Спирала, лепенки или хапчета?

• 9 539
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Аз също ти препоръчвам презaрвaтив за твоятa възраст. Спиралa разбирасе може да се сложи, но не е препоръчително за нераждaли жени, това съм го чула от гинеколог. Можеби след това да има проблем с бременостa. Аз лично съм със спиралa вече 15г и е най сигорното нещо. Но за тебе ти трябва др за хапчетaтa съм чувалa че не е много добре заради хормоните за лепенките незнaм.

Е колко да е сигУрно нещо спиралата? Моя близка приятелка забременя със спирала и се наложи да махнат плода.

За 18-годишни момичета/момчета най-добрият контрацептив е презервативът. Да, не е същото като без, но пък има варианти на по-тънки презервативи и пр. Освен това има и такива със спемицид, което дава допълнителна защита от бременност (в случай, че презервативът се скъса, ако не се лъжа). 

Пролетно цвете, лепенките са хормонални, действат като хапчетата, само че се лепят някъде по тялото. Не знам обаче какво става, ако се разлепи тази лепенка по някаква причина.

# 31
Най-добрият контрацептивен метод е един аспирин .... здраво стиснат между колената. С други думи - въздържанието. При всички други методи ще има "една приятелка това ползва и забременя". И понеже знам, че въздържанието не е опция на 18 години... Хапчета никога не съм и не бих пила. Една приятелка Simple Smile такива и предписваха като младо момиче, че .... Сега е бременна, след 8 години борба.
И как така се късат презервативите. На нас никога не ни се е късал за 11 години, а сигурно сме използвали стотици. Вземете ароматизирани. Мен в началото много ме дразнеше миризмата.
Аз мисля, че не е толкова въпроса с доверието, изневерите и т.н. при ползването на презервативи. Въпросът е, че мъжът също трябва да има отговорности в една връзка.

# 32
Е.Спиралaтa е 99% сигурност винаги има 1% И ТВОЯТA ПРИЯТЕЛКА МОЖЕ ДА Е ОТ ТЯХ.

# 33
  • В сърцето на любимия човек
Преди употреба на хормонални препарати е силно препоръчително да се направят генетични изследвания за тромбофилия, защото естрогените сгъстяват кръвта и могат да се образуват тромби, които да бъдат фатални. Не са една и две жените във форума, които са пострадали от употребата на хормонални контрацептиви и после едва са износили и родили (много от тях преждевременно).

На 18 години - презерватив или поне контрацептивна диафрагма и спермицид. За размера и вида на диафрагмата трябва консултация с лекар + вирусология на двамата партньори.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Диафрагма_(контрацептивна)
С диафрагмата ще има натурално усещане, но и бариерен метод за контрацепция.

# 34
Изобщо не бих препоръчала на младо момиче без показания да се тъпче с хормони.
Имат редица странични ефекти, някои от които дългосрочни като увеличен риск от рак на гърдата.
За спиралите също са писали преди мен.

# 35
  • София
Отиди при личния си лекар и го попитай какво ще ти препоръча ТОЙ! А не ние от Форума.
На мен например, поради разни причини са ми противопоказни и спирала, и хапчета.
newsm10

# 36
  • София
Не знам дали се е писало в темата, но тестовете за овулация са може би също добър и със сигурност безвреден вариант. попитай личната си лекарка и за тях.

# 37
   Никога не приемайте противозачатъчни хапчета!!! Пълна отрова са. Рано или късно ще ви навредят. Има вече случай около моето пространство, след като моята позната приемаше противозачатъчни хапчета няколко години, разви рак на гърдата, а още е съвсем млада. Sad Нейният лекар й каза, че въобще не е трябвало да започва тези хапчета и явно те са виновни за този рак. Чуди се как гинеколозите с лека ръка изписват противозачатъчни.

# 38
Не само противозачатъчните, а всеки хормон, вкаран в оргаизма спомага за развитие на рак на млечната жлеза.

# 39
Аз пия хормон тироксин за щитовиднaтa жлеза и той ли причинява рак? ??

# 40
  • В сърцето на любимия човек
Не, но трябва периодично да посещавате кардиолог, защото увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми при продължителен прием.

# 41
Аз сърдечно съдовите проблеми си ги имам преди да ми открият проб. С щит. Жлеза. И ходя два пъти в годината на кардиолог. (Но ми се струва че всичко е от щит. Жлеза )

Общи условия

Активация на акаунт