Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 788
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Карлово/ Пловдив
Ами то всички НСПВС са със улцерогенни, нефротоксични, бронхоспастични ефекти дължащи се на инхибирането на COX - 1.
Възможни са и кардиотоксични ефекти, които са свързани с инхибиране на COX - 2.
Други ефекти - може да бъдат:
- Гадене, повръщане, запек, обрив по кожата, диария.
- Намален апетит, виене на свят, сънливост, болки в корема и киселини
при продължителна употреба:
- язви
- продължително кървене след травма или операция
- бъбречна недостатъчност
- чернодробна недостатъчност

Хубаво е тази болка в ставите, която имате да се уточни, каква е причината за нея.
Поздрави и дано съм ви бил полезен с отговора.

# 391
  • на острова на мечтите
Ами то всички НСПВС са със улцерогенни, нефротоксични, бронхоспастични ефекти дължащи се на инхибирането на COX - 1.
Възможни са и кардиотоксични ефекти, които са свързани с инхибиране на COX - 2.
Други ефекти - може да бъдат:
- Гадене, повръщане, запек, обрив по кожата, диария.
- Намален апетит, виене на свят, сънливост, болки в корема и киселини
при продължителна употреба:
- язви
- продължително кървене след травма или операция
- бъбречна недостатъчност
- чернодробна недостатъчност

Хубаво е тази болка в ставите, която имате да се уточни, каква е причината за нея.
Поздрави и дано съм ви бил полезен с отговора.

Уви,много си права . Важно е да се разбере на какво се дължи възпалението на ставите. Обикновено затова болят.

# 392
Дете на 7 год: 02.07.2016 - зачервено гърло, висока темп., обложен език, налепи по сливиците; диагноза - ангина; лечение - Аугментин 7 дни.
08.08.16 - същите симптоми; лечение - Зинат 7 дни.
14.09.16 - същите симтоми, диагноза - вирусче, лечение - Тайлол Хот.
ЛЛ непрекъснато се прави на луда и не дава направление нито за някакви изследвания, нито за УНГ.
Днес на своя глава направих изследване на ПКК и бърз гърлен секрет за Стрептококи - отрицателен.
Това са останалите показатели:
Скрит текст:
bouquet
Какво друго да предприема и на какъв лекар да я заведа?
При ЛЛ не ми се стъпва, ясно е, че ще я сменя...

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 09:33 от ##Bvlgari##

# 393
Или унг, или един секрет за антибиограма, ясно че с това црп е за антибиотик,но не сте уцелили

# 394
  • София
Личната на детето вече въобще не предписва Зинат и Аугментин, казва че българинът вече е станал резистентен към тези 2 антибиотика.

Sick Sick Sick

# 395
  • Бургас
##Bvlgari##, толкова висок ЦРП говори за неовладяна бактериална инфекция /на какво не знам, какви са симптомите? /. Нужен е спешно правилният АБ.  Peace

# 396
Болят ме дупките на ушите,когато нося обеци.Независимо колко дълго не съм слагала и дали са сребърни,от никел и др. Само със златни не съм пробвала. Ако  знаете някакъв лек,моля споделете.Много обичам обеци и не искам да спирам да нося.

# 397
  • София
Да, има начин. Лакират се тези части на обеците, които влизат в ушите с безцветен лак. Аз го практикувам също, понеже внезапно получих алергия към златните обеци.

# 398
  • на острова на мечтите
Болят ме дупките на ушите,когато нося обеци.Независимо колко дълго не съм слагала и дали са сребърни,от никел и др. Само със златни не съм пробвала. Ако  знаете някакъв лек,моля споделете.Много обичам обеци и не искам да спирам да нося.
И аз съм така с обеците, но само за дясното ухо,след почти 40 години пробити уши. Провала съм със златни, сребърни и вруги,но нищо не помага.  ooooh!

# 399
danilu,жалко!

merian64,ще опитам,дано има ефект!

# 400
  • Mediterraneo
При мен не помага безцветният лак. 30 години съм носила всякакви обеци( затова имам и купища), докато изведнъж преди около 2 години развих тази алергия и сега не мога да сложа нищо друго, освен злато. Ужасно неприятно!

За болката в ставите. Кажете как се справяте с болката при установена диагноза, след като вече знаете причината?! Понеже ММ от 20 години е с доказана коксартроза и почти непрестанни болки. Няма нещо, което да действа дълго и постоянно. За разните гелове пък да не говорим, ефектът е под нулата.

# 401
  • София
Олио от канабис, перфектно е и не се шегувам, ама никак.

# 402
Имам афта, преди 2 месеца пак имах, на същото място. Не намирам ваготил, мажа с мед и сода, гранофорин. Дактарин си взех, че и езика ми побелява. Купих това на урго за афти, не действа, индекстол си купих, и той.
Споделете, моля, нещо ефикасно. Чак зъбите ми изтръпват. Crazy

# 403
  • София
На мен Ургото ми помага , но от известно време не ми излизат като странично действие на пастата за зъби на FLP.

# 404
  • на острова на мечтите
danilu,жалко!

merian64,ще опитам,дано има ефект!

Crossing Armsе,такъв ми бил късмета
Олио от канабис, перфектно е и не се шегувам, ама никак.
чувала съм,че канабис облекчава някой болки и помага при епилепсия,така че вероятно има ефект при ставни болки. Как се ползва това олио? Външно само мазане или компреси?

Общи условия

Активация на акаунт