Full Price   - € 2.50

Ingresso Catt + Museo + Battis   Full Price   - € 6.50

Ние взехме този билет - DUOMO PASS a Piedi   Intero Duomo Pass T1 - € 11.50 . Важи и за музея в
Palazzo Reale.

Билетите за Малпенса шатъл от/до летището може да видиш тук - http://ticketonline.malpensashuttle.it/
От летище Малпенса до Централната гара са 10 евро за еднопосочен билет и 16 евро за двете посоки.
Ние не ходихме до гарата, а до спирка спирка Fiera Milano City. Еднопосочните билети са 8 евро.

# 312
  • София
Vivi, тези цени са с 0,50 по-скъпи от цените на официалния сайт и на гишетата. Не че е кой знае каква разликата, но все пак Simple Smile
http://www.duomomilano.it/en/infopage/hours-and-admission/80f6c2 … ca8-c5cbc768189e/

# 313
Цитат:Цените без намаленията са тези:
 DUOMO PASS in Ascensore   Intero Duomo Pass T1   - € 15.50

DUOMO PASS a Piedi   Intero Duomo Pass T1 - € 11.50

Ingresso Terrazze in Ascensore   Intero Salita Ascensore T1   - € 13.50

Ingresso Terrazze a Piedi   Intero Salita a Piedi T4    - € 9.50

Ingresso Terrazze a Piedi   Intero Salita a Piedi T1   - € 9.50

Ingresso Cattedrale + Museo   Full Price   - € 2.50

Ingresso Catt + Museo + Battis   Full Price   - € 6.50

Ние взехме този билет - DUOMO PASS a Piedi   Intero Duomo Pass T1 - € 11.50 . Важи и за музея в
Palazzo Reale.
Тотално се обърках.Доколкото съм чела в катедралата е безплатно.Плащат се музей и тераси.Има вариант стълби или асансьор.Та ние искаме катдрала и музей,защото ММ има страх от високото.Ако го навия на место може да вземем катедрала ,музей и тераса с асансьор.Кои са тези точно?Не заради цените,а да знаем какво да купим.Извинявам се предварително,но не ми е ясно,а след ден заминаваме.

# 314
  • София
Входът за Катедралата не е безплатен. Билетът е 2 евро, в него се включва и музея. Ако искате катедрала, музей и тераса с асансьор, мисля че правилният билет е Duomo Pass A - 15 евро.

DUOMO PASS A
CATHEDRAL TERRACES BY LIFT
DUOMO MUSEUM
ARCHAEOLOGICAL AREA
SAN GOTTARDO CHURCH
€15,00

Или отделно си купувате билет Катедрала+музей - 2 евро и билет за терасата с асансьор - 13 евро
CATHEDRAL
CRYPT OF ST. CHARLES (inside the Cathedral)
DUOMO MUSEUM
€ 2,00
Ticket includes admission to the Cathedral, Duomo Museum and San Gottardo in Corte Church

TERRACES
 €13,00 (admission by lift)

Общи условия

Активация на акаунт