Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 670
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
Консерва, то никой, не е и казвал, че ще прибягва до лъжи и пр.. Зачудих се, как се удостоверява този факт  Peace Все пак, не сме отишли, за да лъжем  Laughing за каквото и да е било.

# 61
Няма как да излъжеш - общноста се познава. Когато се използва предимство се взема документ от свещенника - училището е към местната църква и хората се познават. Така или иначе във всички документи, които ще попълните /без значение какво е училището/ ще трябва да посочите раса и религия.

# 62
Привет от България  Sunglasses  Ние бяхме 10 дни на море в Гърция,прибрахме се в България,ще отидем малко до Велинград на минералните басейни и после - обратно в Англия.Разбрах,че и при вас е жега,сигурно докато се приберем и ще се развали пак времето.
 Много приятно ме изненадаха моите деца с напредъка си с английския само за една година.Докато бяхме в Гърция,си намериха англоезични приятелчета и си общуваха свободно с тях. Обаче да си кажа - на мен българското черноморие повече ми хареса от Критското море.Там само голи скали и камъни. Но пък водата им е много чиста,прозрачна. Никакви канализации не се изливат в морето.
  Приятна ваканция и отпуска  Simple Smile

# 63
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh! Нищо ново не ни казваш за канализацията. Лоша работа е в БГ с това вливане на мръсни канали в морето.

# 64
  • София
Скок и аз в лятната темичка Simple Smile
От днес стартира ваканцията на сина Simple Smile
Вчера беше последният учебен ден за 3те училища в района. Само католическото приключи по-рано миналата седмица. По улиците по-големите ученици се прибираха целите окъпани в боя - дрехи, обувки, лица и коси - всичко беше шарено и цветно. Други ходеха с надписани с пожелания тениски. Усещаше се някак настроението. За първи път видях толкова много родители да носят цветя за учителите на децата си. Чак съжалих, че и аз не го направих. Знаех, че тук няма такава традиция, както в БГ и не посмях да купя.
Нашата учителка имала РД и организирала малко парти с класа си. Подарила им освен лакомства и по една книжка. А накрая детето се прибра с нещо като работен дневник от миналата му учебна година, когато беше Рецепшън. Мило и приятно ми стана. Ще имам черно на бяло спомени какво е правил.
Много хубав край на тази учена година получихме. А моят не иска да пораства и да минава във 2ра година. Смятам, че осъзнава, че с възрастта расте и отговорността, и си дава сметка, и се плаши.
Сега казваме Здравей Ваканция. След 10 дни ще летим за Испания - на море при приятели. Пожелавам си едно щастливо лято, пожелавал го на всички!

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 13:41 от dmm

# 65
  • Leeds, UK
Здравейте,аз се позагубих малко,ама като видях няколко почивни дни и айде спретнах две български партита у нас набързо. И ние приключихме училище на 27 с пикник с плюшени мечета.Сега се почва мрънкането,че му било скучно. Няма търпение да идем в БГ след две седмици.Не че я помни много, ама ей тъй да се намира на приказка.Майка ми ми праща колети от по 30 кг за 60 лв. Искат ти да си ги опаковаш в кашона,без цигари и алкохол.Всичко друго може.От офис до врата,мисля,че по Спиди,но тук ми ги носи DPD. Може да разпитам де,да не се изложа,но мисля,че са те.Става дума за Пловдив.За 1 седмица пристига.Когато е хладно времето си поръчвам луканка и сирене даже и никакъв проблем.Пратката се следи онлайн до часа на доставка.

# 66
Големи пратки над 30кг и аз пращам евтино с Интерлогистика. За малките най-изгодни са куриерите Англия-България, където се плаща до 2лв/кг.

От Уелс скокнахме в Шотландия Mr. Green Времето е все така прекрасно и вече сме с тен па макар и на къси гащи. Огромни каменни сгради, тесни улици, баири, хълмове, навалици и трафик. Но пък приказват така красиво и всичко им се разбира.

