Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 094
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Иначе веднага се сещам за Flora Park http://florapark.chp.bg/#gallery
Мда, и аз се сетих за Флора парк, но не знам дали нещо от партерните е свободно. Като гледахме разпределения, повечето партерни апартаментчета са идеални за тях. Те търсят малко жилище - отворена дневна с кухненски бокс и спалня и неголяма градина, 20 м2 ще е напълно достатъчно за техните цели.
Има си врътки, юридически, има начин, земята да е към апартамента.
В собствена къща ли сте? Гледахме няколко етажа от къща, но при тях собствеността от двора са идеални части, а нея това не я устройва.  Иска 20 м2, но да прави каквото пожелае на тях и да не се съобразява с това кой съсед иска там да сади цветя, кой да складира нещо си и пр. Иначе да купи нещо и тепърва да тръгват да делят двора с другите съседи е абсурд и само ще си скъса нервите.
В Младост 3,ново блокче,завряно зад Екопак...
В Младост 4 повечето епк са с такива партери,като някои дворчета са повече от прилични,и от към гледка,и от към отстояние от съседни сгради...
Благодаря за информацията, но като описаните тук варианти категорично НЕ търсим.

Иначе днес брокерката по-скоро ме разочарова - апартамент, като търсения от майка ми - етаж от къща с конкретни прилежащи части от градината ИЛИ партерно жилище с двор в затворен комплекс, трудно се намирал. Къщите били с идеални части от двора, а в затворените комплекси партерните жилища обикновено били големи, като за семейства с деца. Те нито искат такова, нито би им стигнал бюджета.

# 586
  • София
В Дианабад, около Т-маркет има 2 такива блока.
Брокерката ми ме води на оглед като купувах, не ми хареса. Ниско, сенчесто, схлупено. а и от горните етажи и околните блокове могат да ме наблюдават. Не, че правя нещо специално. Влекат ме високите етажи с изглед, слънце и въздух.
Апартамента май беше на 2 етажа - първи с градинка зад висока ограда и втория с балкон.
Хората го бяха разделили на 2  и даваха горния под наем.
Това беше 2002 г.

# 587
  • Sofia
Да, улица Позитано свършва в Разсадника. И напротив-моите впечатления са,че района е по-облагороден от преди. Има доста ново строителство, Лидл,съвсем пресен магазин Фантастико-още не пуснат в употреба даже Simple Smile. Парка е много хубав,с нов асфалт и много пейки и хора. Е, има и доста "братя" ,които го ползват също, но засега не сме имали проблеми .

# 588
Лидъл и Фантастико се намират на края на бул. Стамболийски и кварталът е Западен парк. Най-добре се разходи в района и се убеди сама. На мен ми се струва, че мястото, за което питаш е прекалено близо до циганското гето около бул. К. Величков.

# 589
  • срещу двата комина :)))
Лидъл и Фантастико се намират на края на бул. Стамболийски и кварталът е Западен парк. Най-добре се разходи в района и се убеди сама. На мен ми се струва, че мястото, за което питаш е прекалено близо до циганското гето около бул. К. Величков.

става въпрос за чисто ново Фантастико, което още не е отворено  Peace разхождала съм се, но исках да попитам и някои  сповече опит. Живея на пазара в Красна поляна, та съм запозната с цветните "брята"  Laughing

# 590
Значи говориш за Фантастикото до Никай, разбрах Simple Smile

# 591
  • София
Привет:) аз да попитам разбиращите.. има ли реален скок в цените през последния месец илипе по-скоро стратегически ход по сайтовете за имоти? Подписахме предварителен договор през август за ап. в Манастирски ливади,а в момента цените за същата квадратура в този район са по 10 - 20 К отгоре..

# 592
Идвам да се похваля,най-накрая финализирахме нещата ,вчера беше изповядването на сделката.   Hug

Като цяло при нас доста се проточиха нещата заради ипотечния кредит на апартамента,банката много се туткаше, предварителния ни беше на 2.08. повече от месец мина. Сега ще го поосвежим и надявам се скоро да се нанасяме  Party

Пожелавам успех и дано всички намерят това,което търсят ! Simple Smile bouquet

# 593
Цоп, и аз при вас. Търся да закупя тристаен НС и темата ми е актуална. Започнах търсенето реално преди седмица и сега главата ми е пламнала от разглеждане на квартали, строители и т.н. Имам чувството, че, вместо да ми се изяснят нещата, ставам по-объркана  ooooh!.

