Януарчета 2016-6

• 41 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Явно доста бебоци са сополиви. Моя беше с един бистър сопол, мазах с Низита, дърпах с помпа, резултат - сгъстиха се и стана на задна хрема. Ужас - дави се, не може да суче качествено. Мислех - зъби и така откарахме седмица. Докторката като го видя-директно написа рецепта за антибиотични капки и пуснахме секрет. Потвърди се - стафилокок. Само с 2 капания, нослето се отпуши и се надявам да преборим бактерията. Та,, мисълта ми е, че може да отдаваме нещата на зъбите, но не отшумят ли за няколко дена, не е лошо да погледне и педиатъра, че много бързо се влошават бебчовците.

# 706
Благодаря ви много момичета  Hug Ще видим какво ще кажат тук,ако не ми хареса до София ще отидем.
Ох,много са гадни тези сополи, ама то и това време , не знаеш вече зъби ли са,настинка ли какво е  Sad . Вчера Кристина беше будна и се тръшка от 2:30 до 4ч вече ми писна тези зъби да ги слагаме за всичко. Ако за всичките и мрънкания и криви настроения от 3я месец до сега ги дължа на един зъб,който още не е изникнал не ми се мисли за останалите  #Crazy . През деня се приспиваме около Час час и половина и спи 20мин.
Аз давам кисело мляко от няколко дена насам. Мисля че само риба и яйце още не съм вкарала.
Киселото мляко счита ли се за дневната дажба от 500мл дето детето трябва да изяжда или става въпрос само за АМ или кърма

# 707
Здравейте мами, или поне тези които познавам, защото виждам, че има и нови! Аз доста ви поизпуснах, но нямам време никакво. Сега, обаче, вече ще излизаме по- рядко на разходка, а и Сашко май вечи си поспива повече през деня, та се надявам да имам повече време да пиша. Нооо, не си мислете, че съм ви забравила Simple Smile, мислила съм си за вас и то доста често!
Ето, че пак се разплака малкаият! Ще ви следя, обещавам! Хубав ден!

# 708
  • Варна
Привет и от мен!
Изчетох ви с триста зора...
Ние вече сме у дома. Миналата неделя се преместихме. Лудницата и мръсотията бяха страшни, но лека-полека се изравяме от натурията и боклука. До края на седмицата и стаята на Габи трябва да е готова и всичко да приключи. Не мога да повярвам... Почти половин година отне...
Борко е добре. Вчера бяхме на консултация. Като никога е качил повече от половин кило за месец-месец и нещо и е дръпнал с 5-6 см. В момента е около 7850гр. и 70см. Мъчи се да пълзи, трудно сяда сам, но като се хване за нещо от седеж успява да се изправи. Много е активен и усмихнат, както винаги. Heart Eyes Утре ще го записвам на детска кухня, дано му хареса. Зъбите все още са 6. Не спи спокойно, често суче и съм гроги от недоспиване. Отделно големите-домашни, караници и т.н., отделно ремонта. Много ми тежи на моменти, но поне ремонта е към края си. Да сме живи и здрави, другото ще се нареди.
Ще гледам да се разписвам по-често вече, но наистина трудно намирам време. Ей, сега например, вместо да си легна, още съм тук. Очаквам като си сложа главата на възглавницата, Борко да се размрънка. И така цяла нощ. Tired Суче като замаян, не знам как ще го отбивам. А и кърменето ме натоварва вече. Абе като цяло съм изморена... От всичко... Tired

# 709
  • Русе
Кате, съчувствам ти. Hug Честита "нова" къща! Поне това е хубаво, че вече приключва. И ние сме в ремонт, но сме на никъде. Цялата къща е разбита, трябва да се леят няколко колони за укрепване на основите...  ooooh!
Ева, днес яде попара. Аз за 2-ри път давам, но предния път беше потресена и след 2-та лъжичка ми отказа. Днес обаче отваряше уста и си я изяде цялата. Някой от Варна да е записан на частната кухня /Вип бебе/? Откриха и в Русе филиал и се замислям да запиша Ева.

# 710
Олеее, Кате ,милата. Като се сетя с преместване и сама какъв зор видях и кривяща Кристина напълно те разбирам. На мен без да се местя чи тежи това кърмене и кърмене през нощта по 100 пъти, а какво остава на теб. Онзи ден пробвах да и дам само чай. Изпи го и от 2 :30 до 4 рева за кърма. Въобще не виждам кога ще спре ще вечерта

# 711
  • Варна
Кате, съчувствам ти. Hug Честита "нова" къща! Поне това е хубаво, че вече приключва. И ние сме в ремонт, но сме на никъде. Цялата къща е разбита, трябва да се леят няколко колони за укрепване на основите...  ooooh!
Ева, днес яде попара. Аз за 2-ри път давам, но предния път беше потресена и след 2-та лъжичка ми отказа. Днес обаче отваряше уста и си я изяде цялата. Някой от Варна да е записан на частната кухня /Вип бебе/? Откриха и в Русе филиал и се замислям да запиша Ева.

