Януарчета 2016-6

• 42 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
 Маги, успех утре! Дано не се стига до АБ. И аз съм за зъболекар и трябва другата седмица като се приберем в къщи да отида.
 Сами не е оставал много с бабите. Тъкмо си мислех да го оставам при свеки за час-два след като е наспан и наяден. Да посвикне с нея и аз да имам малко свободно време.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 22:21 от GERY80

# 361
  • София
Момичета, завиждам ви, че има на кого да оставяте малчовците... И на мен все ми казват разни приятелки "Оставяй го отсега да свиква", ама като няма на кого да го оставя, мълча и кимам.  Confused  Майка ми би помагала, но си има грижи с баща ми, а и са в друг град и трябва да е нещо важно, за да я викна, съответно досега не се е случвало. Свекърва ми също я няма, та ще сме си залепени щем - не щем. Аз просто навсякъде го водя с мен и съответно ходим само на места подходящи за бебе - включително магазини и молове, когато се наложи. Даже се чудех как да стане с АГ тези дни, че май трябваше да ходя на профилактичен преглед около шестия месец, но забравих... Ако ММ не може да излезе от работа да седи с него, ще си го водя - какво пък толкова, тъкмо да го види докторката цветен, а не само на ехограф (не броя раждането, щото те  тогава пак не са много шарени  Crazy).

Нашият педиатър нищо не спомена предния път за това БЦЖ, а и аз не го питах. Ще видим другия месец. Някъде четох, че около 8-9 месеца се правело, не на 7.

# 362
Има си имунизационен календар и там е написано, че манту е в 7 месец. Ето го:
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

Но може педиатрите да са видяли, че децата имат белег и да не се налага проверка, затова да не ви занимават само с информация Simple Smile дано да е така!

# 363
  • София
Нас края на септември ни пращат за пробата. За съжаление белег няма. Само на едно място ли в София се прави?

# 364
  • София
Да, в тубдиспансера на Лъвов  Peace

# 365
И на мен една приятелка от раждането на Коко ми повтаря да го оставям с бабите му, но до скоро го кърмех на 2 часа, как да стане? Отделно бабите се сърдят че не им го оставям, но ми предлагат да го вземат когато и както на тях им е удобно. Свекърва ми преди няколко дни ми звънна в 14 ч да го вземела да го разходи, а аз да спя. Ами няма работа по това време бебето навън в жегата, а аз няма и да заспя по това време на деня. Никой не ми предлага да го вземе в 8-9 сутринта още преди да ме е завъртял деня. А и Коко тогава е най-спокоен. Ей така вече близо 7 месеца...
Момичета, нашият дребос отказва да яде сладко т.е. плодове. Вчера му направих оризова каша с круша и щеше да ме набие. Направих му чиста само с вода и я омете за отрицателно време. Как да му пробутам някой плод, вече съм се видяла в чудо.

# 366
С голямо закъснение честит имен ден на Самитата в темата, най-вече да са здравички!  newsm51

Хайде и аз да почерпя, вчера Жорко стана на осем месеца.  newsm03
Вече е много активен, иска само да стои изправен (стъпва си доста стабилно на крачетата). Хваща се и се набира да се изправя. Все още му помагам, но май ще сваляме вече нивото на креватчето. Притеснява ме, че е дървено и ще се удря. Сега съм го "покрила" с одеалца, особено решетката, където си пъха крачетата. Добре, че имаме преносима кошарка в хола и мога да го оставя в нея за няколко минути без надзор. Нищо друго не ми се струва сигурно, особено след като падна и два пъти от спалнята.  Weary Нощно време е много неспокоен, разбужда се и почва да обикаля из креватчето, а миналата нощ будувахме от 2:30 до малко след 5:30 ч.  smile3507
При нас с гледането положението е сходно. Майка ми и свекърва ми идват веднъж седмично по няколко часа, повече нямат възможност. Съвсем в реда на нещата Жорко на моменти не иска да го оставям дори в столчето, в което се люлее. На два пъти се разплака от непознати, които го бяха гушнали, въпреки че бях отстрани.  smile3506
Някой питаше за наколенките - ние имаме. Слагам ги, за да не е по боси крачета и наистина омекотяват. Леко се смъкват и разместват понякога, но като цяло съм доволна и за мен са успешна покупка.
Иначе продължаваме да се мъчим с (не)яденето, а от вчера предлагам и попара. Най-голям успех (от три до пет лъжички) имам когато ям пред него, иначе е трудно.

