На почивка в Гърция – но къде по-точно? Моля за спешни препоръки! :-)

• 30 704
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От малкия ми опит в Гърция дори не бих минала повече през тази паралия. Търся точно обратното на това.
   Защо? Кое отчиташ като недостатък? Simple Smile Негативните мнения също биха ми били от полза.

The Black Ca

Можеш да видиш ТУК какво аз съм казала по въпроса.

Аз няма да изказвам крайни мнения, къде ще отида и къде не повече.
Нека всеки сам си прецени според неговите критерии.

Само ще ти кажа два хотела, посетени от нас, че ако си ТУК  или  ТУК едва ли негативите имат значение...
Тези два хотела отговарят на всичките ти точки в началото.
Да не казваме, че има още стотици такива, но вие говорехте за това място...

Аз съм на принципа "око да види, ръка да пипне" !!!
Като ми кажат, че е лошо отивам/от любопитство/, ако кажат супер е, пак отивам/но не винаги е така/...

# 16
  • Sofia
   Bled, много ти благодаря. bouquet Честно казано, надявах се да се включиш директно в темата, защото мненията ти са много ценни за мен, а не знаех дали хвърляш по едно око. На лични получих много насоки и от друг потребител, а разбира се, във форума има и предостатъчно информация в темите за Гърция, чрез която мога да получа допълнителни насоки.

Може на пръв поглед темата ми да не изглежда достатъчно конкретизирана, но истината е, че аз не знам почти нищо за Гърция. Доскоро дори си нямах представа къде се намира Корфу, и къде – Халкидики. Имам някакви изисквания, които звучат леко абстрактно, но не бих могла да ги формулирам по-ясно.

Прочетох мнението ти в темата, към която ми даде линк. bouquet Определено ми беше от полза и никак не ме разубеди по отношение на набелязаната локация. Всъщност, ние не сме решили на 100%, че ще ходим на Катерини, де. Все още я има опцията за Корфу или Лефкада. Но вероятно ще се спрем на по-близко разположената дестинация.

И един бърз въпрос, който може да прозвучи малко глуповато, но... Относно двата хотела, към които си ми дала линкове – плажната ивица, показана на снимките ти, частна ли е, прилежаща към самите хотели, или всеки турист е свободен да я ползва? Предполагам, второто, но ще чакам потвърждение. Hug Просто ми е любопитно.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 14:30 от The Black Cat

# 17
  • Bulgaria
Калитея Касандра,т.е. втори ръкав,нощен живот и страхотен плаж.

http://www.booking.com/city/gr/kallithea-gr.bg.html

Тука нещо има грешка. Ситония е втория ръкав както и да го погледнеш. Касандра е трети. Simple Smile джъст сеинhttp://www.halkidiki.com/images2/halkidikie.gif

# 18
Всъщност Касандра е първи Grinning Но все пак първи-трети е въпрос на интепретация, единствено за Ситония е сигурно, че е в средата  hahaha

# 19
  • София
  Bled, много ти благодаря. bouquet Честно казано, надявах се да се включиш директно в темата, защото мненията ти са много ценни за мен, а не знаех дали хвърляш по едно око.------------
-------------------------
   И един бърз въпрос, който може да прозвучи малко глуповато, но... Относно двата хотела, към които си ми дала линкове – плажната ивица, показана на снимките ти, частна ли е, прилежаща към самите хотели, или всеки турист е свободен да я полза? Предполагам, второто, но ще чакам потвърждение. Hug Просто ми е любопитно.

Няма глупави въпроси, има неточни отговори...но всеки може да сгреши.

Щом нямаш много голяма представа от Гърция ще бъда по-подробна.
Както ти казах подобни хотели в Гърция, които морето е пред тях са стотици/мога да ги кажа точно по места/.
В Гърция по закон няма частни плажове/освен ако някой не си го е присвоил или си е купил остров/.
Има такива на концесия, наем и т.н.
Хотелите са длъжни да оставят свободно място, дори достъпа да е само през самия хотел.
Чадъри шезлонги могат да покриват само 50% от територията.
Между тях трябва да има минимум разстояние 1 метър.
До морето от тях трябва да има минимум 5 метра.
Ако плажа е организиран, но наемателите са повече, между тях трябва да има минимум 100 метра разстояние.
Всякакви бариери към плажове са извън закона.
Може да е най-луксозния хотел, плажа да се охранява от жива охрана, но ако решиш да минеш по плажната ивица не могат да те спират.
Мога да дам много примери от този род...и още много да кажа по въпроса.
В последните проектозакони се искаше мерките да бъдат отхлабени, но ще видим...
Още няколко неща, които са извън закона:
Колони със силна музика...
Нудистите извън специални за това плажове са извън закона.
Безразборно и безплатно къмпингуване.
И т.н.
Примерно няма забрана за кучета на плажа...

