Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 215
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • София
След като блокът е срещу Общината, значи е достатъчно отдалечен от спряганите цигански блокове. Проблемът е, че точно до Общината са други два цигански блока, които тотално осират пейзажа.

# 211
 Laughing Ясно значи. Благодаря ви много - спестихте ми разкарването.  bouquet bouquet

Апартаментът е вътрешен, на 2 етаж и с добро изложение, на цената на гаража, сделката за който ще изповядаме другата седмица. Laughing Но не искам да се набутам с нещо непродаваемо и неотдаваемо под наем.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 23:59 от Макарон

# 212
  • София
Макарон, ако е мн изгодно и само за инвестиция, наематели в този район винаги ще се намерят.
Моята задача явно ще е много трудна - ап. на прилично място, та един ден със стареца да изкарваме евентуално зимите на топличко  Laughing

# 213
За отдаване под наем ми се струва добре районът, но за лично ползване аз не бих го взела. Много са стари там кооперациите, панелка са, има и цигански блокове, които се намират точно до общината.
Аз не успявам да намеря свестно жилище в Дружба. Оглеждам се от известно време за по-голямо жилище, но нищо не изскача.

# 214
За отдаване под наем ми се струва добре районът, но за лично ползване аз не бих го взела. Много са стари там кооперациите, панелка са, има и цигански блокове,
Никога  не бих купила нещо, в което не искам да живея.
Наемателите не са по-прости от мене. Даже има и много изискващи екземпляри между тях.
В Дружбите има предложения за наем в нови блокове.
Защо биха наели стар панел до мангалите?
Може би заради цената на наема.
А дали ще си заслужава като махнеш разходите по имота.

# 215
За отдаване под наем ми се струва добре районът, но за лично ползване аз не бих го взела. Много са стари там кооперациите, панелка са, има и цигански блокове,
Наемателите не са по-прости от мене. Даже има и много изискващи екземпляри между тях.

Същото мисля, а и когато купувам нещо, мисля и за евентуална продажба след време Peace

# 216
  • София
В Дружбите има предложения за наем в нови блокове.
Защо биха наели стар панел до мангалите?
Може би заради цената на наема.
А дали ще си заслужава като махнеш разходите по имота.
Районът не е хубав, неслучайно е евтино.
Съвсем близо, оттатък езерото има доста нови сгради и вероятно има избор на апартаменти под наем. Аз като наемател винаги бих предпочела нова сграда пред панелката, освен ако наистина не е драстично по-евтино.
И един въпрос, необходима ли е нотариална заверка на предварителен договор за покупко-продажба на апартамент? Сградата е в строеж, още няма Акт 14, ако това има значение.

# 217
  • София
Привет,
Някой има ли пресни наблюдения за колко време се изготвя схема на имот и скица на земя в Кадастър и геодезия, както и дали ако отвися от 8 сутринта да чакам да отворят, имам шанс бързичко да подам документите и до към 9-9:30 да съм приключила?

# 218
Във Варна чаках около 4 часа, веднъж да подам, после банката, втора опашка... стана готово за 8 дена, като за получаването чаках още час  Crazy

# 219

Никога  не бих купила нещо, в което не искам да живея.

И аз.
Винаги избирам по мои критерии, все едно аз ще живея.
За евентуална продажба също мисля, да е възможна в кратък срок.

# 220
  • Sofia
Имам един такъв въпрос относно бъдеща продажба на наш апартамент. Съседен апартамент със същата квадратура на нашия етаж е купен за 24 000 евро от съдия изпълнител преди около година. Може ли да се направи приблизителна сметка каква цена може да се иска сега. Мисля, че нашият апартамент е в по-добро състояние от съседния, когато е бил купен. Освен това при него има теч от покрива, а при нас не е имало от години.

# 221
Имам един такъв въпрос относно бъдеща продажба на наш апартамент. Съседен апартамент със същата квадратура на нашия етаж е купен за 24 000 евро от съдия изпълнител преди около година. Може ли да се направи приблизителна сметка каква цена може да се иска сега. Мисля, че нашият апартамент е в по-добро състояние от съседния, когато е бил купен. Освен това при него има теч от покрива, а при нас не е имало от години.

Купен или продаден от съдебен изпълнител? Ако е купен, то това си е нормална сделка между две лица. За продажбата - пуснат е на търг. Трябва да видите колко пъти е бил предлаган и дали е имало наддаване - първия път се предлага на една стойност, втория търг при друга, зависи каква оценка му е дадена. Ако е разбран съдебния изпълнител, от офиса му могат да кажат, ако не - може да се проследи по архива от регистъра за обявления.

# 222
Не, няма смисъл да се прави такова сравнение.

Аз миналата година купих на публична продан имот за, например, 100 000 лева. Тази година на същия етаж, с малко по-малка квадратура и по-лошо изложение се купи апартамент за приблизително същата сума в евро. Разберете на коя продан е купен апартамента наистина, при всяка последваща продан началната тръжна цена е с 20% по-ниска от предишната. При първа продан началната цена е 75% от пазарната. Дори апартаментът да е бил купен на първа продан, ценообразуването на ЧСИтата е различно от това на свободния пазар, а и за една година може много вода да изтече.

# 223
Днес минахме нотариус и ни дадоха ключовете. Сега освен да се регистрираме в данъчното и да прехвърлим партидите, друго трябва ли да правим.

# 224
Freyda, честито! Чета те внимателно, защото те следвам по петите  Grinning
Кредита от коя банка е? Беше казала, че търсите около 38000 евро, вписахте ли се в бюджета?

Общи условия

Активация на акаунт