# 367
  • София
Добър ден, момичета!
Честита месечинка на Жорко! Да е много здрав и весел.
Ние със Сами продължаваме да дрискаме ... На него му дадох пробиотик, а на мен и едно имодиумче, че положението е страшно.
 Не виждам да има белег от манту и на другата консултация ще питам ЛЛ.
 Преносимата кошара от каката е тук на вилата и дребчо без проблем се изправя, а вчера по едно време се държеше само с една ръка даже. Чудя се обаче, не е ли рано да стоят изправени на крака.

# 368
Честити именячета на патерички и честити месечинки  Hug
Гери, аз съм проходила на 8 месеца, второ дете съм и имам по-голям брат, който също е проходил рано. По мои наблюдения вторите дечица имат предимството да гледат напълно функциониращите си по-големи братчета или сестричета и се развиват много бързо. Коки е 11 дни по-голям от второто детенце на една от най-добрите ми приятелки. Нейният започна да се върти от корем на гръб 2 седмици преди нашия дребос и вече седи, а нашия още се опитва с моя помощ, но големия и син не се спира и постоянно търчи около малкия и му обръща много внимание и много го занимава и забавлява. Освен това навсякъде чета че ако детенцето само придобива нови физически умения без външна намеса, значи е готово и достатъчно силно.  Hug

# 369
  • София
GERY80, дано по-бързо ви мине и не се мъчите много с този вирус.
Нашият ортопед също каза, че нещата трябва да се случват от само себе си и ако примерно почне да седи на 5 месеца, ти не можеш да го вържеш легнал, както и като се изправя на 6-7 няма как да го спреш. Важното е да не го насилваш сега примерно да ходи.  Peace

# 370
Гери и аз имах притеснения, първо за желанието му да седи на 5 месеца, на 6 седна сам и от тогава не е спирал. От 6 и 2 седмици пълзи хубаво и няколко дни след това започва да се изправя, е по никакъв начин не мога да го спра.. Не се и опитвам, аз и баща му сме проходили рано явно и той ще е така. Гледам да го занимавам и с нещо друго да не си натоварва много крачетата, защото ако го оставя само това ще прави. И аз знам от ортопед, че ако детето само направи нещо значи е готово.  Hug

# 371
  • София
Успокоихте ме момичета, просто ми се вижда много мъничък.
При мен имодиума май даде резултат и Сами ако спре ще е супер.

# 372
Гледайте колко са различни дечицата, Коко на 6 месеца и половина пропълзя хубаво, но още не седи.
Днес му направих за пръв път каша от зърна елда. Накиснах зърната от снощи, сутринта смених само водата, после ги измих хубаво и я варих 15 минути. Оставих 10 минути под капак, излях водата и пасирах. Нали така се прави кашата? Сложих и мъничко зехтин, стана много гъста и лепкава, така ли трябва да е? Много му хареса иначе, излапа 150 гр, можеше и още.
Днес пробвах чиста круша да му дам, пак нямах успех.
Остана ми едно бурканче от кашата за утре, много ли ще е изчанчено да го смеся с пюре от тиква утре и така да му го дам?

# 373
Здравейте момичета. Извинявам се, че нахлувам така в темата, но няма къде да попитам. Чета ви редовно и с голям интерес. Всяко едно споделено нещо си е от голяма полза. Та искам да попитам с какво мажете бебетата против комари. Бях се насочила към Бочко, но те нямат 0+ а само 1+ и до колкото разбрах няма и да има вече. Благодаря предварително 

# 374
  • Русе
Добро утро!
make41, аз поне не знам да има безопасни препрати за толкова мънички бебчета. Сега не ми се е налагало да ползвам, но за сина ми преди години против комари бях купила една гривна, която закачах отстрани на количката.
Аз си продължавам със зъбобола. Sad Вчета ходих на зъболекар. Каза, че проблема е растящия мъдрец, както предполагах. Ще трябва да се вади, че нямало място за него. Обаче трябва да изчакам докато спра да кърмя. Ако положението стане непоносимо, твърде вероятно е да отбия Ева по-рано. Tired
Утре заминаваме за Варна за очни прегледи на децата, а после ще останем до края на седмицата в един хотел в Бяла. С толкова малко бебе на море не сме ходили до сега и направо се чудя колко и какъв багаж да взимам. Пък Ева какво ще я правим на плажа, като само пълзи и се изправя, и категорично отказва да се заиграе на едно място, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт