Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 597
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 275

В тази връзка:
Цитат
Аз съм малко скептична към това- всеки да прави забележка на всеки, защото всеки си има своето разбиране за редно и нередно.
следва да изразя несъгласие. Всяко общество си има мерки за неприемливо поведение и за рязко отличаващото се такова от етичните правила си е ясно, че те са в разрез с общоприетото. От примери дори няма нужда. Големи хора сме, знаем ги.

Има общоприети разбирания,никой не би толерирал насилие, рушене на обществена собственост, обиди.
Но в случая ставаше въпрос за онези прояви, които са неприемливи за едни, а съвсем в реда на нещата за други групи. Като например посочения пример- децата бягат , гонят се, смеят се на висок глас в парка, бабата им се троска , че будят пеленачето в количката. И мн. други такива има.

В спорните ситуации за едни е едно, за други друго приемливо, затова няма и да има особен ефект от забележка в подобни случаи.

# 1 276
Ако има пеленаче в количка е нормално да крещят мааалко по-встрани не мислиш ли?
И бабата може би трябва да ги похвали, че не се съобразяват с по-малките?

# 1 277
И с какво ще им накърни тросването на бабата нещо на крещящите дечурлига? Ще ги подтисне и увреди психически ли, що ли?

# 1 278
И с какво ще им накърни тросването на бабата нещо на крещящите дечурлига? Ще ги подтисне и увреди психически ли, що ли?
Не бе. Бабата е некъв стрейнджър с психически увреждания, патологии и прочее диагнози. Къде е тръгнала да прави забележки. Ако има проблем да напише жалба в съда... Whistling

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 10:34 от weissbier

# 1 279
  • Куциндрел
Ако има пеленаче в количка е нормално да крещят мааалко по-встрани не мислиш ли?
Ако пеленачето е на детската площадка или на друго място където децата играят, то родителите на пеленачето трябва да се съобразят със ситуацията.
Не може да си тупнеш детето да спи където играят деца и да искаш те да пазят тишина.

# 1 280
Ако пеленачето е на детската площадка или на друго място където децата играят, то родителите на пеленачето трябва да се съобразят със ситуацията.
Не може да си тупнеш детето да спи където играят деца и да искаш те да пазят тишина.

Пеленачетата трябва да спят на поляната с кърлежите, защото никой няма намерение да се съобразява с никой.
Разбрах вече, че съобразяването е мноого трудно в наши дни.
 Всеки е минимум с титлата "принц"! и всички останали трябва да се съобразяват с него.

# 1 281
Много я обичам сивата зона. Щото е лесно и ясно кое е много погрешно. Обаче в сивата зона са тия действия, дето малко ако се пооправят, вече имаме общество, което не просто не се държи зле, ами гледа да се държи добре, да създава около себе си добър климат, да е малко по-деликатно, да гони хубавото. В сивата зона са високите стандарти, които отличават цивилизованите държави от цигаландиите.

Аз съм привърженик на идеята, че децата могат да се смеят, да се забавляват и да играят и без да ги "накацват карастанчовите". Че има такова нещо като хубави игри и кофти игри. И че от децата трябва да се очаква да се сетят за хубавите игри, а лошите да се прекъсват, защото те освен това по-често стават играчка-плачка.

# 1 282
Мамасита по гръб не пада. Разбира се, че не й пука, нЕма начин просто. Joy Joy Joy
Не, изчерпа се и разбра, че сгафи доста в тази тема, но понеже няма чувство за мярка, няма и да „пусне захапката”. Нищо не писа повече за шофирането и подаряването на коли,  отклони въпроси, смени тона и аргументите от първоначалното представяне на историята.

Споделям изцяло Andariel, освен по изброените причини: непознати не могат да се месят, защото дадено дете може да има специфични потребности, история, никой не ми гарантира, че всяка лелка, която реши, може да му прави забележка, защото нейното разбиране за ред е такова, не одобрявм поведение, което аз не бих причинила на  другите и както вече писах, първо ще се обърна към родителите, може и да ми е неприятно образът й да остане „форевър” в спомените на детето, още повече, ако и ми заявява, че не й пука за методи и подход.

И, моля, престанете с тези аргументи за бирата и семките, не всички, които са по градинките и сте решили, че не са като вас, непременно пият, пушат и т.н.
Това, че не споделяме нечие мнение, не означава, че сте непременно върха на еволюционната пирамида.

# 1 283
  • Куциндрел

Пеленачетата трябва да спят на поляната с кърлежите, защото никой няма намерение да се съобразява с никой.
Разбрах вече, че съобразяването е мноого трудно в наши дни.
 Всеки е минимум с титлата "принц"!
Добре, според теб къде трябва да спят пеленачетата? На детската площадка, в парка до детските забавления или къде?
От кога мястото за игри за деца е спалня на бебе в количка и как предлагаш да се постъпва в ситуацията?
Излиза майката с количката и се чучва там където играят децата, а децата козируват и се местят, за да не събудят принца с количката ли?

Когато разхождах пелече си избирах местата за разходка. И в парка, и на кваталните площадки има места където няма шум и играещи деца.  

# 1 284

Добре, според теб къде трябва да спят пеленачетата? На детската площадка, в парка до детските забавления или къде?