Да се върнем на двата хотела...
Всичко казано по-горе в някои случай може да е теория, но по принцип се спазва.

Mediterranean Village е с огромна територия плаж, наистина голяма. Реално там не влизат много хора извън хотела, защото се съобразяват, че трябва да плащат. А и от там до Паралия си е дълга ивица свободен плаж, колкото искаш.

Тоест спокойствието не се нарушава.

Mediterranean Princess, положението е малко по-различно, защото хотела не е на самия плаж. Той е действително на голямо пространство и до него има само един къмпинг. За минутки си на плажа.
Плажа отново е огромен, като си има зона само за хотела, която също не се нарушава от други плажуващи.
Защото и от двете страни на зоната на плажа не му се вижда края.

На другите снимки, в предишния пост се вижда и разстоянието до хотела.

Това е накратко за тях... Точно на същите ивици има други хотели със плажове, за което те си плащат. Но срещу заплащане можете да ползвате услугите им.
Например на първият хотел извън Паралия,  Aperio, може да ползвате срещу 6 евро както плажа така и басейните му/като те са 7 броя !!!/.
И т.н. да не изброявам още.

Преглеждайки горната карта чудесно се вижда дали нещо може да е притеснително относно отсядане в тях.
Ако искаш ходи в Паралия, ако не искаш не ходи. Останалото просто е непознаване на района. И наслагване на негативи единствено върху Паралия, които са обосновани, но там не е само тя...
Няма друго подобно място в близост до България, с такава ивица плажове...
А всеки бърза да напише колко е противен плажа на самата Паралия, сякаш е само тя !!!

Аз не съм адвокатка на Паралия и в никакъв случай не крия лошото там. Но повечето мнения за там са крайни и не отговарят на истината.
Всеки различен човек има право на своя избор и не е длъжен да се съгласява с това какво харесват другите.

Част от ПЛАЖА извън селището...

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 19:27 от Bled

# 20
Mediterranean Village е с огромна територия плаж, наистина голяма. Реално там не влизат хора извън хотела, защото се съобразяват. А и от там до Паралия си е дълга ивица свободен плаж, колкото искаш.
Миналата година до плажа имаше свободен достъп, като шезлонзи и чадъри се ползваха срещу съответната консумация на храна и напитки (в галерията със снимките го има ценоразписа).

# 21
  • София
Mediterranean Village е с огромна територия плаж, наистина голяма. Реално там не влизат хора извън хотела, защото се съобразяват. А и от там до Паралия си е дълга ивица свободен плаж, колкото искаш.
Миналата година до плажа имаше свободен достъп, като шезлонзи и чадъри се ползваха срещу съответната консумация на храна и напитки (в галерията със снимките го има ценоразписа).

Напълно реално, не влизат в смисъл такива, които не им се плаща. А място има колкото искаш...
Както казах никой не може да ви спира, но използвате ли нещо, трябва да си плащате...

# 22

Смисъла от ходенето на Метеора можеш да го разбереш като отидеш там.  Grinning

Всички туроператори правят Метеора през Паралия.
Преди 2 седмици на плажа беше ужас от всякаква сган.Морето беше мътно и във водата плуваха - найлончета, въжета, беше пълно с водорасли, дамски превръзки и т.н. Таверните бяха на ниво, нощен живот почти няма. Има една дискотека на кръст. Има няколко приятни заведения за коктейлчета. Ако основната цел е плаж не препоръчвам...

nevena1717, до Метеора преди 8 години съм ходила (един цял ден отделихме) и много добре знам какво е усещането и тн.... , но имах неблагоразумието да слушам такива разбиращи като теб. Бяхме на море на Лептокария и понеже всички отскачали от Катерини-то до Метеора та и ние да мръднем. С бебе на 5 месеца тръгнахме, но първо си е път и не от най-бързите, второ и там си трябва доста време, за да разглеждаш и тн ... Тръгнахме сутринта и се прибрахме вечерта в хотела - добре, че бях кърмачка.
За плажа не само на Катерини , но и наоколо не мога да кажа нищо ласкаво - водата е почти винаги мътна, плажната ивица нищо особено..., а за боклуците извода е ясен...
Като дестинация този район бих го препоръчала или на най-големия си враг или на тия дето си хвърлят дамските превръзки и празните шишенца Девин/Горна Баня и .... където намерят, за да не съсипват с присъствието си Прекрасната Гърция Simple Smile