Засега основното ми колебание е дали да закупя от строител преди Акт 16 (като че ли има по-голям избор) или да търся от вторичен пазар строителство след 2010 г. При равни други условия кое излиза по-изгодно? Все си мислих, че при покупка от строител трябва да е по-евтино (заради по-високия риск), но поне при обявите, които гледам, са по-скъпи офертите. Бюджетът ми е около 85 хил.евро и търся хол с кухня (поне 24 кв.м) и две спални (поне по 11 кв.м) и да не е първи етаж.

# 594
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
gebura, в кои квартали?

# 595
  • Sofia
Опитвам се да се ограмотя за възможностите за покупка на апартамент от публична продан. ЗА съжаление става само от интернет, защото нямам познати, които поне малко да са компетентни по въпроса. Общо взето, ако кажа на някой, отговорът е- много е съмнително, не е работа и прочие, но все коментари, казани от хора, които хабер си нямат.
Харесала съм един апартамент, който мисля, че е на доста ниска цена. Даже не усетих, че е ново строителство, а не панел в началото, защото цената е по-скоро за панел. Единственият минус е , че е на последния етаж, по-скоро покривът му е тераса на още един етаж.Та сега въпрос към миналите по този път - ползвали ли сте адвокат, който да ви помогне за "разчитане" на документи за имота. Пише например, че книжата могат да се видят в Софийския районен съд, ама аз и да гледам и да не гледам, нищо не разбирам.  newsm78 И друго-колко са най-често кандидатите? Прощавайте за аматьорските въпроси. Embarassed

# 596
Gebura, пиши кои квартали. Например в южните на София трудно ще намериш за тия пари. Т.е има, но имат доста компромиси. Аз бих взела нещо на акт 16 със сигурност. Предишния апартамент го взехме на груб строеж, много хвалеха качеството на работа на фирмата. Да, ама накрая се изложиха, та се наложи доста работа. За туй виждаш, гледаш, избираш, поне за мен е ок така.

Desive, най-важното при публичната продан е да имаш парите кеш и добър адвокат. Има разни особености, като например възможността за обжалване на старите собственици и прочие. Освен това има кофти съдия изпълнители, с които съм чувала, че не е добре да си имаш работа.

# 597
Ами горе-долу във всички търся  Joy. Направила съм някакво начално разделение на кварталите на Да/ Не/ Може би. Поствам го да ми се посмеете.

Иначе най-предпочитаните ми квартали са източните с достъп до метро.

По азбучен ред:

Да   Борово   Гео Милев   Гоце Делчев    Дианабад   Дървеница   Иван Вазов    Изгрев   Изток   Красно село   Лагера   Младост 1-3   Мотописта      Мусагеница   Оборище   Разсадника   Редута   Славия   Стрелбище   Хиподрума   Яворов

Може би   Б 19   Банишора   Гевгелийски   Западен парк   Кръстова вада   Младост 4   Света Троица   Сухата река                                    

Не   Бели брези   Витоша   Горубляне   Драгалевци   Дружба   Захарна фабрика   Красна поляна   Люлин 1-6   Манастирски ливади   Надежда   Обеля   Полигона    Редута   Слатина            

# 598
Не , че нещо намеквам, но Иван Вазов и Яворов до Разсадника малко ...голям диапазон в цената е. Не може и сравнение да става, също и до Мусагеница. Първите два са топ квартали за мен поне.
Защо отхвърляш Бели брези ми стана интересно, като са по-средата на Стрелбище и Хиподрума? Метро ще има скоро близо до квартала и е на по-добро място според мен поне от Борово?

# 599
За 85 хил.евро тристаен ново строителство ще е доста трудно.

От списъка ти с "да" и "може би" евентуално в Разсадника, Редута, Славия, Сухата река, Младост 4, Западен парк.
По-малко вероятно да намериш в Хиподрума, Младост 1-3, Банишора, Борово, Гевгелийски, Дианабад, Дървеница, Красно село, Мусагеница.
Почти невъзможно в Гео Милев, Гоце Делчев, Иван Вазов, Стрелбище, Оборище, Яворов, Изгрев, Изток.

Наши приятели търсят сега и в Младост тристайните са над 120 хил.евро НС, около 100 кв.м. с общи части.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт