Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 732
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 450
  • София
За толкова чак глезени деветгодишни само съм чувала.  Stop Моята е на девет, почти десет. Ако дойда да й хвана синджира на люлката ще умре от срам и няма да ми говори поне два дена. Ще я злепоставя зверски. Същото се отнася и за другите подобни около нея.

# 451
Точно при деветгодишните има някакви парадокси на обгрижването. Хем са прораснали и още малко ще тръгнат да гонят момите, хем майките още ги държат все едно са на 6.

Но в случая и бабата имаше вина- с парализирана ръка и пак скача и търчи да им бърше дупетата на прорасналите момчетии...

# 452
Кристина,
"Когато нямаш вътрешни врагове, външните врагове не могат да те наранят."
Източна мъдрост

# 453
  • София - Рим и обратно
Леле, вчера идваха техници от интернет доставчика ни да сменят един кабел. Единият как вонешеееее Shocked Sick. Ама не на пот....а на нещо......абе на мръсен задник и мръсни крака, не е истина. А млад мъж беше. Какви хора. В тоя случай и аз предпочитам захаросан и епилиран техник. Поне да не проветрявам 1 час после със запушен нос.

# 454
  • София
Мен сирен ме кефи, жената дори си призна че детски рожден ден я мързи да организира, та то дори аз съм супер майка в сравнение с нея.
И мен ме мързи. Шест години вече изчислявам датата така, че да сме извън БГ, празнуваме си само тримата, без никаква организация и ни е супер. Този юли за сефте се оказахме тук и отидохме на село, за да ядем печено прасе с картофи, точно както си го спомням от моето детство - нищо, че селото беше на роднина, а не моето. Обривам се от детски клубове.

Това, че някои майки се надпреварват да се доказват, а вие им играете по свирката и се състезавате с тях, си е ваш проблем. Мен не ме вълнуват какво и как го правят другите родители, и какво получават или не чуждите деца.

# 455
  • София
Точно при деветгодишните има някакви парадокси на обгрижването. Хем са прораснали и още малко ще тръгнат да гонят момите, хем майките още ги държат все едно са на 6.

Но в случая и бабата имаше вина- с парализирана ръка и пак скача и търчи да им бърше дупетата на прорасналите момчетии...
Разни хора, разни патологии. Мене ме обвиняват, че гласувам голямо доверие на детето. Задник не съм бърсала от години, образно казано.

Личната хигиена от кога е в разрез със суровата  действителност? То па голямото сложно да си метнеш мръсните гащи за пране, а душ се взима за под десет минути.  Crossing Arms И аз отказвам да мирише на спаружено около мен.

# 456
Леле, вчера идваха техници от интернет доставчика ни да сменят един кабел. Единият как вонешеееее Shocked Sick. Ама не на пот....а на нещо......абе на мръсен задник и мръсни крака, не е истина. А млад мъж беше. Какви хора. В тоя случай и аз предпочитам захаросан и епилиран техник. Поне да не проветрявам 1 час после със запушен нос.

И аз напоследък се занимавам с разни майстори - същата работа. А, идват сутринта, не е като да е късен следобед след тежка работа.

И си викам - сигурно и на тези момчета жените им пишат в Бг Мама, но после си казвам - неее, не е възможно, мъжете на съфорумките са съвършени, вечно изкъпани, спретнати и на високи мениджърски позиции  Mr. Green

# 457
  • София
Мамасита, а ти защо не скокна самоотвержено да обясниш на бабата какви непоправими щети нанася на детето и изобщо цялата си теория за живота? Щеше много да ти се зарадва, да те прегърне и тутакси да отиде и да гръмне безотговорните син и снаха или дъщеря и зет. Laughing

# 458
  • Куциндрел
Деветгодишният дънгалаг не би трябвало да е наша работа.
В блока ни има подобен пример, но с поне 40-50 годишен дънгалаг. Ходи с мама под ръчичка, виждат познат и се спират да говорят с него, като през цялото време мама държи 40-50 годишния дънгалаг за ръка и му я милва.
Попитах съседите дали това все пак не е семейна двойка, като просто мъжа е по-млад, обаче ми разбиха на пух и прах надеждите - майка и син били. Crazy

В случката с 9 годишното и бабата може бабата да е виновна, ако тя се разпищява всеки път като внучето само си спира люлката, то е нормално то да избягва бабиното истерясване.

# 459
  • София
Е това са патологии, хора. Не са норма. И аз познавам бивша колежка на мъжа ми, която спи с 15-16 годишния си син в едно легло, но тя е куку. Добре изглеждащо, образовано куку.

# 460
Мамасита, а ти защо не скокна самоотвержено да обясниш на бабата какви непоправими щети нанася на детето и изобщо цялата си теория за живота? Щеше много да ти се зарадва, да те прегърне и тутакси да отиде и да гръмне безотговорните син и снаха или дъщеря и зет. Laughing

Казах на детето да внимава- питах го на колко си, той вика - на девет. Казах му- на девет трябва вече да имаш акъл. Толкоз. Това ми е теорията, в няколко думички. Не знам обаче дали поне малко се позасрами, колкото да му влезе нещичко в дебелата чутура.

Деветгодишният и всички деца са И моя работа, защото както писах- много индивидуални случаи се събраха, та вече почвам да се съмнявам за общото ниво. На девет още не е баш патология, още минава в сферата "прекалено обгрижване", не се знае, детето може и да се освободи. Ама като гледах- въобще не протестираше. А си беше нормално дете, атлетично, хубаво, не си личеше нещо да е повреден...

Бабата е вече бита карта, какво да я занимавам, и без това е с половин мозък. Щом се е навила, явно си има причини с едната ръка да люлее и спира внук на девет.

А за рождените дни не се състезавам- отбивам атаките с години, тая година за пръв и последен в детски клуб. И то защото след като те канят с години, вече трябва да я организираш цялата тая простотия от кумова срама. Та не е до състезание, а до създаване на един климат и очаквания у децата кое е нормално. Дори най-нетръшкащото се дете пак няма да има против такъв рожден ден, а след като се поддадеш, ще почне и да го изисква.

А на третото дете автоматично съм й организирала нещата така, че да има мега яките рождени дни, без да си мръдвам пръста за това. Просто я родих на 8 декември:)

# 461
  • Куциндрел
Голяма драма с тези рожденни дни, а сега драмата е по 3. Явно целта е не да се направи РД на детето, а да се оправдаят очакванията на другите възрастни. Типично - какво ще кажат хората. Ей така се захаросва - помисляш си за другите и хоп - захарче.

Скрит текст:
Вчера бяхме на мега-як РД на поляна с надуваеми басейни. И децата, и родителите си изкарахме бом-ба.

# 462
  • София
ти си никоя на това дете и нямаш право да му обясняваш какво трябва и какво не трябва да знае. Щом не пипа твоето дете и не прави нищо нередно според обществените норми, нямаш работа да му даваш акъл. Гледай си твоите деца - те малко ли са ти за възпитаване? Ако някоя лелка така дойде на твоя син да обяснява, както ти на чуждото дете, какво ще направиш?

# 463
След по-малко от 10 дни трябва да съм организирала РД. Цялата организация ще ми коства 1 ходене до мола да оставя капаро (това ако намерим гости по това време от годината разбира се). Удобно е, но признавам, че детските клубове стават все по-смешни всяка година. Този, в който ще празнуваме, предлага пакет "плажни игри" срещу близо 40 лв. отгоре. Свързах се с тях от интерес, да не би да изнасят анимацията на басейн, защото в този мол плаж няма. Състезателни игри с надуваеми топки и пояси бил пакетът. Crazy

# 464
  • София
Драма е когато се впрягаш, Цеце. Аз като не организирам, нямам и драма. Разни наши приятели организират, но го правят лежерно и без стрес. Но и канят 3-4 деца, не 30. Веселбата е голяма, това са единствените рождени дни, на които ми е било приятно да отида. На останалите съм се чувствала като на сватба (ненавиждам сватби).

За мен лично няма "трябва" да поканя някой, само защото той ми е канил детето. Решил, поканил.

Общи условия

Активация на акаунт