А между другото аз безплатни чадъри и шезлонги не съм видяла. Или са с такса, или са с консумация. В този ред на мисли обсъждания плаж на Вилиджа не е нищо по различно като практика от всеки друг гръцки плаж. Т.е. не е частен за хотела и всеки, който поиска може да го ползва. Та гаранция Франция както се казва, че няма да влизат външни и ми е интересно с какво ще се съобразяват.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 19:25 от Анонимен

# 23
  • Пловдив
Ikos Oceania както на сайта изглежда ли е? в смисъл плажа най-вече ? Винаги подхождам със съмнение за гърция, но все пак ако сте били...
ще проверя септември и аз за нещо морско, тъкмо почнахме да оценяме морето... Joy

п.с видях цените току що и припаднах, но все пак... Joy

# 24
  • София
Ikos Oceania както на сайта изглежда ли е? в смисъл плажа най-вече ? Винаги подхождам със съмнение за гърция, но все пак ако сте били...
ще проверя септември и аз за нещо морско, тъкмо почнахме да оценяме морето... Joy

п.с видях цените току що и припаднах, но все пак... Joy

Много си права в случая...
Както съм писала бяхме в този хотела в първия му месец. Хванахме явно зарибяващи цени и не съжалявам.
Да, хотела е хубав, Ikos класа. Но цените, които виждам в последствие са безобразни все пак за хотел на такова място.
Със същите пари ще си направя почивка на Карибите !!!

Относно плажа, виж сама:

Дори това, макар не лошо, не отговаря на подобни цени.
И трябва да се има предвид, че това не е съвсем нов хотел, а реновиран стар/доста добре/...

# 25
  • Sofia
   Здравейте отново, извинявам се, че скоро не съм се включвала в темата, но тези дни нямахме никакво време за организиране на почивката и в общи линии сме на дереджето отпреди седмица. Обмисляхме някакви варианти и за Халкидики, но само по снимки е малко трудно да гадаем кое точно място би ни допаднало на 100%. Бяхте препоръчали Калитеа, Касандра – наистина изглежда добре, съдейки по снимките.

Добре, де, на Паралия плажът наистина ли е с мътна вода и водорасли? Всъщност, не говоря толкова за плажа, намиращ се непосредствено пред селището, а по-скоро на юг или на север. Пѝшете, че ивицата е дълга на практика километри...

# 26
  • София
--------------------
Бяхте препоръчали Калитеа, Касандра – наистина изглежда добре, съдейки по снимките.

Добре, де, на Паралия плажът наистина ли е с мътна вода и водорасли? Всъщност, не говоря толкова за плажа, намиращ се непосредствено пред селището, а по-скоро на юг или на север. Пѝшете, че ивицата е дълга на практика километри...

Виж сама...

Kalithea - Beach, Halkidiki

Kallithea, Kassandra, Halkidiki

"Паралия плажът наистина ли е с мътна вода и водорасли?"

Понякога да, но не винаги. Виждала съм мътна вода включително и пред Mediterranean Village.
Общо взето е така...

# 27
  • Sofia
   Много ти благодаря за препратките и пояснението! thumbsup

# 28
  • Bulgaria
Всъщност Касандра е първи Grinning Но все пак първи-трети е въпрос на интепретация, единствено за Ситония е сигурно, че е в средата  hahaha

Дам. Това се опитах и аз да кажа. Simple Smile Втория е втори отвсякъде.

# 29
  • На юг от тук
Относно плажа на Mediterranean Village,наистина е само за хотела. Момичетата,които сервират от бара, следят за това/може би си познават гостите по пл.хавлии,не знам/,но съм виждала как обясняват на хората,че съседния е със свободен достъп.И хората без роптаене си вземат багажа и се местят.
Винаги сме били юли там и водата не е била мътна,но не мога и да правя изводи след едноседмично присъствие.Най-приятния плаж,на който сме били-широк,ситен пясък,морето доста навътре става дълбоко,винаги е имало свободни места. И безплатен за гостите на хотела.

Общи условия

Активация на акаунт