Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 645
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Classie .Деанкситa не е ли за нерви аз съм го пила заради проб. Щито жлеза. Как са го изписaли за уши, гърло? Гледал е да му се махнеш от главата. Подкрепям те за докторите. Добри са (не всички )но абсолютно всички ламтят за пари.
когато бях в кабинета му, доктора ми казва - не си за антибиотик (без да ми е направил МКБ на ушен секрет), изписа ми деанксит, вика това не е антибиотик. И аз си мисля - това е някаква алтернатива на антибиотика, супер, няма да се тровя. Отивам в аптеката - казват ми ама това е "веселото хапче"  Joy

# 121
Здравейте.
Месец юни цикълът ми е бил на 25 дни,което за мен е нормално.Но месец юли е 30,а днес ми дойде,което прави за месец август 24 дни. Та въпросът ми е нормални ли е това? newsm78 До сега винаги ми е било на 25 до 28 дни. Трябва ли да се притеснявам? Благодаря предварително! bouquet

# 122
  • оттам, откъдето започва България
Зависи от ЕГН-то. Точно преди малко коментирахме с колежката, че от няколко години съм била с цикъл на 24 дни, а тази година вече през месец.  Joy
Другият вариант е да си променила нещо в начина си на живот - стрес, почивка на море, всичко се отразява.

# 123
Ами на 21 години съм,не мисля,че е от ЕГНто. Grinning Благодаря за отговора.

# 124
Ами млада си, пак е от ЕГН-то!  Laughing Времето е доста топло и се получават отклонения.

# 125
Здравейте!
Имам проблем
От около 2-3 седмици ми се случва нещо странно. Кожата на цялото ми тяло е станала свръх чувствителна, ама до такава степен, че като се почесвам с нокът по ръката после мястото се надува. Детето ми ме захапа леко за ръката 0 мястото започна да се подува. Дори ако чаршафа ми има ръб, на който се залежа малко повече се образуват следи, леко подуване и сърбежи. Дори "шляпване" по бедрото от половинката оставя очертание на ръката му у след секунди е надуто, понякога става като на малки пъпчици една до друга. Косата ми като се докосва по кожата се дразни и почва да сърби.
Никога преди не съм била така, имах много дебилна кожа, нормална, нито суха, нито чувствителна, нищо. А сега е навсякъде - ръце, крака, гръб.
Някакви идеи какво може да е или поне към какъв доктор да се насоча? Кожен ли? Казаха, че звучало като лоша циркулация на кръвта? ъ?
Забравих да допълня, че мястото се надува, оставя следа или подобно, или сърби и всичко отшумява за няколко минути. И почва следващото дразнение.

# 126

Здравейте,

не знам дали точно в тази тема трябва да пиша, но не намерих по-подходяща! Проблемът ми е следният, с моя приятел решихме, че вече ни е време за бебенце, уж всичко ми е наред от прегледи и т.н., но аз явно не мога да си засека овулацията. Цикълът ми е обикновено 32-34 дни, последният беше 05.07.2016, като на 16-ти ден бях на лекар, който отбеляза, че яйцеклетката ми се била отделила, имала съм жълто тяло и всичко било прекрасно и идеално, тогава се бях скопосала с гъбички, които лекувах около 15 дни и след цикъл трябваше да посетя наново лекаря. Но какво се случва, ден 23 ( остават ми още 5 глобулки) след тренировка получавам обилно кървене като цикъл, еднократно.. помислих, че ми е дошло, но на следващия ден от кървенето нямаше и помен. Отивам пак при лекаря притеснена, този ме гледа и каза, ами нищо ти няма, той си помисли, че имам втора овулация, понеже имах и наличие на хубава цервикална слуз, но яйцеклетка не видя. Гледа ме на вагинален ехограф, проблем нямало.. та ето днес е ден 36 от последния ми цикъл, но още не ми е дошло.. гърдите почнаха да ме понаболяват в деня, в който трябваше да ми дойде. Въпросът ми е, ако наистина съм имала ову на 16-ти ден от цикъла, не трябваше ли до сега да ми е дошло? И какво може да е било това мистериозно кървене на 23-ден? Да отбележа, че този месец сме нямали и интимен контакт, заради лечението ми! Вече сериозно се изнервям, не мога да попадна на читав лекар! От гр. Варна съм, ако някой знае добър специалист и да работи по здравна каса, ще съм мноого благодарна! Изследвала съм и щитовидна жлеза миналата година като едните анти тела бяха завишени Anti-tg, но ми предписаха само селен, пролактинът ми също беше леко завишен.. Ще се радвам, ако получа отговор! Cry Rolling Eyes Praynig

# 127
Какво препоръчвате при цистит?

# 128

Цистирен.

# 129
  • някъде

Стерилна и обикновена урина, ако има бактерии антибиотик, разни билки и препарати от рода на цистон, уринал, неоренал, цистирен и т.н.

# 130
Здравейте!
Имам проблем
От около 2-3 седмици ми се случва нещо странно. Кожата на цялото ми тяло е станала свръх чувствителна, ама до такава степен, че като се почесвам с нокът по ръката после мястото се надува. Детето ми ме захапа леко за ръката 0 мястото започна да се подува. Дори ако чаршафа ми има ръб, на който се залежа малко повече се образуват следи, леко подуване и сърбежи. Дори "шляпване" по бедрото от половинката оставя очертание на ръката му у след секунди е надуто, понякога става като на малки пъпчици една до друга. Косата ми като се докосва по кожата се дразни и почва да сърби.
Никога преди не съм била така, имах много дебилна кожа, нормална, нито суха, нито чувствителна, нищо. А сега е навсякъде - ръце, крака, гръб.
Някакви идеи какво може да е или поне към какъв доктор да се насоча? Кожен ли? Казаха, че звучало като лоша циркулация на кръвта? ъ?
Забравих да допълня, че мястото се надува, оставя следа или подобно, или сърби и всичко отшумява за няколко минути. И почва следващото дразнение.

Много точно описание.   Hug  Дълги години бях така, но не съм се и замисляла от какво и защо, просто си мислех, че ми е чувствителна кожата. Сега са по-добре нещата, но и годините ми са повече. Не знам при теб от какво може да е предизвикано.

# 131
  • Sofia
Аз бях така 10год.,голям ужас е...пробвах всичко,което ми кажат,чуя или предпишат...не мога да дам съвет,не знам точно кое ми повлия и изчезна този проблем

# 132
  • София
Търсим спешно добър неврохирург в Пловдив или София. Касае се за операция на глава.

# 133
Търсим спешно добър неврохирург в Пловдив или София. Касае се за операция на глава.

Чувала съм, че в "Св. Иван Рилски", в София, са добри специалистите, но само съм чувала.

# 134
  • София
Здравейте!
Имам проблем

Имаш ли кожни алергии? Получавала ли си уртикария?
Вземи си Калций с Витамин Д, Витамин Ц също!Трябва д анаправиш консултация с алерголог.

Потърси в Гугъл "Дермографизъм"

Цък

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 08:42 от Rima

Общи условия

Активация на акаунт