Като си с бебе с количка и към теб се зададат деца на колела, които имат намерение да те размажат, веднага бягай далеч, защото е ясно че ти нямаш правата да си там, където има асфалт. На тревата не може, защото ритат мач и ще им пречиш.
На площадката не може да спи, защото има деца, които крещят, понеже не са в състояние да не крещят.
 Майките на пеленачетата трябва да са в къщи под ключ, къде са ръгнали да дремуцат по пейките, където безценните наследници вилнеят?

Пък и е ясно щом никой не е длъжен да се съобразява със спящо бебе и да не крещи като сирена, то бебетата трябва да са по къщите си задължително.
 По площадките може само бабаитчета с татковци тип "гардероб"...който да се изправя застрашително щом някоя баба се осмели да промърмори нещо...

# 1 285
Не бе. Бабата е некъв стрейнджър с психически увреждания, патологии и прочее диагнози. Къде е тръгнала да прави забележки. Ако има проблем да напише жалба в съда... Whistling

Доколкото си спомням, бабата на въпросното дете на видима възраст 9 години (по квалифицираната преценка на Сирена) беше диагностицирана: нито възрастта на детето, нито болестта на бабата се изясниха  Grinning

# 1 286
Tsugumi, не може едновременно да се дразниш, че отговарям на всеки пост и после да питаш защо не съм отговорила на точки 33 и 34.

Какво да ти пиша за подаряването на коли? То е ясно, достатъчно 19-21 годишни правят големи бели с БМВ и Ауди. Нали не предполагаш, че това дете някога е било стягано и възпитавано във внимание и емпатия и изведнъж на 18 се качва на звяра и се превръща сам в звяр на пътя?

Нещата тръгват отдалеко, почват с малко.

Това с бирата и семките не е аргумент, то е наблюдение. Главно по купчините семки, които лесно се забелязват в парка. И кенчетата бира.

Tsugumi, не съм я диагностицирала като луда, обаче е трудно да не забележиш кога един човек не си използва лявата ръка, която виси безпомощно и с присвити пръсти до тялото му. И понеже знам, че така се случва след инсулт, предположих с доста голяма вероятност, че бабата е с инсулт. И се зачудих какво прави в жегата- чака да вдигне още кръвно и да слънчаса, та да се сдобие с още един инсулт...

Колкото до пеленачетата- в почти всеки парк има алеи и места, където ходят тези с новородени. Не сядат точно до пързалката обикновено. В случая бабата с бебето не е проучила нещата.

# 1 287

В тази връзка:
Цитат
Аз съм малко скептична към това- всеки да прави забележка на всеки, защото всеки си има своето разбиране за редно и нередно.
следва да изразя несъгласие. Всяко общество си има мерки за неприемливо поведение и за рязко отличаващото се такова от етичните правила си е ясно, че те са в разрез с общоприетото. От примери дори няма нужда. Големи хора сме, знаем ги.

Има общоприети разбирания,никой не би толерирал насилие, рушене на обществена собственост, обиди.

Точно за общоприетите случаи говоря и за явните тежки нарушения. Тогава се намесвам. В останалите случаи - не или рядко. Зависи от ситуация и дали познавам децата. Според моята си преценка. В някои случаи ненамесата е чисто престъпление дори.  Peace Не се шегувам.
...
Не знам кой конкретен случай се обсъжда, не го обсъждам поради това.

# 1 288

Колкото до пеленачетата- в почти всеки парк има алеи и места, където ходят тези с новородени. Не сядат точно до пързалката обикновено. В случая бабата с бебето не е проучила нещата.
Има жени с пеленачета и с по-големи деца. Не може да оставят бебето, докато наглеждат 2 годишно. Нормално е дори за 3 годишни деца вече да знаят, че до бебе не се крещи, размахва пръчка, не се блъска количката. Говорим за елементарни неща.  Понякога бебето не може да е другаде.  Не се случва често и на никой няма да му се накриви шапката ако за кратко прояви разбиране.
 Толкова ли е трудно да се дръпнеш на метър встрани и там да си размахваш пръчката.

Проблема на нашето общество е, че всеки смята че той е центъра на света и другите не струват и пет стотинки. Това се вижда по възрастните. Ще те сгазят и няма да се обърнат назад. И така учат и децата си.
 Къв си ти бе? Ще ти кажат презрително.  Некъв стрейнджър, господин никой.  Айде у лево...аз съм силен и ще си правя каквото си искам
  Аз принципно не се намесвам, освен ако някой не прекали. Вече съм се отказала да правя забележки на кучкари, защото тяхната агресия просто взе връх. Не може да се бориш с вятърни мелници. Ходим си по лайната примирени. Те победиха.
 В един момент явно агресията винаги побеждава.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 10:57 от weissbier

# 1 289
Е да де, аз съм от тия жени:) точно с пеленаче и двегодишно, с напълно различни нужди. По принцип е компромис между подбиране на места и от време на време разгонване на по-буйните дечица и подсказване да внимават за бебето, да не го пипат и да не хвърлят топки към него.

Ама ако е баба с едно бебе, може да намери алеята за бебета.

Общи условия

Активация на акаунт