Частни училища - информативна тема 14

• 84 401
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofiq
Значи изисква от децата да спазват правилата като им пише забележки, ако не ги спазват. Това ще проработи единствено при добро, прилежно дете, което по случайност се е разсеяло и е забравило да си извади нещата. А останалите 90% от децата как биват мотивирани първоначално? На 16 септември, да кажем. Как става ясно, че при тази учителка ще се слуша и внимава? Забележката сама по себе си никого не би трогнала.

Ако не знаеш как, кажи, че не знаеш. Защото това, че учителката е написала забележка, не е нищо особено, нищо ново, нищо влияещо на когото и да било, освен на родителите, ако случайно са заинтересовани, което не е редовният случай. Ако ставаше само със забележка, това щеше да е най-лесната работа на света.
Аз не пиша забележки и при прояви не бих написала. Работя по друг начин и има ефект. Интересно ми е какво прави тази колежка, че сте възхитени, а то било че написала забележка newsm78

Говорите на някой на "ти", очевидно не на мен, защото с вас не се познаваме. Задавате си въпроси и очевидно си отговаряте сам/а на тях, така че предполагам не чакате отговор от мен. Поне аз не помня някъде в свой пост да съм казвала, че ще обяснявам "отличителни" неща за някой преподавател, в това число анализ на професионалните му методи. Не съм завършила педагогика или психология, та да дам такова мнение. Изказах одобрението си като родител, към принципността на преподавател, който държи на определени неща в часа си, но разбира се, че НЕ само това е причината да го харесвам. И явно не само аз, съдейки по положителните коментари тук. Ще ми е интересно да прочета коментари и за  вас, AfterShock, за работата ви като преподавател.

# 106
  • София
AfterShock  съм убедена, че няма да отговори, не чакайте. Само провокации.. Колкото и субективно да е понятието "добър", по никакъва начин според моите представи добър преподавател не може да е човек, който нарича колегите си лелки, окачествява с лекота напълно непознати деца и няма смелостта да  каже  нещо конкретно за училището, в което е работил/работи и за толкова прехвалените си педагогически методи...Но пък задава въпроси на воля и от  позицията на последна инстанция критикува подхода на  други учители.

# 107
  • София
А всъщнос AfterShock какво точно прави в темата? Има деца в ЧУ? Такива, които ще кандидатстват в ЧУ? Или?  newsm78 Само си питам де.

# 108
А всъщнос AfterShock какво точно прави в темата? Има деца в ЧУ? Такива, които ще кандидатстват в ЧУ? Или?  newsm78 Само си питам де.
Учителка е в ЧУ, по нейни думи...

# 109
  • София
А всъщнос AfterShock какво точно прави в темата? Има деца в ЧУ? Такива, които ще кандидатстват в ЧУ? Или?  newsm78 Само си питам де.

Обижда децата в ЧУ и родителите им.  Joy Не хранете трола, моля ви!

# 110
Просто преразказа твои постове и думи
Значи уменията му за преразказ не са развити. С право се притеснява отсега за детето.

Никъде в мои постове не твърдя изброените от него глупости. Това, че си измисля, е проблем в неговата глава.

Хаха, да! Grinning

Значи изисква от децата да спазват правилата като им пише забележки, ако не ги спазват. Това ще проработи единствено при добро, прилежно дете, което по случайност се е разсеяло и е забравило да си извади нещата. А останалите 90% от децата как биват мотивирани първоначално? На 16 септември, да кажем. Как става ясно, че при тази учителка ще се слуша и внимава? Забележката сама по себе си никого не би трогнала.

Ако не знаеш как, кажи, че не знаеш. Защото това, че учителката е написала забележка, не е нищо особено, нищо ново, нищо влияещо на когото и да било, освен на родителите, ако случайно са заинтересовани, което не е редовният случай. Ако ставаше само със забележка, това щеше да е най-лесната работа на света.
Аз не пиша забележки и при прояви не бих написала. Работя по друг начин и има ефект. Интересно ми е какво прави тази колежка, че сте възхитени, а то било че написала забележка newsm78

Говорите на някой на "ти", очевидно не на мен, защото с вас не се познаваме. Задавате си въпроси и очевидно си отговаряте сам/а на тях, така че предполагам не чакате отговор от мен. Поне аз не помня някъде в свой пост да съм казвала, че ще обяснявам "отличителни" неща за някой преподавател, в това число анализ на професионалните му методи. Не съм завършила педагогика или психология, та да дам такова мнение. Изказах одобрението си като родител, към принципността на преподавател, който държи на определени неща в часа си, но разбира се, че НЕ само това е причината да го харесвам. И явно не само аз, съдейки по положителните коментари тук. Ще ми е интересно да прочета коментари и за  вас, AfterShock, за работата ви като преподавател.
На теб ти говоря, и на още една. Очакваш във форума да ти говорят на вие? newsm78
Казваш, че учителката държи на определени неща в часа си. Аз също държа. Не само това е причината да я харесваш. Не само това е причината и мен да ме харесват. И какво казахме? Нищо не казахме.
Нямаш какво да кажеш явно, освен, че одобряваш нещо, което не можеш да обясниш. Нищо полезно като информация за родителите тук..

# 111
  • Sofiq
Започвам да мисля,че Aftershock  не е преподавател. Изказът и определенията, които използва, са на твърде елементарно ниво, не вярвам преподавател да се изразява така "...че не е вдянало детето от ученето", "ако някой е тъп, и всичките уроци на света няма да му помогнат"... #CrazyДобрият педагог е този, който ще намери подход за всяко дете-да го мотивира да учи. Още съм впечатлена от подвизите на онзи учител по физика Теодосий Теодосиев, от провинцията, обучил толкова медалисти- дали и той си е казвал , че който е тъп си е тъп?

# 112
  • Sofiq
А всъщнос AfterShock какво точно прави в темата? Има деца в ЧУ? Такива, които ще кандидатстват в ЧУ? Или?  newsm78 Само си питам де.

Обижда децата в ЧУ и родителите им.  Joy Не хранете трола, моля ви!

ОК, спирам и аз:) бях сравнително нова в темата и чак сега се усетих, че споря с вятъра. Joy

# 113
Имаше преди няколко години в темата един такъв, помните ли?  Американец, ама чист българин всъщност, живееше там , нямаше си работа и беше на всяка манджа мерудия. Дъщеря му учеше в Америка, май в Айви и всъщност освен другото имаше много интересни неща, които аз лично научих... Но стилът беше точно тролски, две думи няма..

Ама като гледам и троловете ги е хванала кризата в образованието... Изпростяват...

# 114
Не мога да си представя как ще заведа детето на занимания изискващи умствено напрежение след 8-10 учебни часа в училище. Излиза в 7 и половина и се прибира в 17.30-17.45. Макар и допълнителните уроци да са наречени "занимателни".
Ако родителите не се занимават ежедневно с неща, изискващи умствено напрежение, не могат да преценят на свой гръб колко неефективно е това.

# 115
Имаше преди няколко години в темата един такъв, помните ли? 

Plamenнещоси се подвизава в други теми вече. Wink

Напоследък чета за йога в училище и как йога може да помогне в образованието, как да се намали стресът и прочие. Сега виждам на стената си във ФБ приятелка да е изкарала курс към RYE България. Какво е вашето мнение за това и дали има ЧУ, което го прилага вече.

# 116
  • Sofiq
В Питагор има една изправителна гимнастика, мисля, че включва йога елементи. Ама чак да е антистрес, не знам. Моят син започна да ходи на таекуондо и техниките там имаха добър ефект, поне ако съдя по цялостното му представяне. Но май таблета по един час вечер и банята са му най-голям антистрес за момента (по негови думи) и гледам да не му ги спирам Joy)

# 117
При нас има йога пожелание и срещу допълнително заплащане. Но не е свързано с RYE България. Дъщеря ми миналата година не поиска, но наскоро каза, че иска да ходи от следващата година. Посещавала е йога в градината.

Аз лично нямам каквото и да било отношение към йогата. Просто не е моят тип занимание и не представлява интерес за мен с нещо, което да ме обогати. Но дъщеря ми в градината се забавляваше с какичката.

# 118
  • София
какво е  RYE?

# 119
  • София

Изследване на йогата в обучението/образованието

Общи условия

Активация на акаунт