При нас в католичиеските училища първо приемат деца с предимство, после католиците по адрес(т.е. започват с най-близко живеещите) и ако евентуално останат места(защото елитните имат по-малко отколкото са желаещите) тогава приемат други християни с разрешение на някой си главен и чак тогава всички останали. Задължително изискват кръщелното от църквата при подаване на документите.

# 67
  • UK
Памперс звучи много хубаво тази разходка  Hug
А какви/кои са предимствата, в тези, у-ща?

# 68
  • London

А какви/кои са предимствата, в тези, у-ща?

Моето дете учи в католическо училище.
Така ... предимството е да имаш препоръка от английски поп, да посещаваш париш чърча, да те познава, да има поглед над семейството.
В кат.училища нямат право да отказват на деца от други религии , защото се води дискриминация, но!!!! Попълва се суплиментри форм, също така "моя" поп се ообади в училището лично. Когато се кандитаства има прозорец в school addmition където се прилага сканирана препоръката от поп с печат на църквата. При дъщеря ми има мюслмани, индийци, ортодокс.
Ако друго те интересува питай.

# 69
  • UK

Cheeky Monkey
Много благодаря.  bouquet

# 70
  • Манчестър
Моя син е в католическо училище. Освен кръщелното от България друго не са ми искали. Не посещавам местната църква , нито попа ме познава.

# 71
Моя син е в католическо училище. Освен кръщелното от България друго не са ми искали. Не посещавам местната църква , нито попа ме познава.

А детето в католическа църква ли е кръщавано или в православна? Дали има значение?

# 72
  • постоянно

А детето в католическа църква ли е кръщавано или в православна? Дали има значение?

Тази година помогнах на един колега да избере училище за детето си.  Избрахме двете училища , които са в близост до дома им. Едното  е католическо , другото- не. Бащата е мюсюлманин , майката - православна , детето - не  кръстено.  Живеят  в качмънт ерията на двете училища . Писахме католическото като втори избор , по простата причина , че и аз не мислех че ще го приемат там. Но те им предложиха именно това.
Сигурна съм че пишеше на формата им че няма значение дали детето е кръстено - католик или не .

Успех ! bouquet

# 73
"Католическите" училища се спонсорират от англиканската църква и за това с "предимство" се приемат децата от тази общност - другите се приемат на "общо основание". Ако използвате "предимство" - то тогава се изисква местния свещенник да "удостовери", че сте от неговата енория. Ако кандидатствата на "общо основание" - няма никакво значение каква религия е детето, а дали попада във "водосборния" район на училището. В сайта на всяко училище подробно е описано всичко!

# 74
"Католическите" училища се спонсорират от англиканската църква...

Само една поправка, спонсорира се от католическата църква. За разлика от англиканската, където стриктно гледат посещение на църква, в повечето католически училища това не е условие на хартия. Винаги помага обаче ако посещавате местната църква, защото така ви опознават и знаят, че сте вярващи. Голяма част от училищното настоятелство ходят редовно на църква и колкото и да твърдят, че от тях нищо не зависело аз не го вярвам. Друго предимство е, че виждате какви деца ходят в училището и тъй като при нас има детска църква (отделят децата през първия половин час на литургията и говорят общо за тематиката на литургията), то успявате да се запознаете с родители, настоящи и бъдещи ученици. Аз не съм от най-вярващите, но ми харесва да ходя в нашата църква. Чувствам се така част от местната общност, плюс изброените по-горе предимства.

Предимствата на самите католически училища е, че се набляга на християнските ценностти и 'обучават' характера, освен и ума. Друго предимство е, че повечето са с много високи академични резултати. Трето, за което се сещам е че са обикновено малки училища по около 30 ученика на година приемат, някъде и по-малко, събрани само в един клас. За сравнение поради наплив наскоро увеличиха приема на другите, светски училища в района - на 40, 60 и 90 ученика, докато нашето отказа да увеличи бройката.

Общи условия

Активация на акаунт