На море в Турция - тема 45

• 163 708
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
В нашия хотел има проект за котки и наистина се грижат за тях. Обаче от ресторантите ги гонят, ако случайно отидат там. И аз не обичам котки, като дете бях нападната от една и от тогава направо ме е страх - обаче в нашия хотел има един котарак който все при мен идва, ляга на шезлонга ми или когато седна на диваните на бара, идва и ляга при мен  Crazy Та с него се сприятелихме. Но общия брой на котките е малък, 2 или 3 са, та не пречат  Peace

# 331
  • постоянно
Обичам животни много , но си обичам здравето повече. Не би ми било приятно да ми се " търка " по тялото или това на детето котка  за която незнам почти нищо. Както някой спомена не са ваксинирани. За мен е голяма въпросителна как ХЕИ им позволява .
Ако има котки в нашият хотел , които ходят по ресторантите няма да  им спестя въпроса " Защо ?"

Peace

# 332
  • Варна
Избирайте си такива хотели,където няма котки или поне не много  Peace

Аз не съм попадала на такъв без,до колкото знам турците обичат котките,нещо свързано с религията беше,но не помня точно какво.

Обожавам животните и не ми пречат,но щом не ви е ок с тях,избягвайте ги.

# 333
Виждала съм котки, но никога в местата за хранене и логично не около басейните или близо до плажа.

Котките имат специално място в исляма. Пророкът Мохамед, както и други важни за мюсюлманската религия фигури, обичали много тези животни. История за Мохамед разказва, че той толкова много обичал котката си, че когато тя заспивала в ръцете му, той си режел ръкавите вместо да я буди.
Други религиозни притчи разказват за хора, които са отишли в Ада след смърта си, поради лошото си отношение към котките. Особено голям късмет носел моментът, в който виждаш котка да спи на гроба на близък. Причината котките в Турция да нямат страх от хората е, че да удариш котка, се счита за голям грях.

Изобщо свещени животни

# 334
Досега в Трипадвайзър не съм прочела възхвала на наличието на баклава, нито пък коментари за промяна в теглото след почивката там. Тъпите им коментари, че няма бекон за закуска.

Коментарийте за баклавата като че ли се разбират неправилно.
Баклавата , кадаифа , сиропираните десерти от типа охлюв , ориенталки са от много по скъп клас отколкото нишестени кремчета тип Йоткер , грис халвички и т.н..Същото е и с рибите - наличието на лаврак , ципура , сьомга , калмари октоподи вместо хек , пастърва , тип цаца ....Така е и със сладоледите - има разлика м-у някакви сладоледени блокчета замразена шарена вода и скъпите сладоледи с мляко яйца , ядки , плодове. Тези разлики за някой са дребни , но те подсказват много за качеството на храната.Ясно е , че няма как да има пържен свински бекон , но може да се докара някакво подобие на английска закуска защото има бъркани яйца , омлети , някакви пилешки , телешки или някакво подобие на салам и кремвирш колбаси .
Колкото до Трипадвайзър има го във версия на руски и за всеки българин при желания и малко старание не е трудно да се разгадае.
https://www.tripadvisor.ru/Hotels-g293974-Istanbul-Hotels.html

Абсолютно права си по принцип. Аз съм от тези, които нито обичат кремове д-р Йоткер, нито баклави Laughing
Виж за рибите, месото, разнообразието в храната имам претенции Stop

За Сапфир ризорт & спа 5* със сигурност мога да кажа, че НЯМА котки!!! Инфото е от миналата седмица Heart Eyes

# 335
Виждала съм котки, но никога в местата за хранене и логично не около басейните или близо до плажа.

Котките имат специално място в исляма. Пророкът Мохамед, както и други важни за мюсюлманската религия фигури, обичали много тези животни. История за Мохамед разказва, че той толкова много обичал котката си, че когато тя заспивала в ръцете му, той си режел ръкавите вместо да я буди.
Други религиозни притчи разказват за хора, които са отишли в Ада след смърта си, поради лошото си отношение към котките. Особено голям късмет носел моментът, в който виждаш котка да спи на гроба на близък. Причината котките в Турция да нямат страх от хората е, че да удариш котка, се счита за голям грях.

Изобщо свещени животни

Ха ха значи котките в Турция като кравите в Индия  Peace

# 336
Добър ден, че котките са на особена почит в Турция. Не сте ли забелязвали досега, че навсякъде гъмжи от котки /говоря за градовете, всеки хотел сигурно има различно отношение към тях/ и хората ги хранят по улиците.

http://miau.bg/n40-66147-%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1 … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 337
  • Самоков
Здравейте, за първа година мисля да почиваме в Турция, с ранно записване за началото на октомври в хотел Веноса, Дидим сме. Все още не съм се отказала от почивката си там, редовно следя темата и очаквам отзивите на всеки завърнал се. Тъй като виждам, че повечето от вас посещават страната от години, искам да Ви попитам какво мислите за пътуването с кола с две деца, при така създалите се обстоятелства там?

# 338
  • Варна
Здравейте, за първа година мисля да почиваме в Турция, с ранно записване за началото на октомври в хотел Веноса, Дидим сме. Все още не съм се отказала от почивката си там, редовно следя темата и очаквам отзивите на всеки завърнал се. Тъй като виждам, че повечето от вас посещават страната от години, искам да Ви попитам какво мислите за пътуването с кола с две деца, при така създалите се обстоятелства там?

До колкото чета и ни осведомяват хора върнали се от Турция тук и във фейсгрупите всичко е наред и се пътува нормално Peace

# 339
Аз ви казвам чао до след 2 седмици, днес летим  Sunglasses Бъдете здрави!

# 340
  • Варна

Ехеее,Татянче,да си изкарате перфектно почивката и лек полет Hug

# 341
  • Самоков

До колкото чета и ни осведомяват хора върнали се от Турция тук и във фейсгрупите всичко е наред и се пътува нормално Peace

Да и аз оставам с такова впечатление, но понеже повечето са с автобус или самолет затова се чудя.

# 342
  • постоянно

Татяна ,
 весела почивка, да си починете и много да се забавлявате.
 Hug

# 343
  • Сoфия
По повод за котките - наистина е странно в 5 - звездни хотели да е бъкано от котки  newsm78
Хотела, в който почивахме тази и миналата година имаше т.нар. CAT HOUSE, къщичка където имаше храна, вода и място за спане. Но определено и двата хотела, котки нямаше в нито едно от местата за хранене или пък басейните  Whistling

Татяна - весела и ползотворна почивка и много положителни емоции!!  Hug

# 344
  • Варна
Цитат
Да и аз оставам с такова впечатление, но понеже повечето са с автобус или самолет затова се чудя.

Има и със собствен транспорт,отпуснете се и си бройте дните до почивката спокойно Peace

"Актуална информация от ТА Лъки Холидей за обстановката в Република Турция към 04.08.2016г.

Уважаеми клиенти. Обстановката в Република Турция е напълно нормална. Не се забелязва напрежение или непосредствена опасност за всички наши туристи в Курортите Кушадасъ, Дидим, Бодрум и Мармарис. Ние сме в постоянна връзка с партньорските ни фирми в страната, както и с наши туристи на място.

Бъдете спокойни за Вашето пътуване и престой в курортите на Република Турция.

За повече информация, ТА Лъки Холидей остава на Ваше разположение. Телефоните на Агенцията са включени 24 часа на ден за Ваше улеснение и спокойствие."

Уточнявам,че не е реклама и не съм техен клиент,ако трябва ще изстрия името на ТА Peace

Общи условия

Активация на акаунт