Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 43

• 85 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Buffyworld
Благодаря, Мереленда ! Аз  съм я мерила през деня, а не сутрин. През деня е около 36,3 . Понякога като ме втресе или ме заболи глава, си мисля, че имам температура, но всъщност нямам, даже е ниска. Сутрин не съм пробвала. Аз питах най-вече заради детето, зощото ме притеснява. От няколко дни като я вдигам сутрин ми се оплаква, че й е много студено. И ръчичките й са студени, а в къщи не е студено .

# 721
Това имах предвид за температурата. По принцип при хипофункция тя е понижена и ти е студено, но в случая Т е нормална.

Мереленда, а при хипофунция колко се предполага, че трябва да е температурата ? Под 36 ли ? И само рано сутрин ли ниската темпертатура е признак на хипофункция ?  
Скрит текст:
Уж само сутрешната се мери. Под 36,6 е при хипофункция. Разбира се, не е меродавен показател. Преди години се тествах умишлено, преди да отида в лабораторията. 2-3 дни поред, още със събуждане я измервах. Казват че било добре докато си още в леглото. Досега методът с температурата не ме е подвел. Поне при мен си показваше когато съм в хипофункция, и когато Т беше 36,6, ТСХ е бил между 1-2. Измервания съм правила много време, от чисто любопитство.
Най-ниска Т при хипофункция, която съм измервала 34,7 и се консултирах с ендокринолога, защото буквално замръзвах. Нищо ми нямало. Каза и още нещо за цифрата, но съм забравила.  Laughing
В други случаи на хипофункция е била 35,5; 36; 36,2 и съответно Тсх е бил 3,6,9, 15 и нагоре.
При хипер е ясно и без измерване. То там всички симптоми избухват  Simple Smile
Пробвай да измериш Т 2-3 дни преди да пускаш кръвно изследване и си сравни после.

Меренето на сутрешна Т и аз го правя и имайте предвид, че понякога стойностите са въпрос на термометър. Доскоро бях със стария живачен и с него стойностите бяха 36,5-36,6. Счупи се преди дни, взех електронен и Т на другата сутрин (и следващите) беше 36,3. За мен електронните не са точни, след като показват с 2-3 десети по-малко.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 17:07 от y_em

# 722
А, нашият електронен го хвърлих. Показваше някакви безумни температури от порядъка на 34/35 и нещо, на цялото семейство.

# 723
  • Buffyworld
И моят е електронен - от тези бързите  Quiko -  измерва температурата веднага. И аз не му вярвам особено.

# 724
Quiko е и моя. Не са качествени, ще го сменям.

# 725
Аз електронен не съм имала. Меря с живачен.

# 726
Относно температурният тест:

P.S. Since the bulk of what’s related to STTM pertains to patient experience rather than “opinion”, we did some tests with both digitals and mercury, putting them in the same mouth at the same time, and repeated measurements. The mercury was consistent; the digital would frequently change.

http://www.stopthethyroidmadness.com/temperature/

Когато аз си го правех, доктора изискваше живачен

Попитах и в темата за хормоналните изследвания, но ще си повторя въпроса и тук:
Искам да си пусна обширни изследвания  сред които rT3 i saliva cortizol които правят в Бодимед, но се чудя дали има смисъл да пусна и другите там ( които в Статус примерно са на доста по добра цена)

Имате ли наблюдения в/у качеството на работата им.

# 727
Чудиш се за останалите изследвания, които в Статус са ти по-изгодни като цена, дали да ги пуснеш в Бодимед заедно с другите? Или се чудиш относно лаборатория Статус?

Повечето са доволни от Бодимед. Във Варна нямаме, но понякога има ваучери за Бодимед, които се изпълняват чрез Лаборекспрес 2000.
От лаборатория Статус съм с добри впечатления, но лично тя, спрямо Лаборекспрес 2000, е много скъпа.

# 728
В сайта на Бодимед не пише нищо за това изследване rt3  Thinking

# 729
  • София
Здравейте, бихте ли могли да ми дадете едно рамо за нагласяване на дозата. През лятото бях на редуващи се през ден дози от 100 и 125 микрограма елтироксин. Последно пред април преди да започна тази дозировка TSH ми беше 1.84. Сега съм на доза от 125 всеки ден от около 2-3 седмици, т.е. откакто паднаха температурите и днес TSH ми е 0,042. Ясно, че ще сваля дозата, но колко? Вдигнах дозата при първите ниски температури, понеже пък миналата есен TSH ми беше 8,23. Просто не зная какво да правя. Ясно, че ще отида на лекар, но той дали ще се справи с проблема?

# 730
Рано е според мен за промяна в дозата. Не е застудяло. То това не е студ. Но... докторът ли каза да пиеш всеки ден 125 микрограма? Ако преходната схема е била ден 125, ден 100, то логично може да махнеш само увеличеното и да изчакаш още докато захладнее. На предната доза ТСХ си е бил ок. Като скове студа, ще пуснеш още една контрола и ще прецениш.
Най-добре обаче докторът да си прецени схемите.

# 731
  • Sofia
Момичета, моля отново за вашето мнение и за останалите ми изследвания:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Феритин ( Ferritin )   6.2   µg/L   Ж: до 45г. 4.0 -104.2; Ж: над 45г. 4.9 - 232.3; М: 18.2 - 341.2
Prolactin ( Пролактин )   197.50   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
Витамин В12 ( Vit. B12 )   268.40   pmol/l   141 - 489
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   81.58   nmol/l   50 - 120
Hgb ( Хемоглобин )   109   g/L   М: 135 - 180; Ж: 120 - 160

В допълнение ще пусна реверсивен Т3 в Кандиларов, цената е 68,00 лв., както и цинк и мед в серум, за да се види пълната картинка за ниския хемоглобин и феритин.
Благодаря предварително за отделеното време. Hug

# 732
Ами ти си знаеш какво да правиш, спрямо показателите.
Отделно да си знаеш, че и Б12 е нисък. Гоним цифра над 400.
И вече с изследванията на доктор.

# 733
Май доста хора четат в групата за аип  Sunglasses

# 734
Специално питах моето ендо дали се влияе ТСХ от студено/топло време. Тя беше категорична, че това са остарели разбирания и климатът не влияе на жлезата.
Просто не знам вече на какво да вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт