Частни училища - информативна тема 14

• 84 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Нем, благодаря  bouquet!

# 286
Май в Англия също започват на 3-4 с писането.
Контеса беше писала подобни неща и за Канада.

Мецане, аз пък не разбирам какво толкова искаш да напредне едно тригодишно в някакво допълнително занимание, което би трябвало да е за кеф?
Даже и да се плацика само във водата, пак е полезно на тази възраст.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 10:22 от Пролетен дъждец

# 287
  • София

Аз мислех, че Симеонов ви е на СИП-а на първата група. Не зная защо така съм се заблудила. Както и да е, Тони Стоянова също е чудесна, силния 9 клас им водеше математиката до 7 клас.

# 288
  • София
те трайно ли са свързани с ПЧМГ? По едно време мислех, че са от основателите и собствениците, ама май не е баш така.

# 289
  • София
те трайно ли са свързани с ПЧМГ? По едно време мислех, че са от основателите и собствениците, ама май не е баш така.

Кои да са трайно свързани? Учителите ли?

# 290
  • София
именно споменатите учители Симеонов, Златилов, те са, така да кажа, живи класици, не мога да си представя единия без другия, като Кирил и Методий.

# 291
  • София
Ха, какво сравнение, само дето и като преподаватели, и като хора са доста различни. Не мисля да имат връзка с ръководството. На Симеонов част от децата учат в у-щето.

# 292
  • София

Аз мислех, че Симеонов ви е на СИП-а на първата група. Не зная защо така съм се заблудила. Както и да е, Тони Стоянова също е чудесна, силния 9 клас им водеше математиката до 7 клас.

Така е, Ели. Децата от нашия клас, които са в СИП група заедно ги разпределят при нея, когато нашата г-жа отсъства, а и няколко пъти е водила ЗП и детето е с отлични впечатления.
Мисля, че всеки един от преподавателите по математика в ПЧМГ е страхотен и децата имат невероятния късмет да попаднат на такива учители - и тези с известните имена и тези с не толкова известни.

# 293
  • Sofiq
Интересно зачекнахте темата за ранното ограмотяване в някои държави(четене и писане). Мой познат, чиято дъщеря се роди и израстна в Париж ми беше споделил преди няколко години, че в тамошните ДГ започват с буквите на 3 г. Видя ми се тогава  невероятно това. Според него, на 4 г там всяко дете в ДГ трябвало да знае кои са буквите в имената на другарчетата му и да може да напише собственото си име. Потресох се. После слушах за скандинавските държави, обучение, успехи...това лято друг познат, чиято дъщеря е ученичка във Франция, ми сподели за държавното им училище, че не си дават зор, лежерно е, в следобедната занималня ги водели веднъж в цирка, където се учели да ходят с кокили и пр.интересни занимания. Като го попитах за учебния материал обаче-много ли е напреднал, щом знаят толкова още от градината, той ми се изсмя. Взимат материал в първи клас, който после три години преповтарят и утвърждават. Само езиците им са повече-до края на гимназията учат поне пет, неясно на какво ниво. Отделно, рапчитах познати в две други европейски държави, заради сина си, който е в българско ЧУ, дали има смисъл да прехвърля детето си там, примерно. " Никъде не се учи толкова много, както в България, ако дойде тука, трябва да го запишеш вместо в трети, в пети клас" ми казаха.😁😁Така че да, може да учат букви в градината, но само няколко години по-късно възпитаниците на българските читави ЧУ и ДУ ги изпреварват по знания. Неслучайно, българчета обират награди по международни състезания. Евала!

# 294
  • София
написването на собственото име не означава разбиране на писанетор те по-скоро "рисуват" имената си. Децата по същия начин "четат" и Кока-Кола, но на практика няма разбиране, нито истинско четене (когато изследователите сменили шрифта, се оказало че с изключение на няколко деца, останалите в предучилищна възраст не четат). Буквите и нашите деца ги учат още от първа група, като се започне с буквата на мама, буквата на тати, буквата на собственото име. Това не е точно ограмотяване, това е предограмотителен етап. За да има същинско ограмотяване трябва да има разбиране.

# 295
  • София
Мисля, че всеки един от преподавателите по математика в ПЧМГ е страхотен и децата имат невероятния късмет да попаднат на такива учители - и тези с известните имена и тези с не толкова известни.

А кои са преподавателите по математика в гимназиален курс? Там също ли има разделяне на групи за СИП?

# 296
Напоследък ви изпуснах,връщам се да чета.  bouquet

# 297
  • София

А кои са преподавателите по математика в гимназиален курс? Там също ли има разделяне на групи за СИП?

Преподавателите, които сега водят горен курс са Алашка (те са две), Данков, Таня Стоева, Симеонов. Вероятно догодина Шаркова да си продължи нагоре, но това е мнооооого рано да се каже/предвиди.
Едва ли има разделение по СИП, тъй като са само по една паралелка.

# 298
  • София
  Благодаря, EliG! Не знам защо мислех, че са 2 паралелки в последните години.
  А различни ли са учителите по ЗП и СИП или един си поема курса изцяло?

# 299
  • в страната на чудесата
Някъде назад се коментираха частните уроци на ученици от частни училища. В тази връзка днес си говорехме със сестра ми - нейното дете е в СМГ, завърши 6-ти клас и ходи в школата на Кортезов. В групата му има 7-8 деца от Света София. Сториха ми се доста. Така че вероятно добрите резултати не са заслуга само на училището...

Общи условия

Активация на акаунт