Благодаря! Hug
Аз ще записвам Борко в държавната ДК. Доколкото съм запозната, ВИП Бебе готвят с прясно мляко. В държавната с адаптирано. Като цяло много са подобрили менюто на държавната. Щом дават киноа, броколи и т.н. Преди 8-9 години не съм и мечтала за такива работи. Единственото предимство на частната ми се струва доставката, но аз съм с кола и не ми е проблем да я взимам и в кофти време. Свеки ще помага с гледането на Борко. Абе не си струва да давам 6лв. на ден, и то при готвене с прясно мляко. Rolling Eyes

# 712
Здравейте, момичета! Коко вчера стана на 8 месеца, водих го на консултация - 9660 гр и 74 см (+500 гр и 2 см от миналия път). Все още педиатърът чуваше някакъв шум в сърцето, затова повторихме кръвните изследвания, съответно хемоглобина му е спаднал от 113 на 106. Според педиатърът Коко имал анемия и затова шум в сърцето и му изписа желязо. С мъжът ми решихме да потърсим второ мнение. На някое друго бебе да са чули такъв шум?
От днес е на детска кухня, но в Бургас частната до 10 месеца е безмлечна и 200 гр обяд + 200 гр плодово пюре ми излизат 3,10 лв. Ще се налага да му годвя или купувам бурканче само в неделя или когато нещо не ми хареса менюто и реша да го пропуснем. Заявявам си като взимам кухнята в кой ден ще взема следващия път, т.е. не съм длъжна всеки ден да взимам. Ако искам доставка ще ми излиза 3,60 лв, но на мен ми е точно на 5 минути.
Коко от около месец седи сам стабилно, от около 3 седмици лази на 4 крака, от около 2 седмици се изправя сам като се държи за нещо. Общо взето това му са номерата за сега. Научил се е да ръмжи и крещи по-гърлено и високо от преди и следобяд не мога да го оставя за минута без да започне да реве и да навиква. Има 4 зъба - двата централни долу и двата странични горе - като вампирче е. Виждам че и единия централен горе е на път да пробие.
Това е за сега, извинете ме за дългия пост Simple Smile

# 713
  • София
 Кате, радвам се, че се включи. Усети се липсата ти в темата. Супер, че сте се пренесли и сте на финала с ремонта.
... Зъбите все още са 6...
А, Сами още няма нито един.  Grinning
Дано големите не те ядосват много. Покрай малкия понякога сядам в 23ч. да преглеждам домашните на каката. На моменти и аз се изнервям от нощното сучене, но май се примирих.  Wink
 Маги, попарата с чай или вода я правиш? Какво сирене взимаш?
 purpletka, дано всичко е наред с Коко. Наистина не е лошо и второ мнение.
 Сами бута проходилката 2-3 метра, ама си трябва стоене до него и дебнене.

# 714
  • Русе
Хм, Кате, ти ме замисли с това прясно мляко. При нас държавната е с намален грамаж. Имаме още една частна, ще проуча въпроса за там.
Гери, с вода я правя. По принцип за нас взимам на Маджаров по БДС. Обезсолявам го и първия път с такова й правих попарата. Вчера обаче купих Рикота от една магазинче, те си го правят, та днешната попара беше с него.

# 715
Момичета , по колко пъти кърмите ? При мен рязко намаля броя кърмения. Главно вечер за приспиване и нощем , сутрин кум 6-7 - мн малко и край . През деня ме иска цица. А АМ ако предложа пие, не всичкото , но пие. Врезултат кърмата ми намаля мн , запасите от фризара свършиха. Да не говорим , че останах без цици , ма техно място се появиха някакви мекици и качих кг . Идеално се чувствам просто ... Та има ли някоя мама с такъв казус

# 716
  • София
Сами вместо да отказва кърмене, отказва закуската чат пат. При това е плодова и сладка.
От понеделник въвеждаме глутена, но като не си изяжда цялата закуска, върви малко трудно.
Ние сирене взимаме на Пилос - Лидл, зряло 45 дни.
За сега още не съм давала на Сами. Кисело мляко също мисля да взимам от Лидл - имат био такова.
Той уж суче два пъти през нощта, но тази от четири до сега на час суче...
Взех си го до мен, защото не ми се примъкваше към кошарата.
Вашите бебоци по колко пъти акат? Сами разреди от три на ден, на веднъж. Дали не му стига храната или е нормално?

# 717
  • Русе
Ева има едно кърмене към 21 ч. После в 23 ч. или малко по-късно като се разбуди АМ. Нощем не се буди. Понякога сутрин към 6 ч. кърмя, ако се събуди. Опитвам се между храненията през деня 2-3 пъти да дам кърма, но тя реално суква малко и после започва да си играе. Дърпа ме и щипе, което всъщност доста ме изнервя.
Ака 2-3 пъти на ден. Не знам нормално ли е.

# 718
  • София
Сами през деня суче 3 пъти, към 21-22 пак и през нощта не съм сигурна, но поне 3 пъти. Не всяка сутрин му предлагам закуска зависи дали му се спи, ако е кисел суче и заспива.
Ака между един и три пъти.
Вчера правих супа с киселец, лапад и малко коприва за нас и малкия хапна от нея на обяд. Не ми направи впечатление да е неспокоен след това, значи коремчето му е добре.  Simple Smile
 Маги, благодаря на каката и аз я правих с вода, ама се чудех на Сами дали до не му правя с чай и без това сме баш в грипния сезон.
 Гиги, цеди се през деня ако искаш да увеличиш кърмата.
 Фрози, никога не съм купувала сирене от Лидл, ще взема да го пробвам.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 09:32 от GERY80

# 719
  • София
Пурпулетка аз бих отишла за още едно мнение за шума. Според мен хемоглобинът си е ОК. За нормален се счита до 100. От там надолу вече е опасно. Да не говорим, че тези изследвания не винаги са верни. Аз давах един месец на Зори малтофер по 16 капки на ден. Хемоглобинът и се качи от 99 на 101, което е нищо, но за сметка на това се запече и акото и стана като петрол. Отказах да го давам и след годинката ще го мисля ако има проблем още. Но за да и го изпишат правих изследване за серумно желязо и се видя, че и е ниско.
Зори суче два, три пъти през деня и още толкова нощем.

Общи условия

Активация на акаунт