Какво ли ще е ЯНУАРСКОТО мъниче - момче или момиче? - Тема 4

• 45 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мамчета!
Имам нужда от вашия съвет. От 2-3 дни изпитвам дискомфорт в областта на стомаха, когато вдишам или издишам по-дълбоко; наведа се; вървя...и т.н.Не бих го определила като болка, но усещам неудобство, което понякога е леко болезнено, а друг път оприличавам на мускулна треска. В 19-та седмица съм, имам миома, която преди 2 седмици беше 9см. Чудя се дали това не е причината и, че органите се разтягат/наместват?!  

Дидка също съм с миома не знам каква е станала като размер, че не сме я гледали от 3м, но съм сигурна, че не е от нея.

# 646
И аз харесах една възглавничка за бременни там, доста пълна ми се видя, но за скромната сума от 107 или 109 и реших, че не съм чак толкова луда Grinning И днес се мотам в комсед с една девойка и имаше уникални пантофки, но са си за патаклама, примерно около 40-я ден за "голямото събитие" ама 30 лв за картон обшит с изкуствена кожа..... Давам луди пари за всякакви боклуци, но някои ми  се виждат прекалени...  newsm11

# 647
  • София
didka_123 Така както го описваш ми прилича на киселини,не е задължително да стигат до гърлото.Пробвай с Гавискон, ако на премине ясно е ....  Миомата не е причина със сигурност, а разтягането не би могла да го усетиш в стомаха Simple Smile

# 648
Molssi, ако знаех, че е от миомата поне щях да съм спокойна, че знам причината.
Polist, никак не ми прилича на киселини. Sad  Като си натисна леко коремчето нас пъпа или вдишам чувствам болка/дискомфорт, която ми е наистина трудно да оприлича на нещо.  

Говорих днес с моята мидуйфка (акушерката) (макар, че малко към скептична, защото за тях почти всичко е нормално) и тя ми каза, че е нормално да изпитвам болка или дискомфорт - всичко растяло отвътре, но ако болките се увеличат да бягам към болницата.
На скан съм чак другата сряда.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 19:19 от didka_123

# 649
  • NE
Нормално е да има вече дискомфорт в тялото на всяка една, но от личен опит бих казала че нито болките, нито киселините са за пренебрегване. Хубаво е да види и лекар. Аз така в 9 месец започна жлъчни кризи и родих след една такава и продължиха докато не махнах цялата жлъчка. Също специално внимание трябва да се обърне на храненето.
Засега нищо не съм купувала. Имам много неща (почти не пипнати) от баткото. Най-много да вземем бебефон, че голямо гонене пада на баткото. Шезлонг баткото не помириса, така че ще пробвам без да купувам и при новото бебе.

# 650
Момичета HELP . Ядох няколко пилешки дробчета и накрая забелязах малки бели червейчета  Sick #2gunfire
Веднага в тоалетната- повърнах, но не успях много. После пих няколко чаши вода и тях ги повърнах.
ММ реши че е добра идея да пия чаша вино за дезинфекция. Дробчетата бяха готвени вчера,.... чвно някоя муха ги е налазила.
Колко е опасно според вас.. това стана преди 15 мин.... дали да отида до спешното?  newsm78

# 651
Момичета HELP . Ядох няколко пилешки дробчета и накрая забелязах малки бели червейчета  Sick #2gunfire
Веднага в тоалетната- повърнах, но не успях много. После пих няколко чаши вода и тях ги повърнах.
ММ реши че е добра идея да пия чаша вино за дезинфекция. Дробчетата бяха готвени вчера,.... чвно някоя муха ги е налазила.
Колко е опасно според вас.. това стана преди 15 мин.... дали да отида до спешното?  newsm78

Много неплиятна случка. Силно се надявам да си добре!

# 652
Спокойно, Мима, неприятна е случката, но не мисля, че е опасно, нищо няма да ти стане според мен  Hug

# 653
  • Стара Загора
Ами обади се да питаш АГ то. И повече не яж какъвто и да е дроб

# 654
  • София
И аз избягвам да ям дроб по принцип... Sick Просто като знам, че в него отиват всички гадории и ми става кофти.  Shocked

Относно сиптомите и болежките.  Crossing Arms Всеки е индивидуален.  smile3528 Затова слушайте тялото и интуицията си, а също така се доверете на лекаря си.  Peace

За един гъбичките може да са причина за аборт, а за друг не, за един киселините може да са проблем, а за друг не и т.н.

Аз вече втори ден съм на работа и ми се отразява доста добре контактът с колежките Simple Smile Но пък седенето на стол цял ден ме убива, затова през 15 мин. ставам да се разхождам някъде  preggo

# 655
И аз избягвам да ям дроб по принцип... Sick Просто като знам, че в него отиват всички гадории и ми става кофти.  Shocked

Относно сиптомите и болежките.  Crossing Arms Всеки е индивидуален.  smile3528 Затова слушайте тялото и интуицията си, а също така се доверете на лекаря си.  Peace

За един гъбичките може да са причина за аборт, а за друг не, за един киселините може да са проблем, а за друг не и т.н.

Аз вече втори ден съм на работа и ми се отразява доста добре контактът с колежките Simple Smile Но пък седенето на стол цял ден ме убива, затова през 15 мин. ставам да се разхождам някъде  preggo

Аз направо лежа на стола...и мисля, че от това ме боли опашката...

# 656
  • София
И аз се свличам от време на време на стола  Mr. Green и си лежа, че иначе не се издържа...седнала...

# 657

Я кажете 20 г . с , кой месец е ? Как смятате месеците - календарни или лунарни? Как е правилно?

# 658

Я кажете 20 г . с , кой месец е ? Как смятате месеците - календарни или лунарни? Как е правилно?
По принцип тези гестационни седмици, които смятат лекарите, са 40 за една бременност. 40 гестационни седмици правят 10 месеца. Тези 10 месеца са лунарни, не календарни, защото всеки от тях съдържа 4 седмици по 7 дена, тоест 28 дни. По календарни месеци бременността е 9 месеца. Избираш си сама как да ги смяташ. По лунарни си в 5-ти края или началото на 6-ти. По календарни е най-лесно да се водиш по дата на термина. Например моя термин е 25 януари и всеки месец на 25-то число влизам в нов календарен месец  Peace

# 659
Здравейте настоящи и бъдещи майки,
Въпреки че следя форума от години, досега не бях активен член на голямото общество, тъй  като не отговарях на най-важния критерий за членство. Simple Smile Сега смело мога да се включа, защото през месец януари 2017 г. очакваме своето първо дете. Терминът е 14.01.2017 г. Вече ни увериха, че ще е мома.

Поздрави и успех на всички! С интерес очаквам всички бъдещи дискусии.

Невена

Общи условия

Активация на акаунт